Радикално емотивно

Светозар Маровић Хаг је највећа препрека СЦГ на европском путу, а сви они који се у Србији залажу за државну заједницу, у ствари раде против ње. Много већа опструкција је ако не испуните обавезе према Хагу, него ако дате неколико емотивно радикалних излива љубави према Црној Гори које неко у Београду и Бриселу баш и не жели да чује.

Светозар Маровић, председник СЦГ, "ТВ Црна Гора"

Прави пријатељи и лажне информације

Борис Тадић Занимљиво је како господа из ГСС-а долазе до лажних информација са Врховног савета одбране. Реч је о симпатичним инсинуацијама мојих пријатеља из бившег ДОС-а.

Борис Тадић, председник Србије, конференција за новинаре

Потенцијал пожељности

Драган Шормаз Демократска странка Србије и после ових локалних избора показала је да има највећи коалициони потенцијал. Једноставно, ми смо најпожељнија странка за коалицију на политичкој сцени Србије, јер никоме нисмо спорни – сви нас зову и сви би с нама, без обзира на идеологију, или прошлост странке.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, новосадски "Дневник"

Звезда Даница

Даница Драшковић Тај [генерал полиције Мирослав] Милошевић је луд. Прво је хтео да направи неке 'витезове', а сада окупља ЈСО. Боље му је да поднесе оставку, јер никад није био прави полицајац.

Даница Драшковић, кандидат за директора Института за безбедност, "Блиц"

Звезда Даница

Даница Драшковић Господине војни тужиоче, Даницу видети очима нећеш и боље би ти било да ме се оканиш, јер ћеш проћи као и сви они који су са мном ратовали. Ето, погледај где су данас, од Милошевића, па до Шешеља и осталих. Нећу доћи, нећу се одазвати, не постојите и не признајем вас.

Даница Драшковић, кандидат за директора Института за безбедност, нишка "ТВ 5"

Демократско подземље

Душан Михајловић Цело подземље је учествовало у демократским променама 5. октобра. Па шта мислите, ко је разоружао полицију у Улици мајке Јевросиме?!

Душан Михајловић, бивши министар полиције, ТВ "Б92"

Звездано небо над њим и морални закон у нама

Богољуб Карић Све су звезде на мојој страни јер сам ја на страни Србије. Имовина ме уопште не интересује.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Новости"

Испуњавања обећања (којих има мало)

Млађан Динкић Што се тиче смањивања пореза на плате, од 1. јануара за новозапослене раднике плаћаће се на 100 динара плате 52 динара за друге дажбине. То је оно што сам обећао, с тим што ће за сада важити само за новозапослене. Којих нема много.

Млађан Динкић, министар финансија, "Глас јавности"

Мирко се умирит' не може

Мирко Марјановић Монструозније власти од ДОС-овске никада није било. Тако великих лажова, штеточина и непријатеља Србије и српског народа никада није било.

Мирко Марјановић, некадашњи премијер Србије, на промоцији своје књиге

Ко не сме да (нас) погледа у очи

Изјаве.нет Време је да, због очигледне неспособности и мањка демократског капацититета актуелне Владе и премијеровог недостатка храбрости да погледа у очи, демократска јавност у Србији масовно изађе на улице и запева добро познату песму с мало промењеним текстом: 'Спаси Србију из луднице и повуци се, Коштунице'!

Ненад Живковић, главни уредник "Панчевца"

Центар за модерно прорицање

Чедомир Јовановић Овог пута је историја на нашој страни. Коштуница је само несрећна и мрачна епизода, беспотребна али, очигледно, у овом тренутку неизбежна. [...] Коштуница је за три месеца уништен као политичар.

Чедомир Јовановић, члан ДС-а и оснивач Центра за модерну политику, "Независна светлост"

Прогон на расној основи

Маргит Савовић Моја национална припадност је мотив свих недаћа, а прогоне ме Мађари и Срби, али и Хрвати.

Маргит Савовић, најпознатија "српска Мађарица", "Глас јавности"

Без помињања мајке

Драган Шоћ Срамни отац свега што се у Црној Гори дешава око питања језика је премијер Мило Ђукановић, а за остале ми се гади да им имена помињем.

Драган Шоћ, председник Народне странке, "Срна"

Камена фаца

Изјаве.нет Готово је невероватно да министар Драган Којадиновић не зна ништа о нашој креативности и пред три стотине људи који чине срж српске креативности, на пријему организованом на двору престолонаследника Александра, у поздравном говору изјави да се 'наш маркетинг налази у каменом добу'. А наш маркетинг се може мерити са креативним дометима било које светске агенције.

Драшко Јовановић, директор агенције "Квартет адвертајзинг", ревија "YUTEF"

Недизајнирано лепи

Изјаве.нет Штета што тако лепи људи живе у тако стереоптипном и кич-униформисаном дизајну.

Карим Рашид, "звезда светског дизајна" из Њујорка, о утисцима из Београда, "Глас јавности"

Планета Југославија

Динко Туцаковић Срећа која почива на незнању није срећа. Видели смо то у многим сапуницама. Из мрака прошлости увек исплива неки нежељени брат или чак отац или мајка. Југоносталгичари, памте само срећне дане. Срећа, радост, уживанција која је почињала од 1945, чињеница, прави су Холивуд у односу на последњу деценију и кусур година. Уосталом, није случајно што једна епизода анимираних анархиста 'Ренеа и Стимпија' почиње у месту званом Холивуд, Југославија.

Динко Туцаковић, управник Музеја југословенске кинотеке, "Европа"

Нико није пророк у свом музеју

Марина Абрамовић Никада ниједан мој рад није откупљен у Музеју савремене уметности. Никада ниједна књига није одштампана. Каталог не постоји. Никада нисам позвала на неку изложбу овде, осим сада на Октобарски салон. У Музеју савремене уметности постоје три рада, која нису моја већ су једноставно узете репродукције из књига и увећане. Написала сам им писмо да се направи истрага и да их скину, јер нису моји. Никада их нисам продала Музеју, и ево чекам годину дана.

Марина Абрамовић, "у свету позната перформанс уметница", "SEEcult.org"

Све је наше ваше...

Воки Костић Код нас нема наше кухиње. Не постоји. Или из Аустро-угарске или са Медитерана, или из Турске и Грчке. Наша старинска јела само су наслеђена од Турака... Први кувар је објављен 1804. у Новом Саду, а после Првог српског устанка Доситеј Обрадовић је 1806. донео кромпир хајдуцима који су га пљували. Јела се груваница или туцана и барена пшеница, кукуруз, коприва, месо на пањуз...

Воки Костић, композитор и кулинар, "Политика"