Нико нема што Албанац имаде

Еди Рама Ми сада имамо две албанске државе, али и даље само један народ, који тражи и заслужује да ужива у плодовима европске будућности, а не да пати у ранама балканске прошлости. И ми, Албанци, нећемо уопште моћи да изградимо сопствену будућност ако не будемо превазишли и избрисали све границе из прошлости. Границе из прошлости између нас и Европе, између Албаније и Косова, али исто тако, и између Албанаца и Срба. У сва та три правца истовремено.

Еди Рама, премијер Албаније, после посете Србији, „Фејсбук“/Б92

Победници и победници увеоци

Еди Рама Нажалост, понекад изгледа као да смо ми Албанци заборавили да смо ми били ти који су изашли као победници из оружаних сукоба са Србијом, и понекад се понашамо, у најбољем случају, као да ти сукоби још нису ни почели, а у најгорем, као да смо ми ти који су у њима поражени, а не Србија. То је заиста за жаљење.

Еди Рама, премијер Албаније, после посете Србији, „Фејсбук“/Б92

Какви смо им ми Немци такви су нам они Французи

Еди Рама Албанци и Срби, у овом новом веку, заједно могу да ураде једни за друге и за Балкан оно што су Французи и Немци урадили у прошлом веку за саме себе и за Европу, са задивљујућом далековидошћу и с дивовском одлучношћу прешавши преко великих река крви које су их вековима раздвајале.

Еди Рама, премијер Албаније, после посете Србији, „Фејсбук“/Б92

Напред у нове издаје и старе победе

Изјаве.нет Бриселски споразум је издајнички чин, противуставни акт и сви договори произашли из њега су противуставни. Да ли су институције на КиМ привремене – како стоји у Ђурићевом извештају или су то институције лажне државе Косово – како је навео у излагању? Господин [Марко] Ђурић пред медијима држи ватрене говоре, а иза кулиса спроводи неуставни споразум.

Славиша Ристић, народни посланик и некадашњи функционер ДСС-а, на седници Одбора Скупштине Србије за КиМ, НСПМ

Чекајући Авенију Александра Вучића

Марко Ђурић И Ви ћете, Шаровићу [Немања], добити улицу у Приштини одмах поред Улице Бошка Обрадовића која се улива у Булевар српске неслоге.

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, на седници Одбора Скупштине Србије за КИМ, РТС

Ко изађе последњи, нек' утули кандило

Даница Грујичић На Клиници имам сјајне младе људе који себи не могу да обезбеде ни новац за одлазак на конгрес. Млади доктори ће отићи и ја се стварно тога плашим. Не да неће имати ко мене да лечи, него неће бити лекара, инжењера, просветних радника. Ако сви одемо, ова земља ће се препустити неком другом.

Даница Грујичић, начелник Центра за неуроонкологију Клиничког центра Србије, „Блиц“

Чија су (сада) наша деца?

Даница Грујичић Ја заиста не могу да гледам како нам деца одлазе. Толико добре деце одлази, па чак и она која нису толико добра, то су ипак наша деца. Зар је могуће да њима ова земља не може да обезбеди стан, посао, ауто и да оду једном годишње на одмор? Зар је то толико много?

Даница Грујичић, начелник Центра за неуроонкологију Клиничког центра Србије, „Блиц“

Мила за (почасног) Capo di tutti capi

Ранко Кривокапић Показали смо током 25 година да следимо своје идеале, без обзира на жртве. Не постоји држава у ЕУ у којој је политички лидер владајуће партије (ДПС) признао да је организовао мафију, а да је та партија остала на власти.

Ранко Кривокапић, председник Социјалдемократске партије (Црне Горе), „Блиц“

Борис и Саша опаснији и од педера и од нарко-дилера

Александар Вучић А што ме не питате ништа када вичу 'Вучићу педеру'? Нећу такве ствари да коментаришем, за мене је било чија смрт ужасна. Свако има свој избор, ако хоћете да носите мајицу са нечијим ликом - носите, ако нећете - немојте. Ко је и из које државе дошао са калашњиковима у Београд и делио правду? А ви ми донесите мајицу на којој пише ’волим Тадића и Радуловића’ и нећу је обући, нема шансе.

Александар Вучић, премијер Србије, о одлуци фудбалера и кошаркаша Партизана да носе мајице с ликом убијеног нарко-дилера и вође навијача Александра Станковића, Б92/НСПМ