Постани кучка до краја

Милан Божић Имам један пример из наше странке, на пример. Мој претходник, који је био повереник у СНС-у је млад дечко, Дејан Јовановић. Ти си млад човек, ниси неке ствари у странци издржао, ниси био довољно искусан, ниси био довољно безобразан. Мислим, ја за себе кажем, ја постајем једна квалитетна политичка кучка, што би се рекло, знате. Буди ту са мном, учи се. Купус гледаш, месо вадиш. То је тако у политици.

Милан Божић, нови председник Општине Пожега из СНС-а, према емисији „24 минута са Зораном Кесићем“

Дали смо вам позивни број (али немојте никоме да кажете)

Ивица Дачић Србија је дозволила Косову да добије међународни позивни број. Међународна унија за телекомуникације вам никада не би доделила позивни број да им ја нисам писао. То је договорено у Бриселу.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, представници Приштине, на седници СБ УН посвећеној Косову, „Факти“

Ивица као предзиђе хришћанства

Ивица Дачић Цео свет позива на борбу против исламофобије, ја исто тако позивам на борбу против хришћанофобије.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, на седници СБ УН посвећеној Косову, „Факти“

Расистичка политика (макар према Исламској држави)

Ивица Дачић Србија није водила расистичку политику према вама у УНЕСКО. О каквој расистичкој политици може бити речи, ако смо показали колико је манастира и цркава уништено. Показали смо кадрове манастира Високи Дечани из XIV века који се налази под заштитом УНЕСКО, а на којем су били исписани графити са симболиком Исламске државе.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, представници Приштине, на седници СБ УН посвећеној Косову, „Факти“

И манастире фалсификују (само им је расизам прави)

Вљора Читаку Београд је водио жестоку, нечасну расистичку кампању, засновану на фалсификованим чињеницама, која је онемогућила Косово да се учлани у УНЕСКО.

Вљора Читаку, представница Приштине која се представила као „амбасадор Косова у САД”, на седници СБ УН посвећеној Косову, „Факти“

Њихова светиња су унутрашња питања о нашим светињама

Вљора Читаку Заштита православних светиња је унутрашње питање Косова, и то питање се више неће покретати и разматрати у оквиру дијалога у Бриселу.

Вљора Читаку, представница Приштине која се представила као „амбасадор Косова у САД”, на седници СБ УН посвећеној Косову, „Факти“

Илегално на Крим, легално у Русију

Санда Рашковић-Ивић Представници власти у Србији требало би да уче од Украјине како се брани територија, пошто Украјинци много енергичније и преданије бране нешто што није њихово него што Србија чини у случају Косова, које је наше.

Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС-а, о одлуци Украјине да против лидера ДСС-а и Двери покрене поступак због „илегалног уласка на Крим“, „Блиц“

Кинески синдром

Драган Ј. Вучићевић Вучићу, ако одеш у Кину, срушићете док си тамо или чим се вратиш овде. Први пут у Србији данас, после дуго времена, после десетак година, у Београду борави једна опасна екипа криминалаца која стоји иза неких никада неразјашњених атентата и убистава који су претходили убиству Зорана Ђинђића. Врло је озбиљна ситуација.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник „Информера“, у Јутарњем програму ТВ Пинк, према „Телепромптеру“

Људи трпе, а Вучко нариче

Драган Ј. Вучићевић Бојим се да се спрема озбиљно зло. Вучић ово у овом односу снага неће преживети. Политички сигурно, а нисам сигуран ни физички.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник „Информера“, у Јутарњем програму ТВ Пинк, према „Телепромптеру“