Брод лудака и очајника

Хилари Клинтон Половина присталица Доналда Трампа су шака јада (basket of deplorables). Они су расисти, сексисти, ксенофоби и исламофоби. Друга половина Трампових следбеника само очајнички жели промене.

Хилари Клинтон, као кандидат Демократске странке за председника САД, „Би-би-си“/„Танјуг“

Хвала му што постоји

Јоханес Хан Захвалан сам премијеру Вучићу на мудрој одлуци о нереаговању кад је реч о изјавама из Хрватске. Ја сам пријатељ Србије зато што верујем у помирење и потребу да се да допринос даљем напретку региона. [...] Разлика између политичара и државника је у томе што државник не губи из вида интересе народа, а ваш премијер је, на срећу, државник.

Јоханес Хан, комесар ЕУ за суседску политику, Б92

Знам Монику као добру пару

Жерар Депардје Рекао сам јој да је апсурдно да ради с њим. Добро је познајем, она [Моника Белучи] је врло паметна жена, лепа, сензуална, не могу да схватим како је прихватила да снима филм са таквим једним типом. Кустурица нема синтезу, код њега ништа не постоји осим обмане и лажи.

Жерар Депардје, француски глумац, за италијанску „Ла Републику“ о Кустуричином филму „На Млечном путу“, „Блиц“

Лажни Емир и „оригинални“ Жерар

Жерар Депардје Кустурица је обичан перварант, шибицар, он је фикција, лажов. Није популаран, као што жели да се докаже. Он хоће и да буде Србин, али није. Он је једна мора од лика, све је код њега лажно.

Жерар Депардје, француски глумац, у изјави за италијанску „Ла Републику“, „Блиц“