Данас упозоравам, сутра приводим

Велимир Илић [Мирослав] Мишковић жели да покупује све у Србији! А упозорио сам га: "Стани човече, уми' се 'ладном водом, прикочи мало!" Има га свуда, у аграру, хладњачама, осигурању, хоће и у авио-компанију... Штрајкови у ЈАТ-у имају велику позадину, а Мишковић и њему слични хоће све да купе! Упозорио сам га да не ради то што ради и обећао је да ће да "прикочи", али иде даље.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције Владе Србије, у емисији "Суочавање" Бојане Лекић на БК ТВ, "Курир"

Меко (као Свила)

Горан Свилановић Цела прича око документа Комисије за Балкан свела се на тврдњу Милана Ст. Протића да сам током једне вечере амбасадору Холбруку предложио: 'Ослободите нас Косова'. Више уопште нико не разговара о садржини овог предлога него само да ли је нешто речено на вечери. Остајем при ономе што сам рекао на БК Телевизији, то је – Ако Милан каже да је то било тако, то је било тако. Просто, не желим да улазим у то, он је дао једну интерпретацију у неком разговору у којем је учествовао. Ја сам рекао да не желим изнова да учествујем у писању историје. Ако је он то рекао, да сам ја то рекао, није никакав проблем, нека тако и остане, а видећемо у међувремену ко је шта урадио за све ове године.

Горан Свилановић, посланик у Скупштини Србије и члан Међународне комисије за Балкан, "Радио Б92"

Тврдо (као црногорско руководство)

Изјаве.нет Хавијер Солана залаже се за пооштравање услова за референдум о црногорској независности да би одбранио свој пропали политички пројекат, он је последњи Мохиканац западне политике који и даље инсистира на очувању властитог погрешног дела и потпуно неуспелог политичког експеримента. Државно руководство Црне Горе треба да игра до краја тврдо – Црна Гора не може бити жртва шпанског унитаристе, који не разумије ништа осим централистичког уређења.

Раде Бојовић, координатор Покрета за независну Црну Гору, према "Времену"

Само растерећено

Изјаве.нет Лагодно растерећени чињеницом да смо, цитирам, превазиђени медиј и – како наведе између редова аналитичар средстава информисања и сарадник МИП-а – да смо медиј без утицаја на јавно мњење, најављујемо новости дана.

Радио Црне Горе, алузија на анализу црногорског МИП-а о успостављању државне контроле над медијима

Да дракуле оберу бостан

Борис Тадић Србија је тренутно земља у којој, шта год да радите, обрали сте бостан. Тренутно траје битка између нормалних и ненормалних, а много је теже победити ако си нормалан. Неки грађани очекују да имају председника који има такву енергију да је у сваком тренутку спреман да неког угризе за врат. Ја ипак мислим да је било довољно таквих дракула у нашим животима.

Борис Тадић, председник Србије, обраћајући се волонтерима у Народној канцеларији, "Новости"

Ништа лично

Ђорђе Балашевић Подршка коју сам дао Борису Тадићу била је подршка једној опцији. Једном приликом сам му рекао у шали, када ми је захвалио на подршци коју сам му дао: 'Немој да схватиш то лично, ја бих против Томе Николића и Шешељу дао подршку.' Не могу да дозволим да тако зао и мрзовољан тип буде председник државе.

Ђорђе Балашевић, музичар, "Гламур"

Истеривач зла

Томислав Николић Г17 Плус је зло зла у Србији.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, "ТВ Политика"

Ујуривање

Весна Пешић Владу сада не треба рушити, требало би је пустити да заврши посао око изручења оптужених Хашком трибуналу. Што сад да неко други јури Ратка Младића? Што да га не јури Коштуница? Почео је посао, нека га заврши. Ако неће то да уради онда га треба сменити, али ако хоће треба га пустити.

Весна Пешић, лидер фракције ГСС-а "11. децембар" и покрета "5. октобар", новосадски "Грађански лист"

Не би се тога никад сетио!

Чедомир Јовановић Покушај одузимања мандата ДСС-у 2002. био је моралан и политички оправдан... То је била идеја Слободана Вучетића [председник Уставног суда Србије], он ми је то предложио и у складу са том његовом сугестијом је и донета та одлука. О томе имам документе суда.

Чедомир Јовановић, бивши шеф посланичке групе ДОС-а у Скупштини Србије, сајт "Б92"

Што је више клевета, лажи и одијума...

Изјаве.нет Што је већа мржња нишчим духом према њима, тим је веће сатисфакција у којој омражени треба да уживају, што је јачи без ситних душа, то је већи комплимент борцима попут Чеде [Јовановића], што је одијум већи, то треба више да им импонује.

Ненад Живковић, главни уредник "Панчевца"

Планета – Чеда

Драгољуб Жарковић Понедељак, вече. Дилема је трајала пар секунди: одлучио сам се за Џемса Бонда. Истина, Голдфингер сам гледао барем пет, шест пута, али зар нисам Чеду Јовановића гледао још чешће у епизоди кад хапсе Слободана Милошевића. Сваки дан сазнајемо нешто старо. Овдашња политика врти се укруг: инсајдери ратују против аутсајдера, и још чешће – обрнуто.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Планета – Чеда

Синиша Вучинић Чедомир Јовановић ме је затекао како седим на столици поред Слободана Милошевића и како Милошевића молим, готово плачућим гласом, да не прихвата преговоре са Јовановићем, већ да ми дозволи да Јовановића задржим у подруму резиденције 'Мир', као таоца што ми Милошевић није дозволио.

Синиша Вучинић, председник Главног одбора Српске партије социјалиста

Гајбице у облику комода

Небојша Павловић Он [Милован Бојић] је наручивао намештај за болницу, а један мали део намештаја отишао је његовом другу, којем су требале комодице. Они су то назвали кривичним делом злоупотребе. Све је то плаћено и стигло је једним камионом, а они то због тога називају злоупотребом. И да тужба, као осталих девет, биће повучена.

Небојша Павловић, адвокат бившег функционера ЈУЛ-а Милована Бојића, "Б92"

Сви су најгори!

Радисав Родић Фирме које сам купио у Крагујевцу и околини не раде јер ме омета ваша власт, која је у спрези са судовима и полицијом... Свуд радим добро само овде не, јер се над Крагујевцем још вије црвени барјак.

Радисав Родић, власник "Курира", "Гласа" и "још 27 фирми", "Политика"

Сви су најгори!

Радисав Родић Са овом влашћу нисам ни у каквим односима... Са претходном сам био још у горим, а СПС ми је све ово и направио!

Радисав Родић, власник "Курира", "Гласа" и "још 27 фирми", "Политика"

И минђуша и штала... само да и даље кољемо по кућама!

Ивана Дулић-Марковић Има клања по кућама, мислим стоке, али оно што се ставља у промет за друге то мора да буде заклано у прописаним кланицама. Крава ће морати да има минђушу, свако ће морати да има шталу, која ће да буде по прописима, који нису много строги, али мора да се успостави где је та штала, не може да буде у сред села...

Ивана Дулић-Марковић, министарка пољопривреде, "Б92"

Министар и пророк

Млађан Динкић Када сам пријатељима рекао да ћу једног дана бити министар финансија, они су ми се смејали. Сада ми се исто смеју када кажем да ћу добити Нобелову награду за економију.

Млађан Динкић, министар финансија, "РТС"