Утеривање оптимизма у кости

Војислав Коштуница Велики сам оптимиста да ћу идућих дана употребити речи које обично употребљавам и да ћемо имати значајан напредак.

Војислав Коштуница, председник Владе Србије, после разговора са европским комесаром у Бриселу, "Бета"

Политичка школа (за пачиће мале)

Изјаве.нет На изборима гласати за ДСС само под претњом калашњикова и у случају да на свету више не постоји ниједна друга странка.

Панчевац, један од закључака у непотписаном коментару

Црње од горег

Чедомир Јовановић Нашим друштвом управља заједница ратних профитера, ратних злочинаца, мафије и дела државног апарата.

Чедомир Јовановић, председник Центра за модерну политику, "Бета"

Горе од црњег

Наташа Мићић У Србији је на делу љотићевска саборност, а у њој учествује и Демократска странка, сарађујући са Демократском странком Србије.

Наташа Мићић, председница Грађанског савеза Србије, "Дневник"

Кад исцури Пешчаник

Владета Јанковић Понекад – бар кад је реч о тежини инвективе, интензитету негативних емоција и игнорисању аргумената – просто не видим разлику између неких 'култних' емисија на Радију Б92 и начина на који је својевремено говорио сувише брзо заборављени Иван Марковић.

Владета Јанковић, саветник премијера Србије за спољну политику, "Политика"

Центристички плаћеници

Обрен Јоксимовић Поједини минорни политичари, бројне невладине организације и неки медији желе да пољујају и дестабилизују Србију и сви су за то, очигледно из неког центра, добро плаћени, а мете су им Демократска странка Србије и Влада Србије.

Обрен Јоксимовић, директор ДСС-а, "Новости"

Хајдуци и џандари

Вук Драшковић Одметнути чланови странке не могу очекивати да их БИА указом доведе на челне позиције у СПО.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "ФоНет"

Енглески ђак (из Ниш)

Зоран Живковић Ја о томе [избору новог премијера] не причам са страним амбасадорима. А и већ је у току ноћи било одлучено да ћу следећи премијер бити ја и рекао сам колегама потпредседницима странке да ја нећу да причам са енглеским амбасадором, а ви га примите и реците му да је кретен! Реците му да је кретен, ја ћу да му кажем да је кретен – а ви то можете да му то кажете и на неки други начин.

Зоран Живковић, о свом избору за премијера и тадашњем енглеском амбасадору Чарлсу Крофорду, "БК"

Кад гласачку машину ухвати несаница

Богољуб Карић Ја не могу да спавам кад сањам... размишљам – људи моји – како је могуће да гласају још за те људе?! Ја сам гласао петнаест година за све те људе, нема ниједан за ког ја нисам гласао!

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, ТВ "Политика"

Новинарство, занат најстарији

Изјаве.нет После низа текстова о наводним махинацијама Млађана Динкића, речено нам је да је Богољуб звао, да се 'видео с Млађом' и да би требало мало да станемо. После неколико текстова о првим сукобима унутар СПО-а такође нам је сугерисано да мало успоримо с том темом. У том тренутку, приче о СПО-у нису ишле у прилог Велимиру Илићу, кога смо такође често промовисали. [...] Када смо објавили неколико текстова о имовини породице Карађорђевић, Карић је позвао и рекао да нам је то супер и да само тако наставимо, али да ипак објавимо и да је један члан фамилије хомосексуалац. На питање уредника како уопште може да се објави тако нешто и ко је извор за ту информацију, Карић је објаснио да је причу чуо у авиону и да је прва жена дотичног Карађорђевића ономад затекла мужа у мушком загрљају. Ипак то нисмо објавили.

новинар угашеног дневника "Балкан, "Време"

Ратне резерве

Љубомир Симовић Рат о коме говорим у овом дневнику је завршен, али ми нисмо изашли из конфузије и магле. Ми и даље следимо гуске које не знају ни куда лете, ни куда нас воде. Јесте ли ви сигурни да знате где је и ко је мафија, и где је и ко је полиција? Је ли нормално ово што се догађа у нашим судовима, и ово што се догађа у нашој Скупштини? Да ли би и у једној нормалној држави судија који је забрањивао књиге могао постати министар правде? И да ли би обијач трафике могао постати министар полиције? Је ли нормално што певамо химну непостојеће државе? Овом сазиву Савезне скупштине је истекао мандат, али се сви понашају као да није. Кад некој конзерви рибе истекне рок употребе, она није за јело, она је опасна по здравље, и повлачи се из продаје. А код нас је у употреби све оно чему је рок употребе одавно прошао: и химна, и скупштина и конзерве, и главе, и идеје...

Љубомир Симовић, академик, о својој новој књизи "Гуске у магли", "Блиц"

Црна економија

Бора Ђорђевић Радим и радићу на црно! Када будем могао да живим од свог рада, онда ћу да плаћам порез. Овако не!

Бора Ђорђевић, "Бора Чорба", саветник министра за културу, "Новости"

Магистрир'о и бриљир'о

Изјаве.нет Жао ми је што сам забранио снимање током излагања Велимира Илића – требало је да један такав бриљантан рад остане забележен објективом камере.

др Бранко Васић, професор Машинског факултета у Београду и председник Комисије за одбрану магистарског рада министра Велимира Илића на Техничком факултету у Чачку

Магистрир'о и бриљир'о

Изјаве.нет Све ово је трала-ла, ово смо све могли и раније да прочитамо у новинама.

мр Ратомир Ћосић, асистент на Вишој техничкој школи у Чачку, о магистратури министра Велимира Илића на Техничком факултету у Чачку, "Данас"

Инјекција адреналина у тело... А мозак?

Марко Видојковић Напаљен сам да почнем с писањем нове књиге, али кад ће се она појавити, чак ни ја не могу знати.

Марко Видојковић, аутор романа "Канџе", "Кикиндске"

Зрачење флуида у (не)жељеном смеру

Сузана Манчић Флуид је зрачио. Видела сам снагу у том мушкарцу, а посебно су ми његове очи биле интересантне. Питала сам га хоће ли да се ожени мноме, и он је рекао, да. Био је то у бити хармоничан моменат јер сам га волела. Било је све како сам хтела. Уживала сам у подизању својих материнских квалитета. Живот ми је ишао у жељеном смеру. Родиле су се Теодора и Наталија. Живот је ипак ишао странпутицом, почели смо да се свађамо и ја сам решила да се разведем...

Сузана Манчић, естрадна личност, "Гранд ревија"

Ex cathedra

Мики Пањковић Хороскоп је озбиљна наука... Постоји и катедра, зар не?

Мики Пањковић, фризер, "Talk show"