Нејединствени у чињењу

Борис Тадић Нећу да будем јединствен у нечињењу. После 17. марта нисам видео у Влади Србије никакву активност осим резолуције, а и тада је Влада више учествовала у верским церемонијама, у који сам додуше и ја учествовао, док сам ја ишао по свету и тражио начин како да у директним контактима са светским званичницима заштитим Србе, њихову имовину и светиње на Косову и Метохији.

Борис Тадић, председник Србије, конференција за новинаре

Пароброд 'Србија'

Богдан Тирнанић Тадић је рекао: 'Ако на референдуму који ће уследити победим, ако ми народ изгласа поверење, одмах ћу распустити скупштину, влада ће се наћи у оставци и – молим лепо! – нови парламентарни избори.' Прилично смело са његове стране: јер су нови парламентарни избори описни термин за катастрофу. Када се то догоди, ако се догоди, предлажем да се режија повери Џејмсу Камеруну. Тај је стекао завидно искуство са 'Титаником', па ће ваљда изаћи на крај и са пропашћу Србије.

Богдан Тирнанић, у "Куриру"

Ударио јунак на реформе

Весна Пешић Идеали европске Србије који су нас водили петог октобра оствариће се. Ја у то уопште не сумњам. Погледајте само колико је навалио овај наш млади Чеда Јовановић, ударио на модернизацију, реформе и Европу, па не пушта. Неће он одустати!

Весна Пешић, амбасадорка у Мексику, порука учесницима трибине "Модернизација Србије"

Албанског лобија у Београду да није

Богољуб Карић Готово сам сигуран да је албански лоби одавно ушао у врх власти у Београду, јер, објективно гледано, није нормално да људи из власти мирно говоре да ће Косово бити независно 2005. То изгледа као лобирање за албанско питање, што значи да кривац за положај Срба на Косову није у Западу и ЕУ већ у власти у Београду.

Богољуб Карић, лидер Покрета снага Србије, конференција за новинаре

Хаг, одбрана и последњи дани

Слободан Антонић Тај 30. новембар и рок који је дат за изручење генерала је озбиљна ствар која може да сруши Владу, поготово зато што Коштуница зна да су му дани одбројани. Зато ће он радије изабрати да његова Влада падне на Хагу или, пак, Косову, него на малинарима или буџету.

Слободан Антонић, социолог, "Балкан"

Реципроцитет

Б92 И ја сам отказао посету Лондону – нисам добио визу.

Б92, коментар посетиоца сајта "Б92" на отказивање посете Новом Саду америчког амбасадора Мајкла Полта

Светски поредак - стој, шумадијско-моравска регија - напред

Велимир Илић Заложићу се за формирање шумадијско-моравске регије. Доста нам је новог светског поретка, хоћемо да сачувамо Шумадију и Поморавље, да будемо своји на своме.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, у Јагодини

Без демагогије

Милорад Мирчић Немојте да се служимо демагогијом. Многи народни посланици остали су на улици, постали социјални случајеви после мандата у Скупштини. Ако ћемо да поштујемо европске стандарде, морамо нешто да испоштујемо и за народног посланика.

Милорад Мирчић, посланик СРС-а, о повећању посланичких плата, "Блиц"

Умеће духовитости (ми то не разумемо)

Милорад Вучелић У фебруару 1992. Милошевић је био врло непосредан. Деловао ми је смирено, озбиљно, прилично усамљено, као сваки државник. Ако говоримо лично, Милошевић је интелигентан, обавештен, свашта зна и уме да буде духовит. Када нешто није могао до краја да образложи, волео је да каже: 'Ти то не разумеш', што је био знак да је разговор завршен.

Милорад Вучелић, потпредседник СПС-а, српско издање "Плејбоја"

Беба с разлогом

Небојша Човић Слажем се са онима који тврде да је пети октобар 2000. године у Србији свашта избацио на површину и овом напаћеном народу, уз све дотадашње муке, на врат навалио неколико крупних паразита и лепезу ортодоксних малоумника. Међу те две групације треба тражити и човека по имену Владимир Поповић. То је онај налицкани, желатирани господин, који се купа у колоњској води, а умива разним парфемима. Не зову га без разлога Беба.

Небојша Човић, у писаној реакцији на интервју Владимир Поповића Бебе "БХ Данима"

Пупинизација без телефонизације

Изјаве.нет Музеј Михајла Пупина у Идвору нема телефон, јер није никада ни уведен. Музеј, када је реч о овој прослави, није ништа уређиван. То је јако ружна сцена, нису се нашла средства да се музеј реновира и рестаурира јер је у јако лошем стању. Дакле, 25 година нико није ништа уложио у том музеју.

Златоје Вукосављев, вођа тима месне канцеларије Идвора који организује програм прославе 150 година рођења Михајла Пупина, "Б92"

Професионални узимачи талаца

Александар Поповски Алиса је више цивилизацијски проблем, она тачно дефинише овај тренутак у коме се по мом осећању налази планета. Планета је заглављена у готовим формулацијама разних појава које виђамо на многим странама. Последња коју сам чуо јесте hostage takers (они који узимају таоце), они нису више терористи него hostage takers, то бре звучи као професија, занимање. Тако ти објашњавају све ствари, за све појаве које нас чуде, које су неприродне, измишљају се формулације. Реч је о неприродним формулацијама које доводе до потпуне конфузије у мозгу, до параноје.

Александар Поповски, редитељ, о својој поставци "Алисе у земљи чуда", "Блиц"

Док не научи хрватски

Изјаве.нет Американац у редовима Звезде, Вишњевски је у тим тренуцима био најприбранији, можда зато што њему повици 'убиј Србина' нису ништа значили.

Александар Милетић, извештач "Политике" са кошаркашке утакмице Шибенка-Црвена звезда

Шуматовац се брани на Косову (и обрнуто)

Политика Прва канонада догодила се седамдесетих година, када су угашене чувене игранке, са три блока музике и два блока паузе. У паузама, девојке су стартовале момке и обрнуто. Али, пошто је дон Вито Корлеоне у Америци прешао са хероина на музичку индустрију, настао је диско. Сале за игранке су затворене, отворене су дискотеке, мување је престало и та глобалистичка пошаст се проширила светом и стигла до Београда. Узимање Косова и 'Шуматовца' је део истог пројекта.

Политика, неименовани "ветеран београдског кафанског живота"

(Сује)верна себи и паганској природи

Слађа Ђогани Ја сам много сујеверна, свако вече се молим Богу...

Слађа Ђогани, певачица и играчица, "српска Џеј-Ло", "Пинк"