Дан после 30. септембра

Срђан Ђурић Први октобар је почетак новог месеца и за нас не значи ништа друго.

Срђан Ђурић, шеф канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима, о "1. октобру као року за изручење хашких оптуженике, "Бета"

О високом падању

Слободан Милошевић Елементарно цивилизовано понашање, ако ми тражите нечији телефон или адресу, ако је имам ја ћу вам је дати. Зашто би их они ускратили, то нису никакви тајни телефони нити су моји сведоци нечији тајни агенти или криминалци. Нећемо ваљда да паднемо на те ниске гране да се бавимо скривањем података?!

Слободан Милошевић, у Хашком трибуналу

О високом падању

Вељко Стамболић На дан отмице, мајка је покушала преко неких пријатеља да ступи у контакт са Слободаном Милошевићем, али је он тим пријатељима рекао да су касно пријавили Иванов нестанак и да су границе веома близу.

Вељко Стамболић, на суђењу за убиство његовог оца Ивана Стамболића

Уранили, а можда и нису

Тамаш Корхец Они су мало уранили са таквим бежањем, јер би на тај начин многи могли да беже из земље. Полиција не успева то да спречи, да открије ко ради. То сигурно, на неки начин улива неповерење у државне органе. Дакле, са једне стране мислим да је то преурањено, а са друге стране ипак доказује да нешто не функционише.

Тамаш Корхец, војвођански секретар за мањине и државну управу, "Б92"

С Биџом у 22. век

Добривоје Будимировић Биџа Ви сте извозили само људи, шта сте друго извозили?

Добривоје Будимировић Биџа, новизабрани председник Свилајнца, обраћајући се представницима ДС-а и ДСС-а, "Пинк"

Рако, јеси ли то ти (или твоја фотографија)?

Радован Рака Радовић Ја сам овде имао великих проблема са средствима јавног информисања, која нису дозвољавала да се појавим. Када сам предао листу, рекли су да је кандидат СПО предао листу – рекли су само Радован Поповић, а оно Рака су додали. Онда су ме људи питали 'Рако, јеси ли то ти или ниси', ја нисам могао да идем од куће до куће. Оног тренутка када сам отишао на Канал плус и објавио кандидатуру, више није било никаквих проблема.

Радован Рака Радовић, кандидат за председника општине Трстеник, "Б92"

Рако, јеси ли то ти (или твоја фотографија)?

Радован Рака Радовић Моје лице је познато и ја бих увео забрану употребе фотографија у предизборним кампањама. Ако 90 одсто бирача не зна лице неког кандидата, онда му не треба дозволити ни да се кандидује.

Радован Рака Радовић, кандидат за председника општине Трстеник, "Б92"

Унижени и повређени

Иван Пајдић ДОС је у последње четири године толико унизио функцију председника Републике Србије, тако да и вратар у Скупштини вероватно има веће ингеренције и њега ће више уважавати.

Иван Пајдић, председник СПС-а Подунавског округа, конференција за новинаре

Убедљиво преко лествице

Мирољуб Лабус Динкић јесте јавно обећао да ће се повући уколико изборни резултат буде мањи од 5 одсто, али нема потребе да поднесе оставку јер је странка освојила око 5,5 одсто гласова бирача на локалним изборима у Србији.

Мирољуб Лабус, потпредседник Владе и председник Г17+, у Шиду

Испуњавање обећања о смањењу пореза

Млађан Динкић За наредну годину се не планира повећање ни једне пореске стопе, као ни акциза.

Млађан Динкић, министар финансија, "Бета"

Под ознаком "хитно"

Андреја Младеновић Никог другог не пожурују, већ само нас!

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, на питање да ли ће подржати ДС или СРС, "Радио Б92"

А министар?

Вук Драшковић Може се рећи да сам политичар из нужде.

Вук Драшковић, министар дипломатије СЦГ, "Блиц"

Радикалски бон-тон

Александар Вучић Немојте пуцкетати [прстима], нисте у кафани а и не приличи вам.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, Бојани Лекић, главној уредници "БК"

Све је могла она да је дужи био (министарски) дан

Богдан Тирнанић Госпођа Љиљана Чолић поседује две значајне предиспозиције за положај министра просвете: члан је ДСС-а и – личи на учитељицу. Као и свака учитељица, плаши се техничког напретка, електромагнетних таласа и тако то, па је одлучила да се улога компјутера у настави ограничи. С тим да би ипак било тешко пронаћи учитељицу која ће стихове Бранка Радичевића приписати Десанки Максимовић. Али, ето, догодило се министарки просвете. Ма, могло је да буде још горе – да предговор Десанке Максимовић за књигу 'Године расплета', свима познатог аутора, припише Бранку Радичевићу. Можда га је спасло то што је умро, а да зелено лисје дочекао није.

Богдан Тирнанић, у "Куриру"

Четврта офанзива

Жељко Цвијановић Зато је борба против Милошевића, та прва битка српске транзиције, била важна да би се нешто уопште започело; зато је борба против земунског клана била друга битка те транзиције, чији смисао је био да Србија не буде земља у којој се озбиљније гине него што се ради; зато се борба против јакобинаца из претходне владе исцрпљивала у идеји да је екстремизам то чак и када је реформски; зато се четврта битка српске транзиције бије против Карића, човека који је онтолошки супротстављен сваком поимању заједнице, човека који је пре свих израчунао три ствари: прву – колико кошта Србија; другу – да то може да плати и трећу – да на целој операцији може да се заради.

Жељко Цвијановић, главни уредник "Европе"

Ако смо браћа (Карић), онда су нам и кесе сестре

Владимир Илић Компанија Мобтел, у којој држава има 49 одсто акција, купила је 300 хиљада примерака CD-а сестара Карић, а Зорану и Драгомиру Карићу прошле године је исплаћено 118 милиона динара на основу чланства у надзорном органу 'Астра симита'. Мобтел је прошле године имао губитак 802,3 милиона динара, јер је куповао станове за своје раднике, а четири стана додељена су члановима породице Карић.

Владимир Илић, директор Пореске управе Србије, "Политика"

Имамо сајт, ал' се не слажемо с њим

Изјаве.нет Крив сам што се име агенције 'Фантазија' 10. септембра налазило на званичном сајту [удружења туристичких агенција] ЈУТА. Мислио сам да су многи технички неписмени па не гледају сајтове и да нису поверовали нашем сајту.

Радисав Станковић, генерални директор ЈУТЕ, конференција за новинаре

Истрага идентитета

Михајло Ражнатовић Оно што највише волим код нас је то што смо добар народ и лако праштамо, а тога нема на Западу. Морамо да истражимо наш идентитет и порекло како бисмо могли да напредујемо.

Михајло Ражнатовић, син Жељка Ражнатовића Аркана, "Блиц"