Свест

Војислав Коштуница Свестан сам да би моје критичко држање према Хашком трибуналу можда могло да успори интеграцију Србије у Европску унију, али сигурно не и да је спречи.

Војислав Коштуница, премијер Србије, "Шпигл"

Несвест

Јован Теокаревић Да сте ме пре годину дана питали када ће Србија и Црна Гора ући у Европску унију, рекао бих вам 2015. године, а данас већ нисам сигуран ни за тај датум.

Јован Теокаревић, професор Факултета политичких наука, "Блицњуз"

Несвест

Вук Драшковић И као грађанин ове земље и као министар спољних послова, осећам се постиђено, због чињенице да су сви у Европи већ у Европи или су на сигурном путу прикључења ЕУ, осим Србије и Црне Горе, Босне и Херцеговине и Албаније. Кривица за ово наше велико заостајање јесте на нама, а није ни на Бриселу, ни на Москви, ни на Вашингтону. Најбоље би било да наши медији, пре свега електронски, свако вече објављују мапу Европе и да људи својим очима виде то изоловано острво у европском мору.

Вук Драшковић, министар иностраних послова СЦГ, "Б92"

Демократија до балчака

Стојан Церовић На изборима ће се гласати и о томе шта се догодило 12 марта прошле године. Да ли је убијен премијер Ђинђић? Ако јесте, да ли је то добро за ову земљу и овај народ? Ако јесте, да ли су убице у ствари хероји? Ако јесу, да ли су сви они људи који су туговали, палили свеће, ходали у оној бескрајној поворци до Алеје великана, само будале или нешто горе.

Стојан Церовић, у "Времену"

Утицај окружења на светост

Жељко Цвијановић Са Бебом, Чедом, Наташом и Кораћем и Свети Августин би чекао на беатификацију, бар колико би ови престали да се позивају на њега.

Жељко Цвијановић, главни уредник "Европе"

Сам у кући

Милош Васић Прва потврда Легијиног повратка коју је овај аутор у недељу увече добио од свог веома поузданог извора информација изнутра гласила је: 'Дошао је кући сам. Тамо су жандари јавно. Ко зна какав је план...'.

Милош Васић, новинар "Времена", "Данас"

Легија, господин опет

Војислав Коштуница И сам сам био изненађен предајем Милорада Луковића Легије. Влада Србије није охрабрила господина Легију да се преда.

Војислав Коштуница, премијер, "Б92"

Слободно кажи (и не прилази)

Изјаве.нет Нападачи су ми рекли да, ако ме неко пита ко ми је разбио камеру, слободно кажем 'Легијино обезбеђење'.

Машан Лекић, сниматељ ТВ "Б92" коме је разбијена камера испред куће Милорада Луковића Легије

Слободно кажи (и не прилази)

Драган Којадиновић Власт не може да заштити новинаре. Јасно је о каквим је људима реч. Не треба им прилазити близу. Увек се догоди да страдају, у најбољем случају камере, врло често страдају људи, добију батине. Има пуно ствари које би сад требало објашњавати, ни мени као обичном грађанину није јасно откуда он [Легија] у својој кући, откуда његово обезбеђење ту...

Драган Којадиновић, министар културе, "Б92"

Најпрви кандидат

Богољуб Карић Што могу Јапанци, могу и Пећанци.

Богољуб Карић, власник БК групе и председнички кандидат, према "Политици"

Најпрви кандидат

Љубомир Живков Богољуб Карић, кандидат је за председника Србије, већ је дигао глас против увоза салате која нас кошта, нисам ни знао, двадесет милиона евра, Боги је одлучан да одврати Србадију од увозног зелениша и да ју врати повртарству у којем осим Бугара нема премца, то ће му, како рече, бити најпрви потез, док наши расади не буду дали прве плодове од авитаминозе ћемо се бранити туршијом коју би за прво време производили Мобтел и Астра банка… Свима који се у транзицији нису понајбоље снашли, честитам њихов и мој празник, Најпрви мај.

Љубомир Живков, у "Ретровизору" ТВ "Б92"

Генетске предиспозиције

Изјаве.нет На функцију председника претендујем од ране младости.

Драган Ђорђевић, лидер Странке држављана Србије и председнички кандидат из Ниша, "ФоНет"

Мој живот (у ружичастом)

Жељко Митровић Моја опредељења су увек била демократска и склон сам демократским странкама. Свима су позната ова моја лична опредељења.

Жељко Митровић, власник ТВ Пинк и бивши члан ЈУЛ-а, "Глас јавности"

Одбрана и последњи дани нерођене деце

Петар Луковић Мора се бити радикалан у одбрани својих идеја и права и зато сам правио спискове новинара које треба стрељати и вешати, као и оне које текстове таквих новинара читају, па и њихове породице и још нерођену децу.

Петар Луковић, новинар тренутно запослен у Пинку БиХ, на трибини у Панчеву, "Панчевац"

Не можемо да бројимо кад надгледа неко непознат

Небојша Бакарец Тај ЦеСИД треба да објасни ко га финансира и коме подноси извештаје када жели да надгледа изборе. Шта уопште ЦеСИД тражи на изборима?

Небојша Бакарец, високи функционер ДСС-а, према "Блицњузу"

Саветничке паралеле

Бора Ђорђевић Кад Ирачани буду поправљали оружје Американцима, онда нека и Албанци поправљају Хиландар.

Бора Ђорђевић, саветник министра за културу, "Европа"

Препород бахатости

Ненад Илић Оно бахато у већини нас, оно склоно корумпирању и линији мањег отпора, имало је Тита за вођу. Кад је прорадио национални симбол Косова а без вере, бахатост спојена са склоношћу ка самоуништењем дозвала је Милошевића, генетског самоубицу, који је претио свету празним пушкама и водио нас из пораза у пораз. Кад смо пали у безнађе добили смо привремене вође, лажне носиоце економског препорода коме неће претходити морални и вредносни препород.

Ненад Илић, ђакон, "Врањске"

Нови рачунари за половну земљу

Прљави инспектор Блажа Као човек који има половна кола, брак, компјутер, телефон, шпорет, бојлер, видео, оштро сам против ове акције. Много је оних који су се навикли на половно, тешко ће моћи да се пребаце на ново. У крајњој линији, и земља нам је половна.

Прљави инспектор Блажа, музичар, о забрани увоза половних рачунара, "Европа"