Добри човек из ОВК

Изјаве.нет Његов учитељ је рекао да је био добар ученик и да се никада није ни са ким свађао.

Мајкл Тополски, адвокат бившег команданта ОВК-а Исака Мусљиуа, у судници Хашког трибунала

Тајанствени су путеви сарадње

Војислав Коштуница Сарађивати се мора и сарађује се до испуњења свих захтева. Није само један начин сарадње прописан, постоје различити начини, знате о чему говорим.

Војислав Коштуница, премијер Србије, на седници ГО ДСС-а

Звездани ратови

Борис Тадић Зваћу премијера да видим да ли је на делу рат кабинета и рат странака!

Борис Тадић, председник Србије, "БК"

Све су могли они да их не назваше стоком

Зоран Анђелковић Баки Кад се води кампања и говори да су посланици стока, све је могуће. А стока се купује и продаје.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, према "НИН"-у

Сви смо ми помало легалисти

Изјаве.нет Са председником странке и председником Владе разговарао сам два пута и ништа није било спорно. Рекао сам да је председник легалиста и да питање моје оставке и никаквих фалсификата не долази у обзир. Дакле, добио сам потврду од председника.

Драгиша Ђоковић, посланик ДСС-а који је прешао у посланички клуб ДС-а , "Б92"

Сви смо ми помало легалисти

Милош Алигрудић ДС да је лоповска странка која краде посланике. Овим путем ДС је поново показала своје право и органско лице. То је лице Чедомира Јовановића. То је лице лоповске странке, једине тог калибра у парламентарној историји Србије, чији је политички манир да краде, да врши изборне крађе, прекрајање резултата, да врши изборне крађе у самом Парламенту, да врши постизборне крађе тако што ће прекрајати изборну вољу грађана.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а, у Скупштини Србије

Шарајте, бре, мало!

Бојан Станојевић Што не напишете шта се дешава у ДСС? Да ли у ДСС влада једноумље, постоје ли струје, фракције? Не само у ДС. Схватио сам – идеја медија је да се промовише једноумље. Тема је ДС јер једино у ДС не постоји једноумље. Супер!

Бојан Станојевић, градски менаџер Београда, "Европа"

Као луд на ратлук

Драган Шутановац Мене није мрзело да у петак вече гледам дискусију која је била у Парламенту Србије, где је једна, слободан сам да кажем, антицивилизацијска група оличена неким војводама и војвоткињама, и с друге стране у квази левичарима оличеним у Ратлуку, како га зове његов председник из Хага, напада председника Републике. При том, посланици владајуће већине се на то смеју, мислећи да су радосни, а не знају да заиста то што они раде не води политици за коју би требали грађани Србије да се залажу.

Драган Шутановац, члан Председништва ДС-а, "Радио Б92"

Диплома(та)

Владета Јанковић У препуштању Лондона Црној Гори пресудну улогу је без икакве сумње одиграо наш бивши премијер, који се у спољну политику не разуме много, што би неко рекао – ко мисли да је дипломатија радња нека у којој се праве и продају дипломе. Он се тога одрекао, ја мислим из извесне бахате лежерности, а можда и из неког страначког ресантимана и освете.

Владета Јанковић, бивши амбасадор у Лондону и високи функционер ДСС-а, "Утисак недеље"

Кад дунем и ватру сунем, срушићу вам...

Вук Драшковић Закључци Војне комисије о погибији гардиста су невероватни, дрски и безобразни.

Вук Драшковић, министар спољних послова СЦГ, "БК"

Нула, али негативна

Младен Грујић Кроз државну администрацију какву сада имамо могле би све паре ММФ-а да прођу и да за три године будемо на нули.

Младен Грујић, сувласник дрогерија "Лили" и посланик Нове Србије у Скупштини СЦГ, "Европа"

(Гео)стратегија

Жељко Цвијановић Полицијски функционери најрадије ће у кафани с вама бистрити теме наредних избора (кад год да су) налазећи у томе за себе комбинације и шеме уметности преживљавања. За разлику од њих, војни официри склонији су глобалним разматрањима типа хоће ли Путин пре уздићи мајчицу Русију или ћемо ми поцркати од глади.

Жељко Цвијановић, главни уредник "Европе"

Ко (ни)је фашиста

Гашо Кнежевић Да Гуровић има истетовирану Памелу Андерсон, верујем нико се не би бунио а можда су њене идеје много ближе фашизму него Михаиловићеве. Питање је како се врши та класификација.

Гашо Кнежевић, бивши министар просвете и специјалиста за међународно приватно право, "НИН"

Ко (ни)је фашиста

Милан Гуровић Можда бих пристао да ставим фластер преко тетоваже Драже Михаиловића, али бих му оставио прорез за очи и уста да може да гледа и да дише.

Милан Гуровић, кошаркаш, према "Блицу"

Балвани у глави

Изјаве.нет Ми нисмо против реке Таре, већ смо присталица привредног просперитета Црне Горе. С балванима по Тари се не може у Европу. Управо супротно, у Европу се може само грађевинским подухватом какав је изградња хидроелектране 'Бук Бијела'. После изградње централе остало би довољно реке Таре за сплаварење.

Брајушко Брајушковић, портпарол "будуће невладине организације Бук Бијела", "Срна"

Аферизам

Верица Бараћ Све афере покренуте прошлог лета показују само да су медији у Србији строго контролисани, јер су афере преко њих покренуте да би се срушила Живковићева влада, не да би се било шта разјаснило. Млађан Динкић, на пример, није помињао аферу око Националне штедионице, нити је питао за улогу Немање Колесара у стечају и санацији банака или у продаји 'Сартида'. И радикали су се ућутали о 'енергетској мафији', очигледно је тај извештај послужио за неке партијске нагодбе.

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, "НИН"

Слобисти за Слобу, реформисти за Тита

Драгољуб Вукадиновић Не знам ко су слобисти, а ко реформисти. Они који су се декларисали као такозвани реформисти – Милетић из пожаревачког 'Бамбија', Андрејевић из Новосадског сајма, Петровић из 'Застава-оружје' – цитирали су на тој седници Тита: 'Немојмо се држати закона као пијан плота'.

Драгољуб Вукадиновић, директор горњомилановачког "Металца", о одлуци УО Привредне коморе да за председника предложи његовог противкандидата Слободана Милосављевића, "НИН"

Реклама, макар била и позитивна!

Изјаве.нет Моју фирму везују за бесправну градњу и то нам је реклама. То је као са певачицом Северином. Нико више не зна за ни једну њену песму, али сви су чули за њу. Ја нисам могао да будем Северина да би био познат. Бесправна градња је чисто градска измишљотина... Морамо прво да имамо урбанизам да бисмо имали урбанистичку мафију.

Драган Стојановић, крагујевачки бизнисмен, "КГ новине"