Нико (никада) као он

Јоргованка Табаковић Оног тренутка кад питате човека, шта значи новозапослени професор за акредитоване техничке факултете да би ИТ индустрија доживела развој – присуствујем седницама владе, нека вам кажу сви остали који ту седе – нико [као одлазећи премијер Александар Вучић] не уме у три минута да израчуна шта то значи за буџет - не у наредној години, него у наредне три године, у средњем року.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, на презентацији Извештаја о инфлацији у Народној банци Србије, „Истиномер“

После Вучића потоп

Јоргованка Табаковић Ја се искрено прибојавам да [ли] на место председника владе може доћи неко ко ће до те мере бити упућен у оно што се зове буџет Републике Србије, и ко ће се тако одговорно, као што је то он [одлазећи премијер Александар Вучић] чинио, бавити сваким динаром који се исплати из тог буџета. [...] Ризик који долази из фискалног сектора, то нико не уме да процени тако добро као он.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, на презентацији Извештаја о инфлацији у Народној банци Србије, „Истиномер“

Благо оном кога Американац брани и храни

Драган Шормаз Ми са свима осталима можемо да будемо пријатељи - и са Кином, и са Русијом. ЕУ мора да нам остане стратешки партнер и ми желимо у ЕУ, али морамо да развијамо односе са САД. Не будемо их развијали, има [за то] наш народ ону изреку: „Тешко оном кога Рус брани а Кинез храни“. Нису то џабе наши дедови говорили још онда.

Драган Шормаз, посланик СНС-а и председник скупштинске групе пријатељства Србије са САД, „Земља чуда“ Радио Београда 1