Менаџер за са'ране

Горан Весић Сигуран сам да ти који сада имају примедбе нису никада дошли на гроб Туцовића да донесу цвеће. Нажалост, овај покоп је шести по реду и посмртни остаци таквог великана ће коначно наћи мир тамо где и припадају.

Горан Весић, менаџер града Београда, о преносу посмртних остатака Димитрија Туцовића са Славије у Алеју великана а не у Туцовићево родно Гостиље, N1

(Антифашистички) борац против ДСС-а

Небојша Стефановић Да ли је можда разлог то што Андреј Вучић, за разлику од појединих локалних моћника из тог краја Србије, нема проблем са кривичним пријавама везаним за незакониту градњу, проневеру државне имовине и отимање новца грађанима, или је можда проблем што је неселективна борба против корупције дошла и до појединих људи из ДСС-а и чини их нервозним зато што ће се сазнати истина о томе шта су чинили обављајући своје функције? Потпуно је јасно да када некоме покушавате да ограничите слободу кретања и размишљања, онда се ту ради о чистом фашизму.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, на питање ДСС-а по ком основу и о чијем трошку је Андреј Вучић посетио одборе СНС-а у Пријепољу, Прибоју и Сјеници, „Танјуг“

Непостојећи грех Андреја првозваног

Небојша Стефановић Да ли је Андреј Вучић прекршио неки закон? Јасно да није. Да ли је отео некоме неки новац или нанео штету? Јасно да није. Шта је онда грех Андреја Вучића? То што је у свом слободном времену обишао неколико страначких одбора да им помогне у организацији, и то што му је стало да наша СНС буде снажнија и боља.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, на питање ДСС-а по ком основу и о чијем трошку је Андреј Вучић посетио одборе СНС-а у Пријепољу, Прибоју и Сјеници, „Танјуг“

Светска а наша

Бошко Обрадовић Један министар је дошао из Светске банке, други из ММФ-а, трећи из Сорошеве фондације... Има ли ту српских министара? За кога они раде? Имате једну „генијалну“ ствар, сваки закон који дође у Скупштину, или је дошао зато што то наложио ММФ или се оправдава да је у складу са прописима ЕУ.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, о влади Александра Вучића, „Пресинг“ на ТВ N1

The (Reality) Show Mustn't Go On

Бошко Обрадовић У једном твиту сам се нашалио - у Србији су нашли оружје а немају атентаторе, а у Црној Гори су нашли атентаторе а немају оружје. Као да су се Александар Вучић и Мило Ђукановић договорили да један „узме“ атентаторе, а други оружје. Дакле, неозбиљно је за такве теме. Да ли има атентора или нема? Одакле оружје и ко га је ту оставио? Је ли премијер био угрожен? Дакле, седница Народне скупштине на ту тему, седница Одбора за безбедност на ту тему... Нама не треба ријалити шоу о атентату.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, о оружју нађеном у Јајинцима и хапшењима у Црној Гори, „Пресинг“ на ТВ N1

Чувај се странаца, нарочито када дар(ове) носе

Милорад Додик Знате зашто не дозвољавају [емисиjу новца]? Зато што нас гањају и тјерају да идемо код њихових пословних банака, да се задужујемо. Зашто би се задуживао код Централне банке по каматној стопи од 0,5 када имате Уникредит или неку другу банку која овдје даје [кредите] по 4 до 5 %, и одржавате те банке у животу.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о улози странаца у политици Централне банке БиХ, РТРС

Републикански поход на планету Земљу

Ноам Чомски Избори 8. новембра републиканцима су дали потпуну контролу над Америком: добили су Белу кућу и Конгрес. Због тога су постали најопаснија организација у историји света. [...] Републиканска партија је посвећена ужурбаном уништавању организованог живота људи.

Ноам Чомски, лингвиста и филозоф, о избору Доналда Трампа за председника САД и његовом односу према климатским променама, „Блиц“

Вајмарска Америка

Ноам Чомски Најстрашнија ствар о Вајмару није то што су нацисти успели да униште социјалдемократе и комунисте, него што су традиционалне партије, конзервативне и либералне, биле омражене и нестале. Уколико онда дође неко ко је харизматичан и искрен земља је у озбиљном проблему због фрустрација, оправданог беса и одсуства било каквог кохерентног одговора. Шта би људи требало да мисле уколико неко каже ‘имам одговор, имамо непријатеља’? Тамо су то били Јевреји. Овде су то илегални имигранти.

Ноам Чомски, лингвиста и филозоф, у изјави из 2010. године која је цитирана у медијима после избора Доналда Трампа за председника САД, „Раша тудеј“/Б92

Капитализам са сиротињским ликом

Предраг Ј. Марковић Нема ничег „некапиталистичког“ у Трампу. Он је класичан капиталиста из стрипа „Алан Форд“ или серије „Симпсонови“. Нови председник САД не представља противника либералног капитализма. Он је себе покушао да представи као борца против корпорација, као заступника малог човека. Трамп симболизује победу специјалне врсте предузетника којој припада и Силвио Берлускони. Ни Берлускони, ни Трамп, међутим, нису Хосе Мухика, [бивши] председник Уругваја, који заступа истинске вредности левице. Трамп је више као десничари двадесетих година прошлог века, због ксенофобије и заступања чудног савеза пропале средње класе и сиротиње.

Предраг Ј. Марковић, историчар и потпредседник СПС-а, „Танјуг“

Најватренији (НАТО) навијач

Јенс Столтенберг Доналд Трамп је током кампање за председничке изборе показао да је велики фан НАТО.

Јенс Столтенберг, генерални секретар НАТО, „Танјуг“

Добри бели човек из Беле куће

Ангела Меркел Радујем се сарадњи са Трампом на бази заједничких схватања демократије, слободе и поштовања закона, права и достојанства човека, независно од његовог порекла, боје коже, религије, пола, сексуалне оријентације и политичких ставова.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, после победе Доналда Трампа на председничким изборима у САД, „Индепендент“/„Блиц“