Верујем само у своју победу и резултате који из ње исходе

Доналд Трамп Желим да обећам и обавежем се свим својим гласачима и свим људима у САД да ћу у потпуности прихватити резултате ових историјских председничких избора – уколико победим.

Доналд Трамп, републикански кандидат за председника САД, својим присталицама у Охају, „Политико“/РТС

Мултимилионери трче почасни круг (око престола)

Александар Вучић Они имају много пара, ја са њима не могу да се борим. Честитам им, ја сам се борио са много мутлимилионера у прошлости и до сада сам некако успевао, али не верујем да ћу успевати и у будућности. [...] Чуо сам да се сада и неки Златиборац кандидовао, па да и њему честитам. Сви су победили, имаћемо 19 председника [Србије], само напред, свима честитам.

Александар Вучић, премијер Србије, о могућим председничким кандидатурама Вука Јеремића и Милана Стаматовића, „Блиц“

Кандидатуру насушну дај(те) ми данас...

Томислав Николић Уколико се кандидујем на председничким изборима, нико неће бити толико јак да угрози ту кандидатуру.

Томислав Николић, председник Србије, о председничким изборима 2017. године, „Бета“/„Танјуг“

Кад замиришу зелембаћи

Владимир Костић Пети октобар 2000. године прва је и једина политичка победа моје генерације. Али, ја и моја генерација смо после тога ту политичку победу разменили у банкнотама компромиса и малих ситних угађања коегзистенције за коју смо изгледа више бринули, за разлику од парола које смо 5. октобра извикивали.

Владимир Костић, председник САНУ, „Бета“

Зна се ко коси а ко (Вучићу) воду носи

Бранко Ружић Док смо и Дачић и ја у СПС-у, до тада је СПС најстабилнији. И то је најважније. Дачић има моју неподељену подршку од почетка до краја. Не видим разлога да се и у СПС догоди братоубилаштво или очеубиство. СПС није као неке друге партије, издаја није наш манир. Није ми изазов да рушим Дачића, већ да се борим против некога ко је јак, а зна се ко је најјачи у земљи.

Бранко Ружић, потпредседник СПС-а, у интервјуу за „Недељник“ после „шест месеци ћутања“, „Блиц“