Бањалучки гамбит

Ђорђе Балашевић Давно, у време када се захуктавао и захушкавао рат, један водитељ ме је питао: „Када ћете поново доћи у Бањалуку“? Ја сам одговорио да ћу сигурно доћи у Бањалуку - то је град који сам помињао у неким својим песмама, у роману „Три послератна друга“, и који пуно личи на Нови Сад јер има широке улице, дрвеће и зеленило... пуно сам волео Бањалуку. Рекао сам - о-кеј, доћи ћу када се поново скупе сви који су били на прошлом концерту.

Ђорђе Балашевић, кантаутор, у интервјуу за НИН (ВИДЕО)

Искреност која је заболела

Ђорђе Балашевић Ми кантаутори трајемо док капирамо, ваљда. Мислим да би паметно било да покушам да направим концерт у Београду, јер... Нема пуно градова у који нисам добродошао; кад боље размислим, само један - Бањалука, нажалост. То је град из којег ми стално шаљу неке поруке: „Чувамо метак за тебе“. Онда сам им ја одговорио - супер што сте неки, ипак, сачували.

Ђорђе Балашевић, кантаутор, у интервјуу за НИН (ВИДЕО)

Моћ је опака и тешко излечива болест

Џулијан Асанж Заправо, жао ми је Хилари Клинтон као особе, јер видим некога кога је појела сопствена амбиција, буквално је измучена до оболевања, за шта је била доказ несвестица, а то је све последица претеране амбиције. Али она представља читаву мрежу људи и односа са одређеним земљама.

Џулијан Асанж, оснивач „Викиликса“, о објављивању 30.000 мејлова са приватног сервера Хилари Клинтон док је била државни секретар САД, „Раша тудеј“/„Танјуг“

Лица за са'ране и бламаже

Ђорђе Балашевић Да резимирамо по питању политичара. Екипа оних Слобиних оданих Јеротија Пантића, које је 'наватавао' по провинцији, обрукала нас је пред светом толико да више не може. Тако да су ОВИ ту још само да нас дотуку, и да нас обрукају и пред нама самима…

Ђорђе Балашевић, кантаутор, у интервјуу Ољи Бећковић за НИН, „bizlife.rs“