Последње Клинтоново искушење

Владимир Путин Сећам се једног од последњих састанака са Билом Клинтоном [као председником САД], када је дошао у Москву. Током састанка рекао сам да би требало да размотримо опцију да Русија уђе у НАТО, на шта је он одговорио: Што да не. [После овога], америчка делегација се веома унервозила.

Владимир Путин, председник Русије, у интервјуу филмском редитељу Оливеру Стоуну, ТАСС/„Танјуг“

Почнимо председничку кампању испочетка

Хилари Клинтон Доналд Трамп има ту црту да запали суседа против суседа, баш као што је то радио Слободан Милошевић, зли диктатор који је подстицао етничко чишћење током рата у БиХ. [...] С правом сам забринута за будућност Америке, јер је Трампова администрација абнормална и може да нанесе трајна оштећења америчким институцијама.

Хилари Клинтон, као бивши кандидат за председника САД, на њујоршком „BookExpo 2017“, N1/„Танјуг“

Врли нови (полу)свет

Душан Ковачевић Данас живимо у паралелном, виртуелном свету високих технологија, у којем је 'човек човеку мобилни телефон' и где, често, више немамо контролу над самим собом. Ми данас платимо телефон да сами себе прислушкујемо и о свом трошку ми сами себе цинкаримо. А деци данас више нису занимљиви Дизнијеви филмови него видео-игрице, које често могу да буду врло опасне.

Душан Ковачевић, драмски писац, на трибини „Савремени човек и савремени свет“ у Библиотеци Матице српске у Новом Саду, „bizlife.rs“