Не цвета цвеће ни у њихово предузеће

Александар Вучић Француска уводи ванредне економске мере, Русија додатно смањује плате, а кад смо ми предузимали тешке мере сви су нам се смејали.

Александар Вучић, премијер Србије, о глобалној економији, Б92

Десет дана ради да би се четири године сатирао од посла

Александар Вучић Изборном кампањом нећу да се бавим дуже од 10 дана. Ово је мој посао, ово сам радио и пре 7 дана и пре 10 дана и пре 15 дана и на срећу ових људи, а на жалост малог броја мрзитеља, то ћу да радим све време у годинама пред нама.

Александар Вучић, премијер Србије, о изборима на свим нивоима, N1

Only Fools and Horses

Синиша Мали „Етихад“ је нама изашао у сусрет и рекао - „ако немате новца, онда можемо и да се ,пребијемо' са таксама према аеродрому“. У члану 255 јасно пише које су обавезе „Етихад“, које су обавезе Владе Србије и по питању преузимања дугова и по питању улагања у обртни капитал... Да нема тога [отписа] - не би било ни авио компаније, да нема авио компаније - не би било ни аеродрома. Само узмите велику слику свега тога.

Синиша Мали, градоначелник Београда и председник Надзорног одбора „Ер Србије“, о 22 милиона долара дуга које је Аеродром „Никола Тесла“ отписао „Ер Србији“, „Танјуг“

Горки плодови подаништва

Драган Великић Говорити истину - односно исказивати своје мишљење слободно и јавно, живети оно што се проповеда, то је по мени грађанска одговорност и оно у шта верујем као облик свог политичког деловања. Мислим да нам то генерално недостаје и да је то наш велики проблем. Део овога друштва уопште не размишља, то знамо, али од оних који мисле превелики део ћути и чека излаз у виду неког deusa-ex-machina. Прво је био Бог-отац, па Милош, па Тито, па Милошевић, ево сада Вучић.

Драган Великић, књижевник и овогодишњи добитник НИН-ове награде, „Данас“/„bizlife.rs“

Да, то смо ми (нимало се нисмо променили)

Мира Бањац Познавање менталитета [највећи је Нушићев дар]. Јер, све можемо да мењамо, осим менталитета. Од Нушићевог доба до данас, ми „живимо“ политику. И то на исти начин. Исте су министарке, лажне дипломе, борбе за власт и интерес. [...] Писао је невероватно темељно. Дубина и сложеност одлике су генијалног духа, оног који је током целог живота стварао с мудрошћу и далеком визијом.

Мира Бањац, глумица, „Вечерње новости“

Гледаоци са (не)плаћеним улазницама

Александар Вучић О државном трошку сигруно нису дошли. Сви ови људи су дошли о свом трошку. Они желе да присуствују нечему лепом. Дошли су по хладном времену. И ти људи, за разлику од вас који примате плату, нису добили ништа да би били овде. Што се тиче аутобуса, можете да питате њих, а можете да питате и вероватно општинске одборе Српске напредне странке...

Александар Вучић, премијер Србије, новинарима на отварању радова на изградњи другог моста преко Саве код Остружнице, „Блиц“