Мало грубљи начин

Небојша Човић Што се тиче Амфилохија и што се тиче самог погреба [Зорана Ђинђића]– то је избор породице. Госпођа Ружица је молила да буде питана око тога ко ће говорити, као што је питана и око доласка Карле дел Понте и није се са тим сложила. Тврдоглава и нападна Карла дел Понте је желела да дође по сваку цену и наша дужност је била да је љубазно замолимо да не долази. Ја сам јој то у два наврата рекао, а мислим да је и Горан Свилановић рекао једанпут или двапут. Међутим, то није било довољно и морали смо да интервенишемо на нешто ефикаснији, а мало грубљи начин, да дамо обуставу лета.

Небојша Човић, као бивши потпредседник Владе Србије, "Време"

Мало грубљи начин

Небојша Човић Ја имам ковертиран свој потез одавно, међутим, немам намеру да се предам. Многи питају ко ће бити бржи – да ли ћете ви, г.Човићу, поднети оставку, да будете јачи у политичком смислу. Ја ћу се борити до краја, али ћу при том проверавати многе слогане – 'Ко сме да вас погледа у очи', 'Реч је реч' итд. Питајте г. Коштуницу када се последњи пут чуо и видео са дотичним господином који се помиње ових последњих дана.

Небојша Човић, као председник Координационог центра за Косово и Метохију, конференција за новинаре

Будите људи иако сте политичари

Изјаве.нет Они који су се толико борили да дођу на његово место, нису дошли ни да му одају пошту.

Београђанка, о годишњем парастосу Зорану Ђинђићу, према "Политици"

Сам свој носач

Драгољуб Жарковић У часу анатомије над тада већ политички ампутираном Љиљом Недељковић, Тијанић се изругује претпостављеној посесивности госпође, па, парафразирам, пише, пре пар месеци, да би Коштуничин сандук да овај погине у неком атентату носила сама Љиља Недељковић. Како је Тијанић кренуо, морао би у истој прилици да износи сам себе. Осим уколико би се [министар културе] Којадиновић понудио. А не зна се шта је гора казна.

Драгољуб Жарковић, уредник "Времена"

Импоновање

Владимир Беба Поповић Код Ђинђића ми је импоновало то што је изгледао као ја, што је говорио као ја, то што је имао према готово свим животним стварима исти однос какав сам и сам имао.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације, "Плејбој"

Импоновање

Владимир Беба Поповић Повратак Милошевића, Шешеља, Ђога, Нога и осталих јунака Карле дел Понте и Кораксових карикатура, показује да је трогодишња хајка против прве демократски изабране владе и њеног председника-реформатора, Зорана Ђинђића, доведена до краја. Србија се у фебруару 2004. године враћа у мрачну 1991. За то највеће заслуге има одлазећи, срећом, амерички амбасадор у Београду, Вилијам Монтгомери. Само је њему успело да једну мрачну личност, која је, након двоструког пораза на председничким изборима била потпуно маргинализована, оживи, извуче из 'гроба' и великодушно је врати Србима. Знам само да је будућа влада, на челу са 'статичним лудаком', човеком који уместо лица има маску, Војиславом Коштуницом, слика Србије које смо се, ми који смо били против Милошевића, свих ових година стидели. Поново шубаре, кокарде, гибанице, ножеви...

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације, "Плејбој"

Све По Старом

Изјаве.нет Нова Влада ми се чини без посебних промена: ДСС и Г17 су у власти, баш као и након 5. октобра, а Вучелић и Дачић замењују Михајловића и Човића.

Зоран Милошевић, власник Радио-телевизије "ВК", "Кикиндске"

Све По Старом

Борис Тадић У разговору са Ивицом Дачићем сазнао сам да и он има председничке амбиције, и није немогуће да он буде заједнички кандидат странака демократског блока на председничким изборима.

Борис Тадић, председник ДС-а, "Курир"

Срамота колико га није срамота

Драган Шормаз Апсолутно ме није срамота што правимо коалицију са Социјалистичком партијом Србије. Уопште ме није срамота! Не осећам трунку гриже савести. Пети октобар је историја, господо!

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, у смедеревској Скупштини

Најслабији сукоб интереса

Предраг Бубало Сукоба интереса не може бити пошто је фирма моје супруге једна од оних које остварују најслабије резултате... Бави се трговином, а сви знамо каква је куповна моћ становништва.

Предраг Бубало, министар за економске односе са иностранством, "Кикиндске"

Индустријалци без имовине

Милко Штимац Сви ти велики индустријалци, који се диче везама са партијама бивше владе, не плаћају порез. Удео пореза на имовину у укупном фискалном приходу прошле године био је 0,8 посто! Читава фискална конструкција пребачена је на леђа малих и средњих предузетника, адвоката, таксиста, занатлија и на грађане.

Милко Штимац, посланик и директор Института Г17, "Независна светлост"

Шпијуни и они који се тако осећају

Богдан Тирнанић Михајловић је, као већина Срба, склон фами о шпијунима. Чак и више од просека. Не зато што је био министар полиције, већ отуд што има искуства – као млад човек, радио је у локалној ДБ (или како се то већ звало). Прича се да је, скривен у жбуњу, лично и ревносно шпијунирао младе Ваљевце који одлазе у цркву. То му је прешло у навику. А навика је друга природа. Отуда није чудно да је у свом 'најближем окружењу' дуго година гајио једног шпијуна, који се лажно представљао као власник златарске радње. Шпијун је радио свој посао, слушао, записивао, и онда пребегао у Холандију да изиграва 'заштићеног сведока' у Хагу. Тај се презивао Танић. Крезави вук у кожи црне овце Србије на Западу, ево руке!

Богдан Тирнанић, у "НИН"-у

Где је логика а где су паре?

Лотар Матеус Партизан је од Лиге шампиона зарадио 30 милиона евра, зар је то мало?! Клупски буџет је шест пута мањи и уместо да појачају тим, они су сад много слабији. Где је ту логика? Право да вам кажем не знам ни где су паре, код мене нису. Ја сам радио за клуб и навијаче.

Лотар Матеус, бивши тренер "Партизана", "Вечерње новости"

Где је логика а где су паре?

Александар Вучић Ја немам ни сто евра уштеђевине.

Александар Вучић, генсек СРС-а, према "Блицњузу"

Културни маг

Драган Којадиновић Ја немам ништа што други мушкарци немају. Можда мало дуже, можда мало краће...

Драган Којадиновић, министар културе, "Пинк"

Бетон лига

Јован Чекић Странци нас третирају као Румуне или Бугаре који до пре десетак година нису знали како се користи машина за веш. Види се какве су спотове правили за њих па такви, о једном трошку, стижу и код нас.

Јован Чекић, професор Ликовне академије на Цетињу, "Политика"