Последњи међу неједнакима

Бојана Лекић Политички аналитичар није занимање, а код нас је прерасло у професију и том се лажном професијом ките разноразни. Као кад одгледамо филм и причамо о њему, али то не значи да смо филмски критичари. Или чињеница да читамо књиге, па размењујемо утиске не значи да смо књижевни критичари. Иза овог лажног занимања се крије злоупотреба јер унапред знате шта ће који „аналитичар“ да каже. То ми личи на оно – нашло се друштво и запричало се. Дупло голо.

Бојана Лекић, новинарка, „Њузвик“

Старлетизација криминалаца

Бојана Лекић Сада се не каже попу да је поп, а бобу да је боб, него курви кажемо да је старлета, а онда се она још наџиџи на насловне стране и постаје узор младима. Или криминалац који не иде у затвор, него у ударне термине на националној фреквенцији. То су симболи овог времена, а симбол је гашење и урушавање неких других симбола.

Бојана Лекић, новинарка, „Њузвик“

Жабља кост у грлу

Борис Тадић Сећате се Ђинђићеве метафоре о жабама? То [предавање на Мегатренду 2008.] је једна од жаба коју сам морао да прогутам да бисмо одржали владу. […] Један од услова је био и декларација о помирењу, али и да се Мира Марковић врати у земљу. Ту жабу нисам прогутао, постојала је граница.

Борис Тадић, као бивши председник Србије и ДС-а, о коалицији са СПС-ом (2008-2012), НИН

Стезање обруча (око Вучића)

Борис Тадић Ја сам тај који је био такозвани сигурни победник, па ево нека Вучић размишља о томе на овим изборима. У политици је преокрет увек могућ и ја верујем да је могућ већ на овим изборима. То зависи највише од излазности, јер СНС подржава мање од четвртине бирачког тела. Опозиција се још није скроз консолидовала, али је много организованија и јача него пре пола године.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке (СДС) и бивши председник Србије, НИН

Животињско краљевство

Ивица Дачић Борис Тадић је једини политичар у историји који је, уочи избора, признао да их је већ изгубио. У складу с тим, лансирао је и слоган: „Ја сам пао“. Зато му и није преостало ништа друго него да се бави зоологијом и да конкуренте упоређује са животињама. У нашем случају изабрао је опосума, животињу познату и по томе што је имуна на ујед звечарки, а често се храни и лешинама.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије и председник СПС-а, о Тадићевој изјави „да се прави мртав као опосум, а Вучић се храни његовим страхом“, „Танјуг“

Редак звер

Борис Тадић Мора, шта ће мученик. Дачић се прави мртав као опосум, а Вучић се храни његовим страхом. Зна да су његова судбина, егзистенција и слобода у Вучићевим рукама.

Борис Тадић, председник СДС-а, на питање зашто Дачић на сваки напад СНС-а „удара“ по њему, НИН