Америчка окупација (биоскопа) у 26 слика

Жерар Депардје Биоскопи више не постоје, већ само свет забаве и људи, који тероришу Американци. Постоји десет звезда и сви су Американци, а њихови су филмови претрпани специјалним ефектима, док се остатак филмског света бори за опстанак.

Жерар Депардје, глумац, у интервјуу за „Corriere della Sera“, „Танјуг“

Све заудара на Дизниленд (и француски сир)

Жерар Депардје Не. Ја сам грађанин света. Француска ће вероватно постати Дизниленд за странце, насељена имбецилима који праве вино и смрдљив сир за туристе.

Жерар Депардје, глумац, на питање да ли себе сматра Французом, у интервјуу за „Corriere della Sera“, „Танјуг“

Авганистанци, вратите се у Пакистан!

Александар Вучић Од почетка кризе суочавамо се са највећим проблемима, јер имамо 7.000 људи у Србији који не напуштају нашу земљу, не знају где да иду, не знају шта ће са собом, не знамо ни ми шта да радимо с њима... Али проблем је што ти људи не желе да остану, нити је ико унутар Европе пристао на систем квота. [...] Наша земља не жели зидове и ограде јер нас то неће заштитити, [...] али не можемо да постанемо паркинг за Авганистанце.

Александар Вучић, премијер Србије, говорећи о мигрантској кризи на институту „East-West" у Њујорку, „Танјуг”

Неко је оклеветао евро

Милан Ћулибрк Меркелову [...] и њеног министра финансија Волфганга Шојблеа нобеловац Џозеф Стиглиц оптужује да су, због наметања мера штедњи многим државама, криви за спори опоравак еврозоне. Отишао је и корак даље наводећи да би за њен опстанак најбоље било да из еврозоне изађе – Немачка. [...] Шта ли би рекао за мере штедње Владе Србије? Да ми немамо толико проблема као Немачка, јер уместо евра користимо динар? Сумњам да би икога овде у то уверио. Нажалост, ни Стиглиц, нити било ко други не мисли да је најбоље решење за ЕУ да из ње изађе Немачка, а да у Унију уђу Србија, Црна Гора, БиХ, Албанија, Македонија, и Турска приде. То би било превише и за ЕУ. А и за нас. Па, ми смо и без евра годинама били осуђени на стагнацију, незапосленост и популизам. Ко је за то крив? Знам само да евро није.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Бакирово отварање у Додиковом гамбиту

Бакир Изетбеговић Разумем нервозу код патриота Босне и Херцеговине када им неко фактички ставља прст у око и каже да ће сам одлучити о нечему што припада свима - да ће поцепати Босну и Херцеговину, узети део себи, онај део где су места патње - Сребреница, Томашица, Лука Брчко, Мањача, да ће то извући из Босне и Херцеговине. [...] Референдум је противуставан [...], слепа улица из које ће се после ваљати враћати.

Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ, о референдуму о Дану Републике Српске, „Ал Џазира Балкан“/„Танјуг“

Да пропаднемо (барем) достојанствено

Ненад Прокић Нисам ја веровао да ће Вучић да среди ову државу и да ће нешто епохално да се деси, али сам знао да је једино он способан да скине демократе које више нису могле да ураде ништа осим да нас мрцваре. Зато је Вучић добио моју подршку.

Ненад Прокић, драмски писац и некадашњи функционер ЛДП-а, у интервјуу за НИН

Данашњи Чеда је сутрашњи Вучић

Ненад Прокић И Чедомир [Јовановић] болује од солипсистичке инфлације, од уверења да је он центар света и да једино он све најбоље зна. Нисам то могао дуго да гледам, ако ти заиста мислиш да си једини важан, досадан си и ту престаје моја подршка… Кукала ти мајка да је Чедомир на Вучићевом месту, да се он докопа те власти, засенио би Вучића!

Ненад Прокић, драмски писац и некадашњи функционер ЛДП-а, у интервјуу за НИН

Кад трећа Србија салутира и благосиља

Ненад Прокић Обрукали су се претходних година и „прва“ и „друга“ Србија, а резултат је ова заједничка брука у којој данас живимо.

Ненад Прокић, драмски писац и некадашњи функционер ЛДП-а, у интервјуу за НИН