Ако ли нам сад не утече ЕУ, добра бити неће

Василије Крестић За мене је непојмљиво онако славодобитно, свечарско и хвалоспевно обележавање почетка преговора са ЕУ, утолико пре што Поглавље 35, како чујемо, има „пуно различитих замки“. Из досадашњих јавних расправа успео сам да схватим да нико не зна, или неће да призна да зна, шта се крије иза услова који захтева „потписивање правно обавезујућег уговора између Србије и Косова“. Ако је то признавање независности Косова, зар томе треба да се радујемо и да почетак преговора са ЕУ проглашавамо за велики успех и за револуционаран догађај.

Василије Крестић, историчар и академик САНУ, НСПМ

Ако мораш да прогуташ неколико жаба, прогутај прво црвену

Зорана Михајловић За странку Ивице Дачића и поред свих напада на СНС и мене лично, може се рећи да су коректан партнер. Мада, и конкуренција је баш лоша. Ако погледате политичку сцену, с којом би то странком могли да поделимо бар део одговорност у вођењу државе? Са Пајтићевом ДС и свим њиховим отцепљеним странкама? Са Шешељом, који је политику претворио у ријалити? Са националистичким блоком окупљеним око Двери и ДСС, на које ћемо у јако ближој будућности морати да обратимо посебну пажњу пре свега због наше деце. СПС данас је најмање лош партнер.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС-а, „Данас“/НСПМ

Знак опасности од (Боркове) левице

Борислав Стефановић Вучић зна да смо ми највећа опасност, јер смо ми опозиција са идејом и програмом. Ми њега рушимо, рушећи његову политику са бољом политиком. Једини договор с њим може да буде тај да га ја са осмехом испратим из премијерског кабинета.

Борислав Стефановић, лидер Левице Србије (ЛС), „Јужне вести“

Маја од Персије

Маја Гојковић Нисам ја Анџелина Џоли или принцеза Дајана да гледам у објектив, док ми је марама на пола главе.

Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, о критикама због тога што је приликом посете Ирану носила хиџаб, „Танјуг“

Кад се мајка преметне у маћеху

Мустафа Церић Твојом посетом самозваном србијанском муфтији [Јусуфспахићу] у Београду ти не само да си разочарао мене, моју браћу и пријатеље у Босни и Санџаку, већ си нас дубоко повредио. Повредио си крв босанских шехида, који нису заслужили да чују од премијера Републике Турске да им је партнер онај који је рахметли Алију Изетбеговића упоредио с Радованом Караџићем, осумњиченим за ратни злочин геноцида против Бошњака. Ахмеде, није ти то требало.

Мустафа Церић, бивши реис-ул-улема Исламске заједнице БиХ, у отвореном писму турском премијеру Давутоглуу, „Политика“

Црвена и естрадна, а наша

Александар Вулин Волео бих да 20.000 људи плати да у „Арени“ слуша шта све хоћу да кажем, а она је то доживела. Чланови попут Зорице Брунцлик утичу на препознатљивост странке. Не могу да разумем људе који себе сматрају бољим од неког другог, зато што им се не свиђа посао којим се неко бави. Када су се неки други певачи народне музике сврставали уз ДС, није било напада.

Александар Вулин, министар рада, о Зорици Брунцлик као члану председништва Покрета социјалиста, „Ало“