Континуиран, перманентан, дискретан – али не и сталан!

Светозар Маровић Неопходан је стални дијалог да би се постигао споразум [око избора за парламент Државне заједнице]. Сада је тај дијалог више дискретан. Он је континуиран и перманентан...

Светозар Маровић, председник СЦГ, "Политика"

Свој на Томићевом

Борис Тадић Доћи ћу поново у Врање, уколико ми то допусти Драгомир Томић!

Борис Тадић, председник Србије, "Врањске"

Кад шкарт полуди

Зоран Живковић Није моја влада пала због оптужби о корупцији, него због кампање коју су водили неспособни за нормалан живот у демократској Србији у XXI веку и због уцена шкарта из ДОС-а.

Зоран Живковић, бивши премијер, "Време"

Кад шкарт полуди

Зоран Живковић Неиспоручивање четири, односно три генерала јесте последица тога што је Карла дел Понте прекршила договор који сам имао са Американцима, са којим се сложио и Брисел, да нема нових оптужница ако докажемо како чинимо све да нађемо Младића. Било је договорено да се након тога генералима суди пред нашим судом. Када су чули да је тужитељица донела нове оптужнице, функционери из Вашингтона и Брисела су ме звали телефоном, извињавали се и говорили да Карла није нормална, да је луда!

Зоран Живковић, бивши премијер, "Време"

Захвалили би Богу, само не верују!

Благица Костић Породица Милошевић треба да буде врло захвална Богу на милости који су према њима имали носиоци петооктобарских промена, јер је све оно што су учинили свом народу у периоду од 1990. до 2000. указивало да ће завршити као породица Чаушеску.

Благица Костић, посланик СПО-а, за скупштинском говорницом

Говор Томиног тела

Гордана Чомић Изгледа да Томислав Николић ужива у невербалној комуникацији. Председнику посланичке групе ДС показује средњи прст, а мени шаље пољубац.

Гордана Чомић, посланик ДС-а, за скупштинском говорницом

Европљанин године

Томислав Николић Не знам ништа позитивно о ЕУ, сем да је зло. Не интересују ме ни симболи, ни принципи, ни устав, ни регуле, ни акти ЕУ зато што је погазила све што је радила. ЕУ према Србији има лош однос и о Европи ме не питајте ништа.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, "Блиц"

Племенитост миленијума

Александар Вучић Ја сам једног од чланова Отпора скривао кући, пружао му сарму, пасуљ и све друго... А мишеви који би да линчују и туку нек дођу и стану пред мене!

Александар Вучић, посланик СРС-а, за скупштинском говорницом

Кадрови ере

Изјаве.нет Радикал Игор Планчанин, пошто је у међувремену завршио вечерњу основну школу, постављен је за члана УО Градског саобраћајног предузећа 'Нови Сад'. Председник Надзорног одбора Градског саобраћајног предузећа, радикал Стеван Матић, контролисаће одлуке Игора Планчанина пошто као трговац поседује за то неопходну стручност а и искуство, јер је продавао пластичну бижутерију на футошкој пијаци у Новом Саду.

Горан Васић и Бојан Петровић, челници новосадског ДС-а, "Досије три Н о Новом Саду"

Мали договор међу (не)пријатељима

Вук Обрадовић Постигнут је договор да се Милошевићеви људи и мафијаши не дирају, а то се подразумевало и за државни новац који је лежао на њиховим рачунима отвореним у иностранству. Наравно, у сваком дилу мора да постоји обострано задовољство, а вама неће бити тешко да закључите на који начин. А што се тиче тих огромних пара, сасвим сам сигуран да је један њихов део, у међувремену, преко којекаквих Сејшелских, Маршалских, Кајманских и осталих острва враћен у Србију и искоришћен за нову пљачку путем приватизације.

Вук Обрадовић, бивши потпредседник Владе, "Глас јавности

По морању и по позиву

Велимир Илић С Војиславом Коштуницом се виђам скоро сваки дан, јер смо у истој згради, а са Карићем када он то затражи.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "Блиц"

Електрификација + урбанизација вукојебина

Изјаве.нет Дан државности, на Сретење, прошао би потпуно незапажено да се политичари, попови и војници нису окупили по јаругама и луговима да би као, обележили државни празник. Да ли грађани могу да се осећају свечано прослављајући дан државе која је настала у вукојебини?

Ненад Живковић, главни уредник "Панчевца"

Црње од црног

Б92 Дежурним коментаторима на сајту 'Б92' као и обично ништа не одговара – ни кад се продаје, ни кад се не продаје, ни кад се продаје странцима, ни кад се продаје домаћем купцу, не ваља им ни производ који се продаје, не ваља им нови власник, не ваља им стари власник; садашњост је црна, будућност је још црња, а за све су као и обично криви Коштуница, Лабус, Динкић...

Б92, коментар посетиоца сајта "Б92" на вест о продаји "Росе" компанији "Кока-Кола"

Недушевни бол

Изјаве.нет Хтео сам да ове паре мењам за затвор, али кажу да не могу јер сам ослобођен кривице. После свега што ми се десило могу само да кажем да госпођу Јустицију доживљавам као обичну друмску курву са чврстим повезом на очима и смакнутим гаћама!

Реља Милановић, новинар јагодинског "Новог пута", ослобођен кривичне одговорности а осуђен да за нанети душевни бол плати 250.000 – са трошковима 320.000 динара, "Глас јавности"

Философија касабске паланке

Вида Огњеновић Паланка је људождер који своје жртве ждере лагано, део по део, тако да оне не примећују сопствено назадовање, него то прихватају као обичај, тим пре што свог суседа за исту ствар могу да критикују до миле воље...

Вида Огњеновић, писац и амбасадор у Норвешкој, "Глас јавности"

Европљани године

Обрен Јоксимовић Не видим зашто не бисмо направили владу с радикалима. Може се то догодити после следећих избора. Била би то стабилна власт у наредних 20 година. Радикали се понашају 'европскије' у односу на многе странке у Србији.

Обрен Јоксимовић, директор ДСС-а, "Блиц"