Снашло њих, они снашли нас

Небојша Ромчевић Наши политичари су генерално ниског васпитног и образовног нивоа. Не угледају се они ни на кога, они су просто оно што су. У великој већини, нажалост, то су људи који не знају шта их је снашло. Доживели су велики културолошки шок, дошли су са неког просека.

Небојша Ромчевић, драмски писац и сценариста, N1

Ја побеђујем сви добијате (своје)

Александар Вучић Ако нађете један динар на рачун аустријске банке да сам пребацио господину [Беби] Поповићу, нисам више премијер. Лажови једни, срам вас било, какве ви лажи изговарате. Срам вас било. И није вас стид. А ваш проблем је у томе, проблем свих вас овде је у томе што, за разлику од вас, ја сам поштен човек и чист као суза, образ ми је чист и зато вас побеђујем и побеђиваћу вас докле год то ја будем хтео.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије, N1

Чоколадни рат

Колинда Грабар Китаровић Веома сам разочарана јер лично заступам и подржавам кампању 'Купујмо хрватско'. У том пакету су се нашли производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту. Хрватска председница мора подстицати хрватске производе и то се више неће догодити. Родитељима који су добили те чоколадице ћемо се извинити и послати хрватске производе.

Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, о реакцијама грађана на то што је на 'Дан бранитеља Дубровника' делила деци у вртићима своју фотографију и чоколадице произведене у Србији, N1

И прелет је лет

Дијана Вукомановић Стицајем околности ја сам донела одуку да изађем из гравитационог поља власти и да направим дистанцу према мојој бившој партији. Нисам типичан „прелетач“ и нећу то да будем.

Дијана Вукомановић, бивши функционер СПС-а и садашњи народни посланик, „Политика“