Знам само да ча је било (у Савамали) тега више ни

Синиша Мали Зашто би било ко из Града радио на такав начин? Мене оптужујете да смо ми као Град то урадили, ја кажем да није било разлога... Није премијер [Вучић] тако рекао. Рекао је: сачекајмо да видимо шта ће да кажу тужилаштво и полиција.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о ноћним рушењима у Савамали од стране лица са фантомкама, „Инсајдер“/„Данас“

Глуво доба и неме (против)устаничке пушке

Матија Бећковић У наше време подигнут је устанак против људског говора. Сматра се да су све приче већ испричане и компромитоване. Данас би, у ствари, најбоље говорнике пронашли међу глувонемима. Знаковни језик је тријумфовао! Не требају му ни лектори ни коректори ни преводиоци.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, „Блиц“

По силиконским долинама и теретанама (наше земље поносне)

Матија Бећковић Појам културе се толико проширио да се првобитно значење изгубило. Тако је, рецимо, најпопуларнији облик културе - спорт. Тело је победило дух. Најславнија позорница је теретана. Врхунац лепоте - силикони. Искушеница новокомпонована целива икону надутих усана. Најпоштованија икона нашег времена је огледало. Пред огледалом се данашњи човек моли Богу.

Матија Бећковић, песник, „Блиц“

Баук културе се шири (по) сплавовима

Матија Бећковић Кључно је то да су музеји затворени, галерије претворене у кафиће и посластичарнице, а сплавови постају домови културе где се окупља елита.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о кључним одликама наше културе, „Блиц“

Полагање испита (политичке) незрелости

Матија Бећковић За почетак би било најефикасније да наши лидери полажу испит на којем би добили диктат који би показао колико њих би раздвојило ‘не могу‘, написало ‘с разлогом‘, а не ‘разлогом‘ или ‘био‘, а не ‘бијо‘... Диктат би изгледао као сеча кнезова. Али би из службе требало одстранити само оне који положе.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, „Блиц“

Срешћемо се (поново) у будућности

Александар Вучић Без икакве лажне скромности и пренемагања, морам да Вас у „Блицу“ нешто замолим. Да ме о Србији будућности, о Србији 2036. следећи пут питате за сто година. Оно што будем урадио одговориће Вам. Ако буде вредело. А ја верујем да хоће. Зато што Србија хоће. И може. И за тих двадесет година биће сасвим јасно и добро видљиво. Бићемо модерна и успешна земља. Радних и одговорних људи који се такмиче и побеђују најбоље. И који никада не траже изговоре. Много су нас коштали до сада.

Александар Вучић, премијер Србије, у ауторском тексту за „Блиц“

Србија 2036. Не знам ко ће да буде председник, јавља ми се ко ће да буде премијер

Александар Вучић Све оно што урадимо данас, то је Србија за 20 година. Сваки километар пута или пруге који изградимо. Свака фабрика коју отворимо. Свака нада коју створимо својим радом. Зато бих, због те чињенице, на сваку школу у Србији окачио таблу и на њој оне Шекспирове речи: „Не одређују звезде нашу судбину, одређујемо је сами“. Време пророка, и црних и белих, прошло је. Нема више гледања ни у пасуљ ни у карте.

Александар Вучић, премијер Србије, о Србији кроз 20 година, у ауторском тексту за „Блиц“