Од Слобе је остануло Ивици

Ивица Дачић Зато и данас, десет година од његове [Слободан Милошевић] смрти, може слободно да се каже да је део његовог политичког наслеђа, и то доброг, још ту. О онима који су дошли 5. октобра, после њега, већ је све речено. И о пропуштеним приликама и изневереним очекивањима.

Ивица Дачић, председник СПС-а и министар спољних послова Србије, портал „Центра за евроатлантске студије“

Седлање трактора

Маријан Ристичевић Морамо ли да дођемо на коњу или да дођемо са 120 коња? Ја ћу доћи са 120 коња, јер се у данашње време коњи крију под хаубом. Јесте да ми нисмо краљевина, али нам принчева и дворских луда није недостајало. А за фрак, па да ли вам ја личим на пингвина? Шалу на страну, мислим да треба испоштовати та правила, свакако.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке и посланик са листе СНС-а, о дрес-коду поводом посете принца Чарлса и војвоткиње Камиле, „Ало“

ЛГБТ еуфемизми

Небојша Крстић Борков слоган „Педала Вучићу“ је исто што и „Вучићу педеру“, само речено педерским еуфемизмом.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и блогер, о предизборном слогану Левице Србије, „Твитер“

Естрадо, и политици си тешка

Милутин Мркоњић Сад сам мање-више естрадни човек и немам ништа против старлета у политици.

Милутин Мркоњић, почасни председник СПС-а и бивши министар, према НИН-у

Јово зна све тајне (не)гласања

Оља Бећковић Данас, док сам пролазила Кнез Михаиловом улицом, пришла ми је непозната жена. Рекла је да је веома радосна што ме види, као да данима чека то, и питала: „Шта да радим? Ја сам разочарани демократа и немам појма за кога да гласам. Да ли бисте Ви могли да ми кажете за кога да гласам“? Наравно да сам јој рекла да не могу да јој то кажем, рекла сам јој да бих могла да јој кажем за кога да не гласа - што ви никада нећете погодити. Разочарана госпођа је рекла: „Добро. Надала сам да знате одговор. Пошто не знате, идем код Јове Бакића, па ћу њега да питам.“

Оља Бећковић, новинар, најављујући интервју са председником ДС-а Бојаном Пајтићем, НИН/„Блиц“

Елита је спремна на највеће жртве (али се народ прави луд, неће ни да чује)

Небојша Катић Остаје само да се надамо да копаоничка елита ипак неће изгубити стрпљење и да ће смоћи снаге да се и даље „жртвује“ и „изгара“ на путу српског спасења, упркос „незахвалном“ и „инертном“ народу.

Небојша Катић, економиста, о „Копаоник бизнис форуму 2016“, „nkatic.wordpress.com“