Сад смо на паузи за кафу

Вук Драшковић На Косову смо били пола корака од победе, узмакли смо уназад и сад смо нигде.

Вук Драшковић, министар спољних послова СЦГ, "Блиц"

Сад смо на паузи за кафу

Ерхард Бусек Српски политичари за време званичних сусрета тврде да је Косово неотуђив део Србије, а после, када пијемо кафу, питају како да га се ослободе.

Ерхард Бусек, координатор Пакта за стабилност југоисточне Европе, "ФоНет"

"Лето са пријатељима"

Миодраг Влаховић Ни од кога не тражимо подршку, али очекујемо да наши суседи и осведочени пријатељи, а Хрватска је међу највећима, боље познају ситуацију, како би у дипломатској комуникацији са ЕУ и САД могли да објасне и дубину и нијансе проблема које Црна Гора данас има у комуникацији са Србијом.

Миодраг Влаховић, шеф црногорске дипломатије, после разговора са Стјепаном Месићем, "Бета"

Рестаурација

Блиц Шта ви имате да једете у нашем ресторану? Долазе ли посланици да једу у вашим ресторанима? Имате преко пута Скупштине киоск, па једите тамо сендвиче!

Блиц, неименовани "видно узбуђени посланик", извештачу "Блица" из Скупштине

Све су змије једнаке, само су неке једнакије

Зоран Анђелковић Баки Ми само што немамо Закон о змијама, о свему другоме имамо закон, а немамо само Закон о Скупштини.

Зоран Анђелковић Баки, генерални секретар СПС-а, у Скупштини Србије

Све су змије једнаке, само су неке једнакије

Томислав Николић Чим је Устав одредио да носиоци власти имају имунитет, то значи да је предвидео и изузетке. Да сви грађани имају исти третман, полиција би ишла за сваким грађанином, а не само за председником државе или владе.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а и председник Административног одбора Скупштине, "Блиц"

Четке, метле, пертле, шипке...

Изјаве.нет Наши посланици не заслужују ни паре за хлеб, јер само ленчаре и зевају, чега смо свакодневно сведоци гледајући телевизију. Да ли је нормално да неко ради 35 година, а они само 20? Нафатирали су се као лешинари и још им није доста. Дао би им да мало копају у њиви и да раде на грађевини и то уз оброк који сам ја доручковао за 35 динара – 100 грама саламе, парадајз и пола хлеба.

Енвер Амети, продавац пертли код Дома омладине, "Глас јавности"

Четке, метле, пертле, шипке...

Изјаве.нет Он, док није био адвокат, био је мршав као шипка. А сад, од како је почео да глође народ, колико је дебео – може да шлогира.

Драгутин Мирковић, одборник СРС-а из Друговца, у дискусији о заменику председника СО Смедерево

Јесам онај који нисам (и обратно)

Предраг Марковић Као што знате, политика ми је досадна. У документима пише да сам издавач, а на корицама мојих књига да сам читалац. Дакле, да нисам то што нисам био бих то што јесам.

Предраг Марковић, председник Скупштине Србије, "Блиц"

Зрело је

Изјаве.нет Стање у Србији је безнадежно. Као да смо сами неспособни да се сами организујемо да управљамо собом. Захваљујући мањинској Влади зрели смо за један озбиљан међународни протекторат.

Ненад Живковић, главни уредник "Панчевца"

Стање редовно

Милан Милошевић Председников позив без одјека, косовски бојкот, косовски патос, дисхармонична кохабитација, деоба локалног плена, међусобно изнуривање власти и опозиције и чланица владајуће коалиције, ребаланс буџета... Ништа не траје тако дуго као привремена решења.

Милан Милошевић, у "Времену"

Урбани псовач из руралних крајева

Александар Вучић Војислав Шешељ је тражио изузеће главног тужиоца и из личних разлога, јер је о Карли дел Понте говорио погрдне ствари, и она сада спроводи личну освету.

Александар Вучић, генсек СРС-а, конференција за новинаре

Урбани псовач из руралних крајева

Игор Маројевић Они радикали који су остали на слободи могли су још само да, за почетак, створе и идеолошку дистанцу од свог заточенога вође. Преостало им је да се маше неке од идеологија коју он никада није заступао. Можда је неко на састанку странке изговорио реч 'Урбано' и они који су га разумели рекли су: 'Што да не'?!

Игор Маројевић, писац, "Данас"

Преливање прелетача

Изјаве.нет Бојан Костреш и Бојан Пајтић постали председници парламента, односно Извршног већа, захваљујући преливоди из редова Демократске станке Србије Сави Свирчевићу, који се у задњи час прикључио Демократској странци.

Велибор Радусиновић, шеф посланичког клуба ДСС-а у Скупштини Војводине, "Срна"

Преливање прелетача

Чедомир Антић Уласком бившег Милошевићевог министра и српског олигарха Богољуба Карића у владу Војводине показано је да су те странке не само аболиране 6. октобра 2000. већ да су сада, 31. октобра 2004. године, и рехабилитоване.

Чедомир Антић, члан Председништва Г17 плус, "Б92"

Господа

Јожеф Каса Нису се ваљда усрали од тих омладинаца?

Јожеф Каса, председник Савеза војвођанских Мађара, на тврдње да је полиција покушала да интервенише на скупу младих Мађара у Малом Иђошу али није хтела да изазива даље сукобе, "Европа"

Господа

Душан Михајловић Легија је био господин, а то ће и остати, бар за мене, ако каже истину.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "Сведок"

Мож' да значи, ал' не мора да бидне

Изјаве.нет Ми смо одборници, обављаћемо озбиљан посао у, надамо се, наредне 4 године, а можда буде и 2-3 месеца.

Добривоје Петровић, одборник СРС-а у СО Смедерево

Ослободите Папу одмах (из кавеза)

Дејан Мијач Што се мене тиче, немам ништа против да било ко дође. Ако [папа Јован Павле ИИ] може да дође без оног свог пратећег циркуса и кавеза, онда у реду. У противном нека не долази.

Дејан Мијач, редитељ, "Европа"

Што куче није изјело

Богдан Тирнанић Пошто су у Србији свакојака чуда могућа – мада, осим чуда, овде и нема ничег другог... Нека, на пример, Јелена Карлеуша режира филм. Који? Најбоље би било да сними наставак филма 'Моја мрсна православна свадба'. Има животног искуства за ту тему. Јер се недавно удала. То венчање било је нешто скупље од буџета филма 'Троја', али је, ваљда, неки ситниш преостао. Није Јеленин пас појео баш све еврове које су младенци добили.

Богдан Тирнанић, у "НИН"-у