Сувише размажени да би остали

Адем Демаћи УНМИК је направио пропуст и размазио косовске Србе.

Адем Демаћи, председник приштинског Савета за очување људских права и слобода, у Гњилану из којег су 17. и 18. марта отишли сви Срби

Статус пре коначног

Денис Мекшејн Косовским лидерима сам рекао да ми у Британији не користимо реч независност зато што смо ми, у Европи, међузависни, а што се тиче коначног статуса, за све нас постоји само један коначни статус, то је кад умремо.

Денис Мекшејн, британски министар, после разговора са Вуком Драшковићем

Све што кажеш то си (и) ти

Зоран Анђелковић Баки Вук Драшковић, који је у то време био потпредседник Савезне владе, требало би да оде у Хаг и одговара по командној одговорности.

Зоран Анђелковић Баки, генерални секретар СПС-а, реагујући на изјаву Драшковића да је у време Слободана Милошевића било етничког чишћења Албанаца на Косову и Метохији, "Грађански лист"

О (под)тексту

Љубивоје Тадић И даље сматрам да је то ['Ноћ ђенерала' Вука Драшковића] слаб текст и не бих га поставио на сцену, макар писац био и на много већој функцији.

Љубивоје Тадић, управник Народног позоришта коме прети смена, "Политика"

И богати да плачу?

Бранко Павловић У политичком смислу, ако се ико залагао за то да се прво удари на новобогаташе, говорим о периоду после 5. октобра – то сам био ја. И слажем се да у једном приличном броју случајева као купце имамо директно те људе – прикривене и маскиране на овај или онај начин. Ако има политичке воље да се на те људе, а њих нема много – двадесетак, удари, онда је то ствар других политичких структура. Да ли је државним структурама познато ко су најбогатији људи и да ли, рецимо, БИА зна за сваког од њих како се обогатио – зна. Према томе, ето њима па нек' решавају те проблеме с државним тужиоцем.

Бранко Павловић, нови директор Агенције за приватизацију, "Независна светлост"

Сви знамо све (осим Казахстанаца)

Слободан Антонић Када је транзиција стигла у Србију и ми смо добили своје Глембајеве, који су на шумским раскрсницама пљачкали пролазнике. Само што се то код нас звало 'пословање у условима санкција'. Данашња највећа српска богатства, која износе и по милијарду долара, настала су заправо 1991-1995. Она средња богатства, од стотинак милиона, створена су између 1996. и 2000. А она најмања, од по неколико десетина милиона, никла су последњих година. И сва та брза и прекомерна богатства имала су у својој основи злоупотребу. Да би неко згрнуо сто милиона долара, других милион људи исто тако брзо морало је постати сиромашније за бар по сто долара. Ми знамо да су нас опљачкали, и они знају да то знамо. Зато нас у један глас и лажу да су своје богатство заправо стекли у иностранству. Тај Казахстан мора да је страшно богата земља када су сви српски капитали тамо направљени.

Слободан Антонић, социолог, недељник "Европа"

Кампањска кампања

Богољуб Карић Очекујем да за мене гласају они који не излазе на изборе.

Богољуб Карић, председнички кандидат, "Блиц"

А сад сви на председничке задатке

Ивица Дачић Мој младалачки дух и државничка енергија су потребни Србији.

Ивица Дачић, председнички кандидат СПС-а, "Блицњуз"

Само смо ми могући

Бранислав Ристивојевић Демократска странка Србије очекује подршку Демократске странке Драгану Маршићанину у другом изборном кругу јер није могућ сценарио да Тадић уђе у други круг.

Бранислав Ристивојевић, шеф посланичког клуба ДСС-а у Скупштини Србије, "Дневник"

За сада без доброг превода

Хелсиншки одбор за људска права У постизборној Србији, коју карактерише превага ултранационалиста, уз снажан антихашки притисак такозваног патриотског блока, који је подупрт екстремистичким клерикализмом и повратком патријархалном традиционализму и изолационизму у свим областима друштва, кристализован је отклон од реформи бивше владе.

Хелсиншки одбор за људска права, извештај за 2003

Суочавање са испаштањем

Ранко Кривокапић Ситуација ће у Србији бити тежа, а то не значи да ће Црној Гори бити лакше. Црну Гору чека нова администрација Европске уније која ће бити суочена са чињеницом да Црна Гора испашта због заједнице са Србијом.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, "Монитор"

Везаност и одушевљење

Драган Јочић Не видим некакву нову заверу у томе што су се шесторица припадника Жандармерије појавили у мајицама расформиране Јединице за специјалне операције. То је ипак ратна јединица, а њихов однос бих схватио као однос према јединици која је носила пијетет несаломиве јединице, то је однос потпуне везаности и одушевљења. У том контексту је интересантна била изјава портпарола суда коју је врло мало ко помињао, да је суђење јавно и да свако може присуствовати суђењу, ако га не ремети. Треба видети да ли те мајице ремете суђење и то је оно што ће бит предмет овог дисциплинског поступка.

Драган Јочић, министар полиције, "Б92"

Не гледај ме тако...

Милан Веруовић Док сам стајао у холу испред суднице, пре почетка самог суђења, пришао ми је један од службеника суда и пренео ми поруку која је, по мени, звучала... Ја ћу вам је рећи, па ви сами процените каква је: Рекао ми је да ми је Звездан Јовановић поручио да га не гледам за време суђења и скренуо ми пажњу да га не гледам 'мрко'.

Милан Веруовић, шеф обезбеђења Зорана Ђинђића, "Утисак недеље"

Другопозивац

Првослав Давинић Рођен сам 20. јула 1938. године, што значи да за неколико месеци пуним 66 година. Али, знате, ја се хвалим и оправдавам моју жељу да и даље будем активан тиме што су у мојој фамилији са очеве стране сви били дуговечни. Нико није умро млађи од деведесет година. По тој рачуници, сада сам негде ту, у средњим годинама.

Првослав Давинић, мининистар одбране Државне заједнице Србије и Црне Горе, "НИН"

Цензус за консензус

Изјаве.нет Што би рекли у Србији – сигурно прелази консензус.

Драган Илић, ТВ манијак "Радија Б92"