Ред, рад и парада (без шетње)

Милутин Мркоњић Ма, нек' раде шта хоће. Моја парола је: туђи живот - туђа ствар. А шетао не бих, јер после Слобине смрти више не шетам.

Милутин Мркоњић, почасни председник СПС-а, о учешћу на „Паради поноса“, „Српски телеграф“/„Истиномер“

Једино су НАТО старлете горе од естрадних (старлета)

Мирослав Паровић То вам је све по оној народној: повика на вука, док лисице једу месо. Милићева својим лудоријама само маскира праву НАТО пропаганду. У Бриселу су свесни да никад неће добити подршку у Србији, па нам са Милићевом одвлаче пажњу. Иначе, она се ни по чему не разликује од Сораје и Станије. Све три се сликају и од себе праве будале, само су им мотиви различити…

Мирослав Паровић, лидер Треће Србије, о гостовању Јелене Милић у „Ћирилици“ Миломира Марића на ТВ „Хепи“, „Информер“/„kosmopol.rs“

„Топовско месо“ за злобнике (и оне који се тако осећају)

Мирослав Лазански Она тако заступа интересе Северноатлантске алијансе да се злобници данима шале да Милићева заправо ради за Русе. И заиста, Путину и Русији у Србији нема боље рекламе од Јелене Милић.

Мирослав Лазански, војно-политички аналитичар, о гостовању председнице Центра за евроатлантске студије у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Информер“/„kosmopol.rs“

Врло, врло опак (и непристојан) тип

Волфганг Петрич Референдум у РС видим као један опак начин спашавања властите коже. Додик зна да за Европу више није партнер за дијалог, а Русија има своје проблеме. Мислим да Додикова посета Кремљу заказана за 22. септембар ништа на томе неће променити! РС под вођством Додика скоро да је банкротирала, интернационално је изолована и доведена је у опасност да постане нека Јужна Осетија у срцу Европе.

Волфганг Петрич, високи представник у БиХ, о референдуму о Дану Републике Српске, за „Дневни аваз“, „Танјуг“

Како 'уставити Додика

Волфганг Петрич [Александар] Вучић је прошле године зауставио један референдум, а овај други елегантно је решио. Свестан је да Србија губи сваку шансу за приступ ЕУ ако дође до проблема у БиХ. За мене чак није толико ни битно хоће ли 25. септембра бити одржан референдум, јер за Београд он је изгубио сваки легитимитет.

Волфганг Петрич, високи представник у БиХ, о референдуму о Дану Републике Српске, за „Дневни аваз“, „Танјуг“

Стање више свести

Александар Вучић Ја сам некада давно мислио, као што данас неки други мисле, да смо ми бољи од осталих. Сад знам да морамо да радимо заједно, да живимо заједно, да мислимо различито, да променимо наше стање свести.

Александар Вучић, премијер Србије, у предавању студентима у Паризу, N1

Лепота и младост изнад стручности

Нела Кубуровић Да је критеријум био да је неко леп и млад, претпостављам да би председник Владе [Вучић] нашао много атрактивније и млађе него што сам ја.

Нела Кубуровић, министар правде, у интервјуу за „Блиц“

Мантра са четири координате: реформиши, стабилизуј, либерализуј и приватизуј!

Мајкл Девенпорт Највећи изазови и нерешени проблеми Србије су изградња независних институција, реформа јавне управе, инвестиције у пољопривреду и приватизација државних фирми.

Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији, на редовном састанку Радне групе за проширење ЕУ у Бриселу, према листу „Дојче веле“, „Блиц“