Наступати (широко и) одвојено, тући заједно

Горан Марковић Уколико покрет „Сарму проб'о ниси“ прерасте Младеновац и постане широки, још маштовитији и идејама богатији покрет, за нас има наде. Урбани, цивилизовани, 'кемп' начин мишљења може се супротставити политичком кичу који нас окружује. Треба их тући њиховим оружјем.

Горан Марковић, филмски режисер и позоришни редитељ, „Политика“

Мале тајне великог мајстора (тениса)

Новак Ђоковић Одлично питање. У тенису можда има све три ствари. То је интензивна битка, али без контакта, мораш да победиш противника технички и стратешки, а можда је мало и као комедија јер мораш да водиш рачуна о говору тела. Мораш да покушаш да разумеш слабости свог противника, а да при том не откријеш своје. Истовремено је то и унутрашња борба, проналажење мира.

Новак Ђоковић, Новак Ђоковић, српски тенисер, на молбу француског „Фигароа“ да упореди тенис са шахом или боксом и позоришном представом, Б92

Срећа наша насушна

Милан Ћулибрк [Премијер] Вучић би требало да укине Министарство за ванредне ситуације, јер је овде ванредно стање свуда, а полиција се више плаши струјног него државног удара. Нама је, попут Уједињених Арапских Емирата, потребна министарка за срећу. Да бар неко у Србији буде срећан.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Почетак буне против мајмуна

Сергеј Трифуновић Питам раднике шта су урадили? Ништа!? Па окупите се, па да видимо да л’ ће све да вас отпусте! Није крив мајмун што све малтретира одозго, криви су они који трпе. Што трпиш, бре?!

Сергеј Трифуновић, глумац, о радницима „Јуре“ којима је саветовано да током рада носе пелене, НИН/„bizlife.rs“

Онакви музичари и министри (као Млађан) више се не производе

Саша Радуловић Свирам виолину, завршио сам средњу музичку школу, други инструмент ми је клавир, а гитару сам свирао јер су сви дечаци хтели да свирају гитару док сам био у средњој школи. Мислим да је очигледно да свирамо потпуно другачију музику.

Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било, на питање да ли свирање гитаре у изборној значи „најаву почетка новог Динкића“, НИН