Студија о неизводљивости

Вук Драшковић Српске снаге безбедности могле би да ухапсе генерала Ратка Младића данас, а да је он требало да буде ухапшен још јуче. Логично је да службе безбедности знају где је Младић. Они знају ако је он у Србији и знају ако није. Плаћени су да знају.

Вук Драшковић, шеф дипломатије СЦГ, "Фајненшел тајмс"

Студија о неизводљивости

Горан Свилановић Не верујем да је Влада Србије срећна због те изјаве Вука Драшковића, ни због њеног садржаја, али ни због тајминга, јер је дата дан пре извештаја Карле дел Понте.

Горан Свилановић, као званичник Пакта за стабилност Југоисточне Европе, "Б92"

Први међу неједнакима

Ђорђе Мамула По начину рада БИА је сада део државе који може први да уђе у Европску унију.

Ђорђе Мамула, члан Одбора за безбедност Скупштине Србије из ДСС, "Блиц"

Добровољно хапшење

Зоран Стојковић Ако је [генерал Сретен] Лукић нашао саветодавце који ће му упорно говорити да он није отишао добровољно, онда ова земља више неће бити у могућности да пружи било какве гаранције.

Зоран Стојковић, министар правде, на тврдње адвоката Сретена Лукића, "Бета"

Родољуб и патриота

Изјаве.нет То што сам рекао да нас генерал Павковић гледа преко сателита не значи да је ван земље. Можда је у Суботици или Врању.

Родољуб Станимировић, потпредседник Павковићевог "Народног блока, "Блиц"

Капитално кочење

Велимир Илић Милорад Мишковић [власник Делте] не може да прикочи, има га свуда, у аграру, у хладњачама, у осигурању, трговини, хоће и авио-компанију... хоће све. Поручујем му сада – Мишковићу, 'прикочи' мало. Штрајкови у ЈАТ-у имају политичку позадину, а Мишковић и слични њему хоће све да купе. Упозорио сам Мишковића да не ради то што ради и обећао је да ће 'прикочити', али иде даље.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "БК"

Пропуштено паковање

Небојша Бакарец Ево вам пример саобраћајног инцидента на Топчидерској звезди. Значи, ДС и део Председништва су покушали то да прикажу као атентат на Бориса Тадића. Инсинуирали су да ДСС опет покушава да убије председника ДС. Пропустили смо их ту. По мени, требало је да их нагазимо жестоко јер не може саобраћани инцидент да се прикаже као атентат. Његови копредседници, ови лажни и бивши туђи 'идоли', паковали су целу причу саопштењима за медије.

Небојша Бакарец, функционер Демократске странке Србије, "Српски Национал"

Капо

Ненад Чанак Уколико ова опција не победи на изборима, Србија остаје логор.

Ненад Чанак, лидер ЛСВ-а, на оснивању Народног покрета "5. октобар"

Ал Кораћ

Жарко Кораћ Служба Слободана Милошевића поштеније ме прислушкивала. Водила ме као унутрашњег непријатеља, а ови ме сад третирају као највећег криминалца. Опасност за Србију је рангирана овако – Ал Каида, ја, па Албанска национална армија.

Жарко Кораћ, бивши потпредседник Владе, "Блиц"

Небаналне брескве

Ивана Дулић-Марковић На следећим изборима сигурно ће ова Србија која се узда у књигу и поштен рад победити ону у којој је десет година била највећа инфлација, у којој су кроз пирамидалне банке извучене паре од милиона људи, па и сељака, у којој су ницала нова бробља и јаме уместо нових воћњака, у којој су уместо брескви преношени лешеви, која је бомбардована три месеца и у којој су, на крају, убили премијера.

Ивана Дулић-Марковић, министарка пољопривреде, за скупштинском говорницом

Небаналне брескве

Драган Шормаз Мислим да никакав проблем не би био министарки Дулић да изађе за говорницу и да се извини барем због тога што је говорила ван тачке дневног реда. То што има своје мишљење, знате, сигуран сам да се у Србији никада хладњачама тела нису превозила као брескве, барем не у толикој мери. Ми смо заменили министра просвете Љиљану Чолић због баналног случаја око Дарвинове теорије, а понашање госпође Дулић-Марковић је било крајње неодговорно.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, "Б92"/"Политика"

Стављање рђе на кашике

Вјерица Радета Министарка Дулић може бити бирана за министра у хрватском Сабору.

Вјерица Радета, посланик СРС-а

Стављање рђе на кашике

Томислав Николић Убеђен сам да министарка Дулић-Марковић има хрватско држављанство и да јој је мајка била у Маспоку.

Томислав Николић, шеф посланичке групе СРС

"Не бојте се, добра бити неће"

Драгољуб Жарковић Самопоуздање нам је, генерално, на ниским гранама. Људи лежу са страхом и буде се без наде. Чини им се да не могу да промене улогу у вечној игри мачке и миша. Себе виде као туђи улов. Доручкујеш да би те дуги вечерао. Сви српски песимисти постаће српски пророци, непогрешиви Тарабићи транзиционог доба. Сматра се да онај ко види горе види и даље. Добре вести се преврћу као лажне паре, тражи им се мана. Лоше вести промећу се као царски дукати. Наша су јаја пуна длака а, што је најгоре, седмицу на лотоу држава ће да намести неком свом. И кад добијемо Студију о изводљивости, изгледаће нам неизводљива. Нема пречег јавног посла од – дизања главе.

Драгољуб Жарковић, уводник "Времена"

Шанса за НАТО

Михајло Михајлов Што се тиче излаза, он, практично, није видљив. Многи сматрају – и то добронамерни – да је једини излаз да је окупира НАТО, и да се на Косову успостави протекторат као у Републици Српској. Да, јак је светосавски мит. Радикална странка јача и сигурно ће узети власт на наредним изборима. Сви остали се удружују не би ли им парирали, али са мало шанси. Онда би се опет могла појавити шанса да НАТО интервенише. Засад у Србији нема унутрашњих потенцијала за разрешење кризе. Ако боље погледате, видећете да је реч о неколико стотина припадника либералне интелигенције, али шта то значи? Перспективе су веома, веома мрачне.

Михајло Михајлов, бивши дисидент, према "Новој српској политичкој мисли"

Паметан без претеривања

Изјаве.нет Срећан сам што имам памети колико ми треба, више ми не треба.

Драгутин Мирковић, замерник шефа одборничке групе СРС-а у Скупштини Смедерева

Између крајности

Дара Бубамара Чим Лаки изађе из затвора, за неколико месеци, биће свадба. Волим да идем из крајности у крајност, па сам прво размишљала да венчање буде негде у топлијим крајевима, на пример, на Хавајима.

Дара Бубамара, естрадна уметница, "Блиц"