ВИП проституција

Милорад Додик [Валентин] Инцко је политичка проститутка, лажов и криминалац, а у БиХ је само да би сачувао плату од 2.000 евра.

Милорад Додик, председник Републике Српске, у контексту трвења око обележавања Дана Републике Српске, према НИН-у

Алан Форд уживо

Милан Ћулибрк За априлске председничке изборе у Србији један од слогана могао би, на пример, бити: „Ако каниш побиједити, не смијеш изгубити“! И за евентуалне ванредне парламентарне изборе дружина из цвећаре има спремну предизборну поруку: „Ми ништа не обећавамо и то испуњавамо – Странка истине“. Годину предузетништва држава би могла да промовише уз поруку: „Боље живјети 100 година као милијунаш, него седам дана у биједи“! Добар мото за борбу против корупције би без сумње био: „Никад се не предај, осим кад мораш“.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

ТНТ на старој адреси

Милан Ћулибрк „Државни удар овдје, државни удар тамо! А осим тога, отмице, стријељања, судски процеси! Ништа ново у новинама“. Звучи познато, зар не? [...] У питању је фикција – цитат из стрипа о Алану Форду, који је давне 1974. изговорио Број Један. Али, ако је већ тако, у чему је проблем? Зашто су ми уопште пале на памет речи вође ТНТ, најчудније тајне дружине из Њујорка, од које Министарство за истраживање руда и губљење времена тражи да открије ко и зашто спрема државни удар у непостојећој земљи - Пипирланији?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Премијер који је волео влакове

Милан Ћулибрк Да је било ко из Немањине као дете читао Алана Форда неке ствари се никада не би десиле, јер би се сигурно сетио Грунфове изјаве: „Боље испасти будала него из влака“. Марко Ђурић није испао, сам је изашао. А воз је уместо машиновође зауставио премијер [Вучић].

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о политичкој бури око „промотивног воза“ на линији Београд – Косовска Митровица, НИН

Кад Вељи дође да прекрши омерту

Велимир Илић Немам више шта да тражим са екипом лажова и превараната. Био сам коректан и ћутао сам, али нећу дозволити да ме неко понижава. [...] Већ седам месеци ми [Вучић] говори да ће ме за седам дана именовати за директора „Коридора [Србије]“ и никако. А тамо цветају криминал и корупција. Ено, бивши директор „пегла“ рачуне и малверзације. Ту је криминал до кости.

Велимир Илић, председник Нове Србије, за ТВ „Шабац“ о сарадњи са СНС-ом, „Блиц“

Први брат (Нове) Србије

Велимир Илић Нећу више нико да понижава Нову Србију. Нећу да ми више Андреј (Вучић) води Нову Србију. У Војводину он долази у кућу код човека и говори „ви морате да пређете“. Ко је, бре, Андреј Вучић да иде у коалициону странку и да срља тамо, уцењује, позива их на разговор?! Нећу то да дозволим никад.

Велимир Илић, председник Нове Србије, за ТВ „Шабац“ у контексту изневерених обећања СНС-а, „Ало“