Један који је чуо

Миодраг Влаховић Као шеф црногорске делегације био сам на пријему код америчког председника Буша. Имао сам срећу да пола минута дуже разговарам са њим. Он је рекао да је чуо за Црну Гору и да зна да је лепа.

Миодраг Влаховић, шеф црногорске дипломатије, "Новости"

Они који нису чули

Изјаве.нет Ми у Америци радимо са члановима Конгреса који су српског порекла. Они су нам рекли да 80 одсто Американаца има негативно мишљење о Србима и да је наш задатак да то сведемо на 50 одсто.

др Војин Јоксимовић, нуклеарни инжењер из Калифорније, "Политика"

И ми Вука за трку имамо

Карла дел Понте Драго ми је што сам пронашла пријатеља и савезника.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, након разговора са министром спољних послова СЦГ Вуком Драшковићем

Тросмерна сарадња

Ненад Љ. Стефановић Са нешто злурадости могло чак рећи да Карла дел Понте и власти у Србији нису никада боље сарађивали! Последњих неколико месеци челни људи Трибунала су индиректно слали сигнале УН како би можда било добро размишљати о продужењу рада овога суда. Имам утисак да би и Београд волео да чује како се поново продужавају рокови јер преовлађује став да се на том хашком брвну може стајати у недоглед.

Ненад Љ. Стефановић, новинар "Времена", "Б92"

Пети елемент

Томислав Николић Без нас Србија неће моћи као што се не може без ваздуха и воде.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, према "Блицу"

Орахов лист

Зоран Анђелковић Баки То што они [СРС] хоће да нас поједу – не плаши нас. Па, СПС би сви желели да поједу, не само СРС! ДС би желела да нас уништи, СРС да нас поједе, али очито је да ми не припадамо смоквама, него орасима. Тврди смо...

Зоран Анђелковић Баки, генерални секретар СПС, "Недељни телеграф"

Препорађање

Ненад Богдановић Немам никакву дилему, да ће у следеће четири године Београд постати препорођени град.

Ненад Богдановић, нови градоначелник Београда, "Б92"

Из Нишвил

Зоран Ћирић Ниш је престона касаба, тако да одговор на питање кога представља Смиљко Костић – знају само Бог и 'Филип Морис'!

Зоран Ћирић, писац из Ниша, о бившем директору ДИН-а а садашњем градоначелнику Ниша, "Утисак недеље"

Лако обећање но је смена тешка

Верољуб Стевановић Уколико макар 10 одсто почнемо да личимо на претходну власт, смените нас.

Верољуб Стевановић, нови градоначелник Крагујевца, "Б92"

Обештећење плус

Драган Марковић Палма Затражићу од председника Србије Бориса Тадића да обештети Јагодину јер је у Јагодини за време власти ДС-а око 6.000 људи остало без посла.

Драган Марковић Палма, нови председник општине Јагодина, "Бета"

Куцајте и отвориће вам се у следећем броју

Драгољуб Жарковић Председник Републике Србије Борис Тадић поставио је Драгана Ђиласа за директора Народне канцеларије председника Републике. Народна канцеларија почеће са радом од 1. октобра. Куц, куц... 'Извол’те!' 'Ја бих да питам којим парама ће бити плаћен директор и сарадници јер то није било предвиђено у буџету...' 'Директор ће вам одговорити већ у следећем броју'.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Свој гигант у својим рукама

Изјаве.нет Проблем је у томе што Словенац хоће да уђе на српско тржиште, а ми не дамо свој 'Ц маркет' и не дамо да нам ико са стране уђе на нашу територију!

Радници "Ц маркета, на протесту испред "Меркатора", ТВ "Б92"

Свој гигант у својим рукама

Изјаве.нет Ако радимо за мале паре, да радимо за нас.

Радници "Ц маркета, на протесту испред "Меркатора", ТВ "Б92"

Свој гигант у својим рукама

Изјаве.нет Не дамо у стране руке своју кућу, свог гиганта. Овде сам оставила младост.

Радници "Ц маркета, на протесту испред "Меркатора", ТВ "Б92"

Спортски коментатор

Михајло Пантић Добро је да ме не питате нешто о политици. Писце данас овдашњи свет доживљава не као људе који пишу некакве књиге, већ као помоћне консултативне раднике у питањима политике, учеснике изборних кампања, а богме и коментаторе актуелних збивања, укључујући и дебакл наших кошаркаша у Атини од којег сам дословно данима болестан. Изгубили смо дух игре, и ја знам да је све то закаснела последица времена које смо преживели, нешто као рак од осиромашеног уранијума.

Михајло Пантић, приповедач и књижевни критичар, "Данас"

Један градоначелник - један (његов) глас

Емир Кустурица Желим да се у мојем [етно] селу Мећавнику људи баве старим занатима, грнчаријом, да праве џем, свирају гитаре, иду у лов, стварају филмове, уместо да се бесмислено шетају својим улицама и гледају шпанске серије. Овде сам ја градоначелник и ја сам тај који бира грађане. Овде не може бити елитизма јер ни ја не припадам елити. Ја само покушавам да будем конструктивни панкер.

Емир Кустурица, "професор", "Политика"

Стварно најгори

Радослав Стојановић Ти си ми био најгори студент, а сад ми причаш да немам појма?!

Радослав Стојановић, професор Правног факултета, Милораду Вучелићу, "Пинк"

Менаџерка продаје

Б92 Радим у Библиотеци 'Матице српске' и понекад се запитам шта ми је у животу требало да се бавим овим послом. Сажаљиво ме гледају добронамерници када ме питају чиме се бавим и са сетним осмехом наглашавају значај установе у којој радим. Једна менаџерка, с три пута већом платом од моје питала ме је шта продаје 'Матица српска' и да ли је то неко новоосновано предузеће? У каквој држави живимо, добро је и да постојимо!

Б92, коментар особе која се потписала као "Продавачица" на сајту "Б92"

Самодбрана руковањем

Томислав Петернек Једном, новинар Хари Штајнер и ја одемо у резиденцију британског амбасадора, муж енглеске краљице требало је да му да интервју. Ушли смо, па смо изашли, јер Његова висост мора да седи кад му прилазиш. Како смо Хари и ја пришли, он је устао, руковао се са Харијем и ја почнем да сликам. Наједном, он полуди, ухвати ме за врат и почне да дави. Размишљам: да ли да га шутнем у јаја, а не смем! Викнем: Хари, реци му – руковање! 'Па, добро, што нисте рекли!', каже, и пусти ме. Проблем је био у томе што сам му сликао профил који он сматра ружним. Слика само онај други профил, сматра га лепим.

Томислав Петернек, фоторепортер, "НИН"