Терористички напад на светску каријеру

Дијана Јанковић Морам да кажем да је то ипак терористички напад у Паризу, оставио је велики утисак на мене и онако баш морам да кажем да сам заплакала када сам видела да се све то дешава. И рекла сам, зашто баш сада када сам на корак да успем у свету.

Дијана Јанковић, певачица, „Булевар“ Б92

Мали трактат о лицемерју

Александар Вучић Примећујемо да има вишак запослених у администрацији. Када кренемо... онда и код вас [новинара] и на другим местима кажу - немојте то да радите, сада ће ти јадни људи да остану без посла. Зато што нико није хтео да направи здраву државу, зато што су сви лицемери у овој земљи, почев од нас који се бавимо политиком, завршавајући са вама.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

И пензионерска и радничка мајка

Александар Вучић Лично сам одговоран за 2,5 милиона пензија и плата које сваког месеца исплаћујем. Исплаћује влада. И то не касни ни дана. Ми немамо трикове, као у региону, који кажу - узећемо ти, па ћемо да ти исплатимо следеће године. То је украдених месец дана. Никога не обмањујемо и не лажемо. Имамо 1.748.000 пензионера. Шта год да замислите да исплатите, то је огроман новац.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

Човек који је све знао

Александар Вучић Ја знам у свакој фабрици ко је колико платио, а ко није... и за струју, и за гас, и за све друго. Зато што живим сваки дан с тим. Безброј руководстава и [представника] радника сам примио.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

За отаџбину, Бор и Благоја Спасковског

Александар Вучић А шта желите да урадимо? Да затворимо „Бор“ и „закључамо“ источну Србију. Кажем, уз железару [у Смедереву] годинама нам је највећа мука РТБ „Бор“. Ево, нису платили струју четири месеца. Видите да знам у месец. Четири милиона евра је дуг за струју. Изгради топионицу... пала је цена бакра... Не верујем да ће неко да нас подржи да затворимо „Бор“, и моја идеја није да га затворимо. Тражимо стратешког партнера, нико неће. Разговарао сам [са компанијама] у Америци, и тамо затварају своје руднике.

Александар Вучић, премијер Србије, о дуговима компаније РТБ „Бор“ који се претварају у јавни дуг, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

Државу пљачкајте, мене и грађане нећете

Александар Вучић Кажу - нећемо у стечај. Хајде, кажите нам колико дугујете држави за порез. А држава вам је рекла - немојте да платите 12 милиона евра, платите [бар] 2 милиона, да бисмо видели да нешто радите. А ви немате ни 200 хиљада да платите. Па шта онда очекујете од државе - да пљачка све остале грађане, да узима од њих?! То је немогуће.

Александар Вучић, премијер Србије, о предузећима у реструктурирању, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

Погледајте семафор!

Александар Вучић У којој то развијеној земљи на свету држава тражи некоме посао? Наше је да направимо амбијент, околности да људи могу да раде. То је зато што ми нисмо прихватили да тржиште треба да одређује да ли неко ради или не. Ми и даље мислимо да је држава та која треба да управља челичном песницом. Дајте да развијамо приватни сектор, да подстичемо предузимачки дух... О нама постоји виц да смо у стању да 12 сати седимо у кафићу и кукамо [на државу], а нервозни смо, не можемо да издржимо 12 секунди на семафору.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

Бич привредни (и Божји)

Александар Вучић Ово је лоше што ћу да кажем. Страни инвеститори ме називају разним погрдним именима - од Атиле до зликовца, зато што пошаљем људе да све провере... Не, него ћемо да им дамо паре па да не проверимо?! Имају контролу на дневном нивоу. По десет људи је ангажовано да провери да ли је у фабрикама запослен уговорени број радника.

Александар Вучић, премијер Србије, о субвенцијама страним инвеститорима, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

Слава Богу и страним инвеститорима

Александар Вучић У Прокупљу и Дољевцу имамо „Леони“, који увећава број запослених. „Џонсон електрик“ у Нишу ће за годину и по дана, вероватно, бити највећа фабрика у Србији са више од 3500 запослених. Пре два дана смо потписали уговор са турском компанијом „Астер“, којој смо платили субвенције, која иде са 500 радника плус 1500 нових запослених у Нишу. Аутомобилска, кабловска индустрија „Теклас“ иде у Владичин Хан - потписали су с нама уговор за 400 запослених, а мисле да ће ићи на 800 запослених.

Александар Вучић, премијер Србије, у контексту субвенција страним компанијама, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“

За Топлицу и јужну пругу

Александар Вучић Инфраструктура је важна због инвеститора. Највећим делом инвеститори су у Пећинцима, Старој Пазови, Руми, Сремској Митровици, околина Београда. Дакле, близу комуникације. Или у Суботици, која је на путу ка Будимпешти. Тек сада приморавамо инвеститоре да иду у Ниш, Пирот, и колико смо могли у Лесковац, Врање. Гледамо да нађемо нове инвеститоре за Топлицу. Кроз Топлицу ћемо најпре да јуримо да се заврши аутопут Ниш-Приштина. Тај пут ће да нам повеже Мерошину, Житорађу, Прокупље и Куршумлију, па се спушта према Подујеву и Приштини - што ће значити за наш народ у Грачаници, деловима централног Косова и косовском Поморављу.

Александар Вучић, премијер Србије, у контексту субвенција страним компанијама, емисија „(ТВ) Прва пита премијера“