Све још мирише на Удбу

Биљана Плавшић Један бивши радикал ми је испричао да Шешељ ради за државну безбедност Хрватске, а да је он то радио и у време комунизма, још осамдесетих док је радио на Факултету политичких наука у Сарајеву. Шешељ је једини који је сарадник службе постао добровољно.

Биљана Плавшић, бивша потпредседница (1992-1995) и председница Републике Српске (1996-1998), „Њузвик“/„Блиц“

И Слоба је имао душу

Биљана Плавшић Када је убијен Зоран Ђинђић, током шетње сам чула Шешеља да говори: „Како је ово добра вест... Наручуј прасиће да прославимо!“. Ја уплакана, а Милошевић стоји поред мене и каже: „Не разумем како се неко може радовати нечијој смрти“. Ето, и Милошевићу је било жао Ђинђића, иако су били политички противници.

Биљана Плавшић, бивша председница РС, која се са тужилаштвом Хашког трибунала нагодила о признавању кривице, „Њузвик“/„Блиц“

Нешто између патетике и анатеме

Биљана Плавшић У Хагу нисам смела да комуницирам са Милошевићем, па бисмо само разменили по неколико реченица у шетњи, јер ми га је било жао. Говорила сам му да се у затвору ништа не може издржати без вере и Божје помоћи, али он то упориште није имао. Замислите, шутирао је по ћелији Свето писмо које му је Амфилохије донео.

Биљана Плавшић, бивша потпредседница (1992-1995) и председница Републике Српске (1996-1998), „Њузвик“/„Блиц“

У сваком шверцеру чуче коцкар и кукавица

Биљана Плавшић Милошевић ми је казао да се Момчило Крајишник и Радован Караџић баве шверцом - да брат једног држи границу према Црној Гори, а другог на граничном прелазу Рача. Караџића није занимао народ, умео је у Београду да прокоцка и по 50.000 немачких марака. [...] Био је страшна кукавица. Његова супруга Љиљана је желела да буде као Мира Марковић и долазила је на седнице Председништва РС и коментарисала, јер јој је код куће било досадно.

Биљана Плавшић, као бивша потпредседница РС (1992-1995), која се са тужилаштвом Хашког трибунала нагодила о признавању кривице, „Њузвик“/„Блиц“

Између (Милошевићевог) затвора и (Караџићеве) луднице

Биљана Плавшић [Радован] Караџић је хтео да ме убије, у договору са Милошевићем ме је хапсио, наређивао да ме воде у лудницу...

Биљана Плавшић, бивша потпредседница (1992-1995) и председница Републике Српске (1996-1998), „Њузвик“/„Блиц“

Да је био бољи не би ваљало

Биљана Плавшић Ратко Младић је био прави војник, велики патриота, човек за чије се прсте ниједан динар није залепио.

Биљана Плавшић, бивша потпредседница (1992-1995) и председница Републике Српске (1996-1998), „Њузвик“/„Блиц“

Главни head је у Вулиновој глави

Александар Вулин За уреднике РТС-а главни head је да неколико километара пута касни, али није да су изграђене стотине километара путева које нико није ни покушао да уради деценијама уназад.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, изнова тражећи смене на РТС-у, „Танјуг“

Не дам Вучића!

Александар Вулин За РТС је вест да је један демонстрант носио транспарент који вређа Вучића, али није чињеница да је председника Вучића сачекало неколико пута више људи у Лесковцу него што је „жута патка“ сакупила у Београду довозећи их из целе Србије. Фијаско протеста није приказан, али је зато главна вест централног Дневника. Зато се на протестима више не тражи смена уредника РТС-а, али се тражи Вучићева глава и смрт његове деце. Данашње вести су доказ да сам био у праву када сам тражио смене на РТС-у и свој захтев ћу поновити.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, о постизборним протестима, „Танјуг“

Како нисам јефтино продала српску кожу

Биљана Плавшић У тренуцима када су ме притискали да сведочим [против Милошевића], у моју ћелију у Шведској испуштани су неки гасови, неки отрови. Уши су ми биле црвене, а из носа ми је цурила крв... Карла дел Понте је хтела да ме купи за бокс цигарета, али сам тада помислила да јој нећу изаћи у сусрет, па нека ме и убију.

Биљана Плавшић, бивша председница Републике Српске, која се са тужилаштвом Хашког трибунала нагодила о признавању кривице, „Њузвик“/„Блиц“

Ако не знам да сведочим знам да бијем

Биљана Плавшић У једном моменту [Карла дел Понте] је била толико насилна да је скочила са столице и кренула ка мени, скоро да је хтела да ме удари. На столу је била нека велика пепељара коју бих јој, да је начинила још два корака, олупала о главу. Срећом, мој адвокат је био ту и предложио је паузу, те се то тако завршило.

Биљана Плавшић, бивша председница Републике Српске, о одбијању да сведочи против Слободана Милошевића у Хашком трибуналу, „Њузвик“/„Блиц“

Најбољи непријатељи

Изјаве.нет Имамо Едија Раму који је Вучићев лични пријатељ и председника Косова Хашима Тачија који радије телефонира Вучићу него што можда комуницира са премијером Косова. Од послератног времена, није постојала боља хармонија између политичких лидера Косова и Србије.

Астрит Гаши, аналитичар из Приштине, коментаришући претњу о евентуалном рату за уједињење Албаније и Косова као нереалну, N1

Синиша Велики

Синиша Мали Могао сам да будем и најлепши и најбољи да нисам ништа радио, да нисам одговарао на изазове и доносио одлуке, али ја сам свој мандат разумео као мандат промене. Да Београђани виде да неко размишља о њима.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о томе да ли се каје што је прихватио ту функцију, „Истиномер“