Како се калио Број 1

Новак Ђоковић Одрастали смо у окрутним условима. То је најважнији фактор који морате да знате да бисте нас разумели. Санкције, рат, бомбардовање. Економска криза. Многе јуниорске турнире сам морао да пропустим јер моји родитељи нису имали новца… Та искуства су нас обликовала. Верујем да због тога више ценимо оно што имамо. Почели смо са дна. Последице тог времена, невоље тог времена, дубоко су усађене у нас.

Новак Ђоковић, српски тенисер, у интервјуу за часопис „Тајмс“ (Times), „Блиц“/„bizlife.rs“

(Данајски) дарови наших далеких рођака из Британије

Данијел Сервер „Брегзит“ је веома лоша вест за Британију, за ЕУ, за САД, за Балкан... Добра је за Путина. Моји пријатељи и ја нећемо славити. Светска економија ће склизнути у рецесију. Шкотска ће тражити отцепљење. Нисам толико сигуран за Северну Ирску. [...] Трамп ће сигурно извући неку користи из тога, а Клинтонова ће изгубити. [...] Путин ће сигурно појачати своје притиске у Србији, Републици Српској и Македонији да их одврати од ЕУ и НАТО.

Данијел Сервер, амерички политички аналитичар, „Блиц“

Ваше злато сија сребрним сјајем

Изјаве.нет Уз велике муке, уз бројне препреке, својим трудом, знојем и самопожртвовањем сте још једном обрадовали Отаџбину и све наше грађане тиме што сте се пласирали у сам врх Светске лиге. Иако нам је овај пут на крају срећа окренула леђа, ви сте поново целом свету показали како се боре прави шампиони. Србија, ваша земља, вам је још једном захвална.

кабинет Томислава Николића, у првом саопштењу пошто су ватерполисти Србије освојили Светску лигу, Б92