Велики брат је отишао, а ка' ће се вратити не знамо

Ивица Дачић Ви сте од почетка имали план уједињења са Албанијом, ви нисте Косоварка, ви сте Албанка, овде је реч о националној мањини у туђој земљи која је једнострано прогласила независност. [...] Дајте да ми решимо проблеме, ви се кријете иза Великог брата. Неће вам решење нико донети као што вам га је донео на бомбама 1999. године. То је време завршено, на вашу жалост.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, у обраћању Вљори Читаку током седнице Савета безбедности УН о Косову, Б92

Колонија(лизам) у говору и у твору

Ивица Дачић О каквом колонијализму ви причате? Овде седе земље које су се ослобађале од колонијализма. На Косову се налази први главни град Србије, српске цркве, ви мислите да је довољно што сте овде дошли и што вас подржавају западне земље да можете да причате неистине.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, у обраћању Вљори Читаку током седнице Савета безбедности УН о Косову, Б92

Далеко (од Косова) колико их ноге носе

Ивица Дачић Чудим се зашто мигранти који пролазе преко Балкана не иду на Косово, кад је тако идеална земља, него њихови грађани беже са Косова у Западну Европу. О каквој држави ви говорите?

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, у обраћању Вљори Читаку током седнице Савета безбедности УН о Косову, Б92

Дак, Трамп... и ко беше трећи Доналд?

Милан Ћулибрк Више од Трампа брине ме трампа ово мало преосталог здравог разума за тотално лудило. И пошто Србија све више личи на земљу из цртаног филма, логично је да ће нам пре у помоћ притећи неки други Доналд - Дак, познатији као Паја Патак.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о еуфорији у Србији после Трампове победе на председничким изборима у САД, НИН

Буђење Запада

Вук Драшковић Када је на улици академик почео да лупа у шерпу, а професор да дува у пиштаљку, кад је судија ставио канту на главу, кад су мерино овце искићене Милошевићевим сликама нагрнуле на кордоне полиције, а српски студенти преко кордона заиграли одбојку, кад су српски доктори почели да прегледају срца и плућа аутомобила, кад се девојке пред пушкама и пендрецима заиграли стриптиз, а прасићи понели пароле са изливима свињске љубави према српском вођи, кад су сви затрубили, залупали и зазвонили – силни Запад се тргнуо и узвикнуо да су Срби озбиљан народ.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о грађанским протестима 1996/97, „Недељник“/„bizlife.rs“

Дијагноза: Маријан Ристичевић

Драган Шутановац На оваква писања не могу да реагују странке већ надлежне медицинске установе! Свака расправа са овим послаником је изгубљено време.

Драган Шутановац, председник ДС-а, на изјаву Маријана Ристичевића о прикупљању новцу за лечење детета посланика ДС-а, „Твитер“

Мистерије (Маријановог) мозга

Маријан Ристичевић Упут је одобрен као и до сада. Родитељи су одбили да дете лече о трошку РФЗО, да би ДС и Шуле могли да воде кампању.

Маријан Ристичевић, посланик са листе СНС-а, оптужујући Драгана Шутановца да је са задњим намерама прикупљао новац за лечење једне девојчице у иностранству, „Твитер“