Будите људи иако је Србин

Зоран Славнић Да није било Аце Петровићa, Хрватска не би ни видела Олимпијаду. Знам колико им тешко пада пораз од Србије, они још увек не могу да смире своје страсти када је у питању Србија... Немате бољег, господо и бивша браћо Хрвати. Будите захвални што имате Ацу Петровића. Јесте Србин, али има хрватски пасош. Будите поносни на њега, јер немате бољег.

Зоран Славнић, кошаркашки тренер, после победе кошаркаша Србије над Хрватском у четвртфиналу ОИ у Рију, „Блиц ТВ“

Кошаркашка фока

Зоран Славнић Да похвалим председника [КСС Драгана] Ђиласа, који је са две репрезентације ушао у полуфинале. Специјално сам одушевљен његовим стајлингом, са лептир машном, тако да има велику конкуренцију у фокама из циркуса.

Зоран Славнић, кошаркашки тренер, о успеху кошаркаша и кошаркашица на Олимпијским играма у Рију, „Блиц ТВ“

Грађане варајте (бајатим форама) мене нећете

Ивица Дачић Не желим да дајем кисеоник онима који немају шта да кажу, осим да пробају да на исту фору још једном преваре грађане.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, о иницијативи да се подигне споменик Слободану Милошевићу, Б92

Између славе и анатеме

Томислав Николић Није то у надлежности председника Републике. Подржавао сам његову борбу и осуђивао га кад се повлачио без разлога. Споменик не сме да дели Србију, већ да је уједињује. Они који скрнаве све по Србији не би оставили на миру ни споменик Слободану Милошевићу.

Томислав Николић, председник Србије, о иницијативи да се подигне споменик Слободану Милошевићу, „Танјуг“

Остала сам увек Цица

Јоргованка Табаковић Поносим се тиме што нисам свој однос према стварности променила зато што се налазим на овом месту, и даље сматрам да је моја највећа екстраваганција то што сам остала нормална и осетљива на све оно што се дешава.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, „Курир“

Пишемо уставе повољно (бомбардовање иде гратис)

Џозеф Бајден Зар он не разуме да смо написали јапански устав како бисмо рекли да не могу бити нуклеарна сила?

Џозеф Бајден, потпредседник САД, критикујући председничког кандидата Доналда Трампа због изјаве да би се могло размотрити да Јапан добије нуклеарно оружје у будућности, „Бета“