Феноменологија (напредног) духа

Миленко Јованов Што не реши Факту, решиће народ на изборима, а иритабилне појаве типа хуманоидни хемороид ће за својим носиоцем у Њујорк, или Бог зна где...

Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНС-а и бивши функционер ДСС-а, о сараднику кандидата за председника Србије Вука Јеремића, „Твитер“/„Истиномер“

Да удара као Палма и гризе као Тајсон

Драган Марковић Палма Мене у животу води логика, здрав разум, не интуиција. Него, ко су нам противници? Пазите, ја сам се некада бавио спортом и ја тачно знам и сада моји такмичари кога могу да победе, кога не могу, тачно унапред знам. Исто тако ови кандидати знају, знају да је Вучић за њих Тајсон - у борилачком смислу. Али он, наравно, неће да примењује борилачке вештине.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, о својој подршци кандидатури Александра Вучића за председника Србије, ТВ „Пинк“/„Истиномер“

Шутка може да почне

Изјаве.нет Ако сте забринути да нећемо реаговати према Русији због тога што је Трамп победио, не морате да бринете о томе. Обећавам да ће Конгрес урадити све да сазна шта су Руси урадили да би утицали на наше изборе. Мојим немачким пријатељима [поручујем] - ви сте следећи... Мојим пријатељима из Француске - на вас ће кренути после. Мом пријатељу Лаврову - надам се да ћете сносити последице за оно што радите. Ова година ће бити година шутирања Русије у задњицу.

Линдзи Грејем, сенатор САД, о руском утицају у САД и Европи, Б92

Ропство с људским ликом

Бранко Ружић Лично никада на грађане не бих гледао као на плен који се, не дај Боже, лови на бућку... Реалност није ружичаста, али ова влада се бори за достизање социјално-економске стабилности, [...] из реалних извора и без претераног замагљивања стварности. Ваљда је интерес да понудимо компаративне предности нашег тржишта рада за стране инвеститоре и то банализовање да се ради о јефтиној радној снази могу тумачити као злонамерно.

Бранко Ружић, потпредседник СПС-а, на питање зашто нас влада „рекламира као јефтину а добро обучену радну снагу“, „Блиц“

Историја плаче за оваквима

Вук Јеремић [Александар] Вучић глуми у споту, глуми на конференцијама за новинаре, глуми у влади. Он само глуми. Да му дамо Оскара за споредну улогу и да га пошаљемо у историју.

Вук Јеремић, кандидат за председника Србије, у Горњем Милановцу, Б92

Колико ђавола стане на врх (Вучићеве) игле?

Вук Јеремић Многи се данас са злобом сећају и помињу ДОС, и мене називају досовским кандидатом. А данас је много више људи из ДОС-а који су блиски сарадници Александра Вучића, него што их је у овој сали. Поменули сте Млађана Динкића; његов шеф кабинета и десна рука данас је шеф кабинета Александра Вучића и његова десна рука. Ударна песница и идеолог Г17+ Зорана Михајловић, данас је потпредседница ове владе. Питате ме за приватизације у влади ДОС-а, тиме се бавио Синиша Мали који је градоначелник Београда и ударна песница не само Савамале.

Вук Јеремић, кандидат за председника Србије, у Горњем Милановцу, Б92

Како (политички) упокојити Топаловиће

Саша Јанковић Одличан млади политичар са искуством у дипломатији и међународним односима. Потпуно је неспорно кога бих одабрао ако бих морао да бирам између са једне стране Јеремића, а са друге Шешеља, Николића, Вучића, Гојковићеве, Табаковићке и било кога из те породице Топаловић. Они с највиших државних функција пет година рециклирају старе идеје и продају их као нови мртвачки сандук.

Саша Јанковић, кандидат за председника Србије, о председничкој кандидатури Вука Јеремића, „Курир“/Б92