(Дво)бој за јужну пругу

Вук Јеремић Албанци све више купују куће и станове на југу Србије, па би изградња ауто-пута ка Тирани сутра могла да буде „кичма“ Велике Албаније. То би заправо био ауто-пут [од Ниша, преко Приштине и Тиране] до луке у Драчу, која је стратешка НАТО лука. То није стратешка лука за Србију.

Вук Јеремић, председнички кандидат, предлажући изградњу Моравског коридора уместо дела ауто-пута од Ниша ка Приштини, „Јужне вести“

Жив је Слоба, умро није (док је Хрвата и Хрватске)

Давор Домазет Бивши председник Србије Слободан Милошевић је жив, а сандук на његовој сахрани је био празан.

Давор Домазет, саветник хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и пензионисани адмирал, „Курир“/„Ало“

За „брегзит“ се навија а Европска унија се воли

Жан-Клод Јункер Сви једу оно што је на столу, или уопште не седају за сто. На примеру Британије сви ће схватити да не вреди напуштати ЕУ. [...] Остале земље чланице поново ће заволети једна другу и обновити свој завет Унији.

Жан-Клод Јункер, председник Европске комисије, о „брегзиту“ за немачки лист „Билд ам зонтаг“, „Танјуг“

Од фантома до комплетног идиота (и обратно)

Саша Јанковић Они који су рушили били су ту у име једног човека, тебе Александре Вучићу. Нико од твојих послушника не би сам помислио да пљуне грађане. [...] Твоја је ово одговорност, идеја, интереси. Годину дана покушаваш да заташкаш случај, замениш тезе, заплашиш, застрашиш. Неће моћи! 'Савамала' се десила у изборној ноћи [2016] и на овим изборима ћемо решити 'Савамалу'. На изборима ће милиони одлучивати о једноставном питању - или си ти комплетан фантом или смо ми комплетни идиоти.

Саша Јанковић, кандидат за председника Србије, на митингу у Савамали, Б92

Јавља ми се зашто Немци подржавају партизане

Вук Јеремић Тај састанак Вучића са Меркеловом ме подсећа на епизоду од пре око 70 година када су Черчила питали да ли ће да подржи партизане или четнике у Југославији. Он се определио за партизане. Зачуђени сарадници су га упозорили да ће то значити послератну комунистичку Југославију, а он им је одговорио: „Хоћете ли ви тамо да живите“? Данас Меркелова пита: Хоћете ли ви у Србији да живите? И каже, подржаћемо оног ко ће најдиректније да испуни оно што тражимо - да настави економску политику која сиромаши Србију и да доврши питање Косова како је обећао 2012. када је дошао на власт.

Вук Јеремић, кандидат за председника Србије, „Нецензурисано“ на ТВ „Шабац“