Привиђање Варуфакиса

Милан Париводић Не дао нам Бог једног Варуфакиса. Кад читате његове „Разговоре са ћерком“, то је све дивно, али то нема везе са економијом. Видим да је он јако популаран у Србији, али то је један позерај и никако не би ваљало да нам се догоди нека таква идеја.

Милан Париводић, бивши министар у Влади Србије (2004-2007), о бившем министру финансија Грчке, РТС/Б92

Није ни сваки Александар – Вулин (и тачка)

Александар Вулин Нису сви муслимани терористи и тачка. Нису сви мигранти терористи и тачка. Нису они који су убијали по Француској Французи и тачка. То су нељуди и ништа више.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на отварању прихватног центра за мигранте у Суботици, „Блиц“

Сав наш бол је његов

Маријан Ристичевић Реформе јесу болне и за оне над којима се спроводе, али и за оног који их спроводи и зато ја разумем реакцију премијера. Подједнако је тешко и једнима и другима.

Маријан Ристичевић, посланик са листе СНС-а, на питање како је „за Вучића 50% а против реформи 90%“, ТВ N1

Љубав јаханог према јахачу

Зоран Живковић За разлику од других диктатора којима је било довољно само да показују моћ и своју неартикулисану снагу, премијер Вучић жели да малтретира грађане, а да га они истовремено воле.

Зоран Живковић, председник Нове странке, на питање како је „за Вучића 50% а против реформи 90%“, ТВ N1

Није што је наша, али стварно је мудра (и одговорна)

Александар Вучић Србија је после терористичких напада у Паризу предузела додатне мере безбедности, али неће мењати досадашњу мудру и одговорну политику.

Александар Вучић, премијер Србије, на скупу „Србија на путу равноправности и толеранције“, „Танјуг“

Само су лоши Самарићани довољно добри

Александар Вучић Мој одговор онима који говоре да ти који купују „Телеком“ нису Самарићани и свакога дана нам спуштају цену „Телекома“, морам да кажем да не разумем тај покушај повратка у социјалистичко самоуправљање у 2015. години.

Александар Вучић, председник Владе Србије, „Танјуг“

Све ми дирај, животиње не

Душан Ковачевић Данас ми је једно од највећих признања што у Зоолошком врту имам улицу.

Душан Ковачевић, драмски писац, у шабачком позоришту поводом пет деценија свог стваралаштва, „Блиц“

Он има таленат за утисак

Светислав Басара Имам утисак – а тај утисак је с временом све јачи – да нама, не само нама у Србији него свуда на Балкану, уопште не одговара некакво редовно стање, стање без повишене борбене готовости, стање у којем нема потребе свакодневно „гинути“ за неку велику идеју. Ту, бојим се, лека нема. То је стање масовне неурозе, повремено, богте, и психозе.

Светислав Басара, писац, „Њузвик“/„bizlife.rs“