Примери слободе

Џорџ Буш Мислим да су слободни Ирак и слободни Авганистан постали потресни примери за друге.

Џорџ Буш, председник САД, "Политика"

Непажљиво баратање истином

Борис Березовски Пол Хлебњиков [убијени уредник руског издања магазина 'Форбс'] настрадао је због непажљивог баратања чињеницама.

Борис Березовски, руски милијардер са азилом у Великој Британији, "Б92"

Летња пауза у зимском сну

Миленко Смиљанић Тражим да се сретнем са премијером Коштуницом и да га питам: 'Хоћеш ли ти, бре, да се пробудиш из зимског сна и почнеш да решаваш питања ове државе'?

Миленко Смиљанић, председник Савеза самосталних синдиката Србије, "Танјуг"

Специјално неваспитање

Зоран Анђелковић Баки То је једно глупо и крајње неваспитано питање које у суштини и није питање.

Зоран Анђелковић Баки, генерални секретар СПС-а, на питање "Европе" да ли нови сукоби у СПС-у представљању одбројавање последњих дана странке

Губитник транзиције

Чедомир Јовановић Нисам се обогатио после 5. октобра. Немам свој аутомобил, џип који је дигнут у ваздух био је ауто који ме је довезао пред гарсоњеру у којој сам живео. И још сам подстанар у центру Београда.

Чедомир Јовановић, ДС/Центар за модерну политику, "Политика"

Прстићи и (диктафонски) дугмићи

Велимир Илић Влада је потпуно стабилна, проблем није никакав, ја то стварно нисам рекао, да сам рекао. Ја бих волео ако неко има снимак да га пусти. Ја јесам можда био оштар, али да сам рекао сечење прстију, Динкићева мафија, те изразе уопште нисам поменуо и то је неко злонамерно направио, да би направио инцидент, али инцидента нема. Што се овог сукоба тиче, никакав сукоб није.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "Б92"

Плата наша, служба Богољубова

Велимир Илић То је један члан Комисије, који је био руководилац у телекомуникацијама и за време Броза и за време Милошевића и за време Шешеља и за време Ђинђића. Сада је отишао у пензију, јер му крштеница, једноставно не дозвољава да настави да ради. Ово је национално питање, а никако лично, да један члан Комисије нама држи предавања, уместо да шета на Ташмајдану.

Велимир Илић, на наводе Тихомира Живановића да је удео државе у Мобтелу знатно већи од утврђеног, "Б92"

Плата наша, служба Богољубова

Ксенија Миливојевић Велимир Илић се ставио у службу Богољуба Карића: имали смо ситуацију и пре формирања ове владе, док још Србија није имала владу, да се закон заобилазио на различите начине. Оно што нећемо дозволити јесте да се закон крши, односно да политику владе креира Богољуб Карић, односно људи који су њему и другим тајкунима лојални.

Ксенија Миливојевић, портпарол Г17 Плус, "Б92"

Тома против многоструко надмоћнијег остатка света

Томислав Николић Није мене победио кандидат ДС, ја сам њега победио у првом кругу – мене је победио НАТО у другом кругу. Кад год хоћете ви из ДС хајдемо на изборе један на један.

Томислав Николић, кандидат за председника, "Експрес"

Тома против многоструко надмоћнијег остатка света

Драган Чолић Сви наши активисти су се борили да доминирају постери Томислава Николића и то против многоструко надмоћнијег непријатеља. Имали су толико пропагандног материјала да су три пута могли да тапацирају целу Србију.

Драган Чолић, председник Окружног одбора СРС, "Наш глас"

Дична војска и нејаки фрижидери

Коста Чавошки Прослављени ратни генерали Павковић и Лазаревић су без страха и мане командовали нашом дичном војском на Косову и Метохији, и одбранили наш народ и нашу државу. И да није било Кумановског споразума, и слабости нас Београђана, којима су, због недостатка струје почели да се топе фрижидери, Косово би сигурно било наше, а не под окупацијом.

Коста Чавошки, академик, на скуп "Бранилаца части и образа Србије и свеколиког српства"

Држава, то смо ми

Владимир Лазаревић Кроз нашу судбину решава се и судбина Србије, јер је ова оптужница – оптужница против наше војске. Србија прихватањем овакве оптужнице треба да амнестира невиђене злочине албанских терориста, да помилује велики злочин против мира који су учиниле земље НАТО алијансе. Ако Србија преузме кривицу на себе и замаскира те злочине, онда је будућност наше земље и Космета врло неизвесна.

Владимир Лазаревић, генерал-пуковник и хашки оптуженик, "БК"

Позлаћивање историје

Владо Трифуновић Генерали Илија Ђујић, Гојко Крстић и Данило Жежељ, који су убрзо после тога пензионисани, упозорили су ме да није требало жив да долазим у Србију. Рекли су ми да није требало никога да спасавам, да Србији не требају живи људи већ мртви хероји. Зашто, питао сам. Кажу, да позлате историју и да се Србија поноси. Онда дајте своју децу, а не шаљите друге – одговорио сам им.

Владо Трифуновић, бивши командант 32. вараждинског корпуса, "Глас јавности"

Свемоћна малена

Изјаве.нет Отишла сам у СУП, нико ме није малтретирао, били су сви фер према мени и како је који милиционер долазио код мене док сам била притворена, ја сам плакала – љубим вас, ово ми је од Бога, нисам крива. Ја сам и тамо радила терапију, у суду, јер сам на било који начин хтела да докажем. Онда ме је онај милиционер што ме је водио рекао – јесте, осећам у рукама.

Босиљка Станковић, звана "Свемоћна Соња", "Б92"