Бешење Месецу о реп

Миодраг Вуковић Непосредних избора [за Скупштину СЦГ] неће бити! Никада! Може Шами да их обеси мачку о реп! И ја могу да кажем да ће Црна Гора да се попне на Месец, па од тога нема ништа кад немамо васионски брод.

Миодраг Вуковић, високи функционер ДПС-а, "Европа"

По(д)сетница

Расим Љајић Странци нам данас остављају визиткарте уз поруку да им се јавимо када решимо питање Хага.

Расим Љајић, председник Савета за сарадњу са Хагом, "Б92"

Добар дечко који је обећавао

Смиља Аврамов Милошевић је био мој студент и веома добар дечко.

Смиља Аврамов, први сведок одбране на суђењу Слободану Милошевићу у Хагу

Стручњак за инквизицију

Милорад Вучелић Слободан Милошевић је први у свету, од укидања инквизиције, коме је ускраћено право на одбрану.

Милорад Вучелић, потпредседник ГО СПС, "Танјуг"

Недоступни, а невини

Живојин Станић Ако неко има информације да је било који члан ЈУЛ, па и Мира Марковић, учествовао или планирао убиство било ког човека, тражимо од надлежних органа да тог нашег члана одмах ухвате и стрељају!

Живојин Станић, директор Дирекције ЈУЛ-а, "Танјуг"

Богољубизми

Богољуб Карић Уз ове обале треба да буду плаже, да се жене купају у тангама и топлесима, а и мушкарци могу голи.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Вечерње новости"

Богољубизми

Богољуб Карић Богољуб Карић зна како они краду, рекетирају, уништавају и они знају да ја то знам, и зато су се удружили, и црни и бели, и леви и десни, и ко зна који ђаволи, само да ја не бих победио. Не бих ја седео за плату од 300 евра, колико они добијају, и радио посао који не знам да радим. Свака домаћица у Србији би боље од њих водила државу.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, на конвенцији Покрета на Чукарици

Хајд (у) парк!

Изјаве.нет Елем, рекох на почетку да о г. Богољубу никако не би требало писати, али изоставих и додатак, или домјетак како би се рекло на енглеском. Требало је рећи овако: о г. Богољубу се никако не би писало у каквој нормалној држави. И у нормалним државама оваквих играча не само да има него су чак куд и камо бројнији него код нас. Само у оном чувеном лондонском парку има их на стотине. И сви стрпљиво чекају у реду да стану за говорницу и открију нам Смисао. А тамо се томе нико не чуди, нити пак о њима пише.

Живослав Милорадовић, у ваљевској "Колубари"

Краљичица Јасмина

Јасмина Митровић-Марић Ја се не плашим никога до Бога, као Краљевић Марко.

Јасмина Митровић-Марић, кандидат покрета Снага Србије за градоначелника Београда, "Радио Б92"

Искористити чудо

Изјаве.нет Молим вас, да ли је потребно да поштујемо неке процедуре уместо да одмах прионемо на послове? Нека се сваки посланик код свог председника избори за оно што он дугује своме граду и велики број наших проблема биће решен. Веља [Илић] је чудо од човека, само га треба искористити.

др Владан Вучићевић, кандидат Нове Србије за градоначелника Крагујевца, о асфалтирању улица, "Независна светлост"

Све је исто, само Бебе нема

Велимир Илић Мени је више доста подметачина и прљаве кампање! Све је ово исто као за време Владимира Поповића Бебе и Горана Весића, само што се сада не зна ко је Беба!

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "Курир"

Сироти велики посланици

Милољуб Албијанић Било је ситуација када су посланици морали да прекидају ручак, или да не поједу колач, јер је било потребно да добијемо кворум.

Милољуб Албијанић, "утеривач" посланика Г17 Плус, "Политика"

Пошто останак?

Бојан Димитријевић Да сам знао да ће мој останак зауставити цене ја вероватно не бих ни ишао.

Бојан Димитријевић, министар трговине, на опаску новинара да је о трошку ЈАТ-а путовао на Олимпијаду у време "када цене у земљи галопирају"

Откупна цена малинара

Изјаве.нет Малинари су одлучили да заштите своје интересе укључењем у политичку утакмицу. Уласком у општинску власт ојачали бисмо борбу за откупну цену малине.

Драгиша Терзић, председник Уније произвођача јагодичастог воћа, "Бета"

Запечаћено

Љиљана Чолић Нисам наставницима забранила да предају Дарвинову теорију, већ сам је само избацила из наставног плана и програма... Сваки министар треба да остави печат у свом раду, а ово је мој печат.

Љиљана Чолић, министарка просвете, "Глас јавности"

Веран себи и (својој) природи

Зоран Ћирјаковић Верана Матића су злобници погрешно описивали као 'шабачког Теда Тарнера'. Животни пут Си-Ен-Еновог дугогодишњег газде нема додирних тачака са Верановом биографијом. Пре него што је Тарнер продао своје 'мезимче' гледаност Си-Ен-Ена је стално расла. Овде је пуно важнија чињеница да је Тарнер за разлику од Матића сам зарадио своје паре. Главни проблем са Матићем није у томе како је дошао до туђег новца за своју станицу, чак ни у томе што је касније присвојио велики део ове медијске куће, већ у томе шта је урадио са 'својом' 'Деведесетдвојком'. Да је Матић направио добру телевизију, властољубље и вешто прикривено среброљубље били би му опроштени. Нажалост овде се нико, па ни најгласнији браниоци такозване друге или европске Србије, није држао закона као пијан плота. У српској ратно-санкцијској клептократској транзицији Матић вероватно спада у поштеније, и може се без ироније рећи друштвено корисне српске тајкунчиће.

Зоран Ћирјаковић, дописник "Newsweek"-а и бивши сарадник "Радија Б92", "НИН"

И свет је Београд

Драган Којадиновић Београд је глобално село, чаршија која воли да слуша ружне приче.

Драган Којадиновић, министар културе и кандидат за градоначелника Београда, "Радио Б92"