Волим да држим говоре (понекад или врло често)

Томислав Николић Да би брачни пар имао деце, понекад или врло често мора да се обрати лекару, понекад или врло често, тражи решење у иностранству. То решење треба да буде овде и та деца треба да буду српска деца, са српским генетским материјалом, српским кодом, српском прошлошћу и српском будућношћу.

Томислав Николић, председник Србије, приликом полагања камена темељца за Центар за истраживање матичних ћелија, „Радио Слободна Европа“

Прежи силе мрака пак шаљи на Вучића

Владимир Ђукановић Александар Вучић не може да добије наредне изборе, јер је против њега упрегнута цела машинерија. Ту машинерију чине стране агентуре и такозвани независни интелектуалци, медији и невладине организације.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, Б92

Све ми дирај, само мандат не

Томислав Николић Ако су ме грађани бирали на пет година, ко сам ја да кажем да ми је довољно четири године? Нисам болестан, нисам лоше радио свој посао. Срамота је да се председнички мандат скраћује.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за ТВ Пинк, „Танјуг“

Чекајући Вучића (тридесет девет година)

Горан Весић Ово је велики успех Владе Србије и премијера Александра Вучића, 39 година је прошло од како је „Прокоп“ почео да се ради. Он је доказ колико је пројекат „Београд на води“ погурао многе друге пројекте. Други ће бити пресељење аутобуске станице на Нови Београд.

Горан Весић, менаџер Града Београда, о отварању завршетка прве фазе изградње главне железничке станице, „Танјуг“

Баук мржње кружи друштвеним мрежама

Александар Вучић То што се некоме не свиђају резултати, то што би неко желео, па својом мржњом на друштвеним мрежама да унизи и уништи и овакав дан, ја могу да му одговорим реченицом Николе Тесле: вашом мржњом претвореном у електричну енергију - говорим о тим људима који су такве теме покретали данас - могли бисте градове да обасјавате и осветљавате.

Александар Вучић, премијер Србије, на опаску „Истиномера“ да је по пресуди Управног суда тендер за „Прокоп“ незаконит, „Истиномер“

Кувајћани и Чеси граде пругу - пруга гради нас

Александар Вучић Видели сте данас чешке извођаче, Кувајћане, сви су задовољни, обавили смо ово после много година тапкања у месту. [...] Воз који смо покренули, којим Србија иде напред, треба да превеже и оне с леве стране, и оне са десне, и оне из центра, али и оне који су се укрцали као „слепи путници“ и свако од њих мора да плати карту. То је карта Србије за Европу. Ово је прва станица. Кашњења неће бити.

Александар Вучић, премијер Србије, на отварању завршетка прве фазе изградње станице „Прокоп“ у Београду, „Блиц“