Ако не гласаш за Вучића, ниси ни за ПУПС

Милан Кркобабић Свака госпођа којој муж буде гласао за неку другу партију, нека се запита зашто је комшиница била убедљивија, а ако ти супруга гласа за неког другог ниси ни за ПУПС.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, позивајући пензионере да гласају за Александра Вучића, РТС

Или јеси (за ПУПС) или ниси (пензионер)

Милан Кркобабић Свака госпођа којој муж буде гласао за неку другу партију нека се запита зашто је комшиница била убедљивија, а ако ти супруга гласа за неког другог - ниси ни за ПУПС.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, коалиционог партнера СНС-а, N1/„Истиномер“

Позовите М(алог)

Зоран Живковић За време док сам био у влади нека питају Синишу Малог који се тада бавио тендерским приватизацијама у Агенцији за приватизацију. Он ће да каже да је све било тачно. Шта је било после, треба послати у затвор. Ако је мој виноград проблематичан на било који начин, а пет година нисам у том послу, ухапсите ме више.

Зоран Живковић, председник Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, о приватизацијама у Србији, „Прави угао“ РТВ-а

Кафане и семенкаре блиске таблоидима

Зоран Живковић Тај таблоид се зове „Ало“ и ја препоручујем гледаоцима да не купују те новине. То је исто што нећу да кажем како се зове један други... „Информер“. У тексту пишу да се позивају на изворе блиске истрази. Можда је нека семенкара поред, можда кафана или куплерај у близини институције где се води истрага.

Зоран Живковић, председник Нове странке и бивши премијер Србије, о оптужбама у вези приватизација, „Прави угао“ РТВ-а

Ош да ти уватим (великог) лопова

Зоран Живковић Нова странка, заједно са својим коалиционим партнерима [око Демократске странке], спремна је да се супростави тој крађи. Хватали смо ми и веће лопове од Вучића, у смислу изборне крађе - а видећемо и о неким другим конотацијама. Ја и људи око мене смо ухватили Милошевића у Нишу 1996, ухватили смо га на целој територији Србије 2000.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о предстојећим изборима, „Прави угао“ РТВ-а

Предизборне (не)бајковите приче

Зоран Живковић Сваки избори су тест интелигенције. Да ли ћете и даље да верујете у инвестиције од сто милијарди [евра] које су најављене пре четири године, у фабрику чипова која не постоји, у „Београд на води“ који се „удавио“ после прве кише? Да ли је камапања то што Вучић иде по школама и проверава клозете. Кажу неки зли језици - он иде као менаџер да види купатила, а за њим иде [Братислав] Гашић да ставља плочице.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о предстојећим изборима, „Прави угао“ РТВ-а

Касно абер у патријаршију стиже

Патријарх Иринеј Немам ништа против да се премијер [Вучић] заузме за Ваљевску Грачаницу. Уколико има моћи да спречи њено потапање, са тим сам сагласан. Мој утисак јесте да је ово питање требало да буде размотрено много раније. Бојим се да је сада прекасно да се било шта ту промени.

Патријарх Иринеј, „Вечерње новости“/„Танјуг“

Нарцизам јасних (малих) разлика

Зоран Живковић Има једна ствар по којој се сигурно разликује, а то да Александар Вучић за разлику од Слободана Милошевића још увек није почео да убија своје политичке противнике. Што се мене тиче, то је једина разлика која је евидентна и јасна. Све друго или личи или јесте или је горе него што је било у деведесетим.

Зоран Живковић, председник Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, N1

Јунаци одбране Свилајнца (и остатка Србије)

Тихомир Арсић Наш премијер [Вучић] је позвао нас, то јест вас војнике, да позовемо овај народ у одбрану Србије, у одбрану Свилајнца, на изборима 24. априла и да сви заједно победимо наше противнике, наше непријатеље, и да одбранимо и Србију и Свилајнац од њих. С тим у вези, позивам вас да позовете све своје пријатеље, рођаке, кумове, пре свега народ у одбрану Србије и у одбрану Свилајнца. Хвала вам пуно и до победе!

Тихомир Арсић, глумац и члан ГО СНС-а, на предизборној трибини у Свилајнцу, „Инфоцентрала“

Посла има за сваког ко се успе да дође на митинг

Драгољуб Жарковић Мој пријатељ „јури“ посао за сина годинама. Послао га је у халу „Пинки“ на митинг СНС-а. Момак се вратио после пола сата. Отац га с врата пита: „Шта је било? Он одговара: „Оваква је гужва била, нисам могао да уђем“. Отац му звекне шамар: „Ниси способан да уђеш на митинг, а хоћеш посао“! Мислим да је то, нажалост, озбиљан мотив људи, који рачунају - да кад приђу одређеним центрима политичке моћи - да ће моћи да ураде нешто са сопственим животом.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Зумирање“ недељника „Време“

Главни санитарни инспектор

Александар Вучић Ако наставимо са овом политиком, имаћемо до краја године повећање пензија, повећање за здравствене и просветне раднике, а смисао је и да обилазимо школе и болнице и подижемо животни стандард, да и наше школе више не буду школе са пољским Ве-Це–има (WC). И ма колико се смејали мени због тога и ма колико ми говорили да сам премијер за пољски Ве-Це, ја сам премијер за чисте Ве-Це–е.

Александар Вучић, председник СНС-а и носилац листе „Александар Вучић - Србија побеђује“, у Суботици, „Танјуг“