У (геноцидном) поверењу

Сулејман Тихић Тужба БиХ против СЦГ за геноцид допринеће успостављању поверења међу два народа и две државе.

Сулејман Тихић, председавајући Председништва БиХ, "Бета"

Жеље, честитке и поздрави

Томислав Николић Стигло је то саопштење из Савета министара Европске уније. Стигла ми је та подршка коју нисам очекивао, подршка реформама и демократизацији у друштву.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, поводом позива ЕУ грађанима Србије да гласају за даљу демократизацију земље и европске интеграције

Жеље, честитке и поздрави

Борис Тадић Наравно да нису. Али, чуо сам да један од њих рекао да је то и његов изборни успех, што ми је било мало необично.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, на питање "Европе" да ли га су Чеда Јовановић и Зоран Живковић звали да му честитају

Образовање уз рад

Томислав Николић Шешељ је највећи интелектуалац кога сам срео у животу. Он ми је рекао које књиге – из области филозофије, социологије, историје, политике и права прво морам да прочитам ако мислим да будем успешан политичар.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, "Политика"

Образовање уз рад

Томислав Николић Зар није смешно то што се за Тадићеву подршку залаже Велимир Илић, који је лидера ДС-а назвао баба-Симаном?

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, конференција за новинаре

Волим само себе

Борис Тадић Ја имам улогу да подржим себе на овим изборима.

Борис Тадић, "Б92"

Волим само себе

Томислав Николић Увек се кладим на себе и увек сам добијао. Сада сам се кладио на више од 33 одсто [у првом кругу], дао сам седам хиљада и изгубио.

Томислав Николић, "Европа"

Волим само Тому

Борис Тадић Увек сам имао врло коректне односе са њим. Са Томом увек имам заједничких тема, он има једну врсту духа коју треба уважавати. Можемо да причамо и о спорту и о разним темама... Волимо све што воле млади.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, "Политика"

Волим само Тому

Борис Тадић Хоћу да се борим и да Томислав Николић добије визу.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, у реду за визе испред немачке и грчке амбасаде

Мрзим само Бориса

Гордана Поп-Лазић Борис Тадић јесте страни плаћеник.

Гордана Поп-Лазић, високи функционер СРС-а, "Пинк"

Мрзим само Бориса

Томислав Николић Што бих ћутао, у првом кругу нисам никога нападао. Сада више не морам да ћутим.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, о тврдњама да "иза Тадића стоји мафија", "НИН"

Хлеба и избора

Богдан Тирнанић Садашње присталице СРС-а кажу себи: ако ја, као радник у фабрици кугличних лежаја, која је у стечају, не могу да имам хлеб за три динара, јер већ годинама нисам примио плату, неће га, вала, куповати ни они који имају 25 динара. Реално. Какви смо ми Французи, такав је и наш Шарл де Гол!

Богдан Тирнанић, у "НИН"-у

Против транзиције, али стварно

Милан Милошевић Како год да се укрсте подаци виталне статистике, они унапред избацују податак да има најмање милион пунолетних грађана, а биће да их има више, који ће на све реформске флоскуле рећи: 'Ма ј... ја и вас и Европу и транзицију'!

Милан Милошевић, у "Времену"

Преситан вез

Изјаве.нет Проблем српских радикала – њихова импрегнираност јефтиним здраворазумским паролама, које, као преписане са оних извезених  куварица на зидовима српских сеоских кухиња, к’о руком уклањају све невоље из живота грађана у Србији – показаће се тек у другом кругу. Сад ће тек постати очигледно да радикалска убедљивост опада са квадратом растојања од власти: што ближе вршењу власти, то мање пожељни у таквој улози. На могућност да радикали икад, у овој или оној форми, (за)владају, могла би се применити крилатица која се приписује Берлингуеру, промућурном легендарном вођи италијанских комуниста: 'Борба за комунизам – да, комунизам – не'.

Бранислав Милошевић, колумниста "Репортера"

Салата (с нагласком на другом 'а')

Слободан Антонић Ови који су пљескали, који су певали маркетиншке оде дрмусању 'катанца', ти силни 'аналитичари' и 'истраживачи' који су по БК надугачко објашњавали 'феномен Карић', некако су, набрајајући све факторе Карићевог политичког успеха, заборављали – типично фројдовски – да помену само једну једину ситницу – Карићев новац. Карић није политички успео зато што је од њих био талентованији или таличнији. Он је успео зато што је имао највише новца. Србија је тако сиромашна и бедна земља да овде за пар стотина евра месечне апанаже можете купити готово сваког припадника друштвене елите. Можете купити новинара, једнако као и академика, можете купити аналитичара, једнако као и свештеника.

Слободан Антонић, социолог, "Европа"

Салата (с нагласком на другом 'а')

Ненад Љ. Стефановић Они који боље познају Богољуба Карића тврде да он прилично вешто, када то процени, заноси на јужноморавски акценат, али и да је у стању да свој говор, опет кад треба, испегла да више личи на београдски.

Ненад Љ. Стефановић, у "Времену"

Гласаћемо за вас чим изгубите изборе

Драгољуб Жарковић Од оног петог октобра власт губи изборе. Од тријумфа ДОС-а над социјалистима и радикалима, преко пораза Живковићевог кабинета до пораза владиног кандидата на последњим председничким изборима, оспорава се порука анегдоте по којој је неки сељак тешио Вука Драшковића речима: 'Ма, гласаћемо ми за тебе чим дођеш на власт!' Оволика смењивост сама по себи не гарантује да је свака нова власт боља од претходне, али је стицање навике да се владе кажњавају пожељан социјални рефлекс: и новорођенче ударе по гузи кад неће одмах да заплаче.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Није смртоносно (ако преживе)

Драгољуб Мићуновић Све, ипак, иде у правцу оставке Војислава Коштунице.

Драгољуб Мићуновић, председник Демократског центра, конференција за новинаре

Није смртоносно (ако преживе)

Небојша Бакарец Мићуновић је један злуради и стари човек, озлојеђен што више није председник Скупштине државне заједнице. Изборни резултат нашег кандидата није деловао благотворно на владу, али није ни смртоносно.

Небојша Бакарец, члан ИО ДСС-а, "Глас јавности"

Грађанин света

Драган Великић Па, Слободан Милошевић је преко 40 пута ишао у Америку. Он је највећи мондијалиста!

Драган Великић, писац, на примедбу гледатељке да је "мондијалиста који је већ пресудио Милошевићу", "Утисак недеље"

Циљ без циљне групе

Весна Вукелић Венди Обожавам када ме мушкарци воле. Они од четрнаест до седамдесет четири године, без посебне циљне групе.

Весна Вукелић Венди, естрадна уметница, бивша маскота и будућа глумица, "Ексклузив"