Дани Србије (и Вучића) у Давосу

Александар Вучић Признајем, нисам навикао. Чак ми и мало фали. Уместо швајцарских новина, у којима је Србија један од најважнијих гласова који су се чули у Давосу, оне наше, у којима ће се спрдати са мојом жељом да будемо економски тигар Балкана. Уместо пријатеља који нас хвале и подржавају, они наши другари који тврде да само ђаво ради по читав дан, и они који би да забране „Београд на води“, и укину „Ер Србију“, преору путеве, отерају инвеститоре... Но, кажем сам себи - не жури, вратићеш се у Србију. Чекају те.

Александар Вучић, премијер Србије, о Светском економском форуму у Давосу, НИН/„Блиц“

Поздрави (ММФ) старешину и настави с радом

Александар Вучић Други и трећи дан лете. Коначно причам о економији. Ту сам на свом терену. Нема питања без одговора, нема страха, и има јасних резултата. Џим Ким, шеф Светске банке их потврђује. Хвали Србију и рад њене владе. Кристин Лагард, шефица ММФ, већ је пријатељ. Реформе су јој омиљена тема. Пуна подршка и сва помоћ која нам буде била потребна. И – од сваког саговорника: Наставите, само наставите.

Александар Вучић, премијер Србије, о Светском економском форуму у Давосу, НИН/„Блиц“

Заблудели синови, вратите се (све вам је опроштено)

Војислав Шешељ СРС би, након избора, могла у коалицију и са СНС, уколико се она одрекне уласка Србије у ЕУ и оријентише ка интеграцији са Русијом. Можемо и са демократама [ДС] ако би то исто урадили, што је много мање вероватно него у случају непредњака. Бар је тако мислим.

Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, „Танјуг“

Амбасадор који није волео растанке

Мајкл Кирби Одлазим тужан, али оптимистичан у погледу будућности Србије.

Мајкл Кирби, одлазећи амбасадор САД у Србији, „Танјуг“

Није што сам ја у питању, али стварно сам био најбољи

Синиша Мали Био сам голман и за рукомет и за мали фудбал. Баш сам био добар голман. Сећам се, када сам бранио био сам добар гимнастичар, могао сам све да хватам; мрзело их је да иду у одбрану, јер су знали да ћу да одбраним. Голман је кључ.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о гимназијским данима, „Шта радите, бре?“ РТС-а