Тапија на лаж

Александар Вулин Још нико није рекао да сам слагао било шта што сам рекао, некоме се моја оштрина свиђа, некоме и не свиђа, али нико још није полемисао са оним што сам рекао.

Александар Вулин, министар одбране и председник Покрета социјалиста, „Данас“/„Истиномер“

Прва кафе-куварица Србије

Бранко Ружић Поклонио сам [председници владе] апарат за кафу и филтер кафу, јер ће радити пуно и имати много непроспаваних ноћи.

Бранко Ружић, нови министар државне управе и локалне самоуправе, током примопредаје дужности са Аном Брнабић, „Бета“

Баук Балкана кружи Европом

Волфганг Петрич Дуго је на снази била европеизација Балкана, а последњих година уследила је балканизација Европе. Тиме сам хтео да кажем да је 1990-х, после ратова, европска заједница хтела да извезе на Балкан одређене вредности, законе и правила, и помогне новонасталим државама да се стабилизују. Ако погледамо неколико година уназад, у самој ЕУ долази до ренационализације. Због тога и користим политички некоректан термин - балканизација. То значи да идеја националне државе претеже над концептом уједињене и слободне Европе. Мислим да је важно да стално размишљамо о заједници потпуно равноправних држава.

Волфганг Петрич, аустријски дипломата, на конференцији „Нова међународна реалност“ у Београду, „Новинарење“ Радио Београда 1

Догодине у (балканској) федерацији

Небојша Медојевић Често мојим пријатељима у Бриселу кажем да Балканом влада балканска конфедерација организованог криминала. Чак сам им у парламенту дао одређене функције у тој организацији: премијер је Мило Ђукановић, министар финансија Станко Суботић, министар безбедности Јовица Станишић. То повезује Вучића, Мила Ђукановића, Станка Суботића, и изнад свих Јовицу Станишића - који је у кључном тренутку имао подршку САД и који је постао кључни партнер ЦИА у региону за остваривање „црних операција“ обавештајних служби. Они воле за себе да кажу: ми смо држава. У Црној Гори је седиште те конфедерације.

Небојша Медојевић, председник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта, „Балкан инфо“

Следећи је Степинац (нека се припреми Павелић)

Александар Вучић Важно је да ћемо кућу бана Јелачића [у Суботици], за коју смо добили пројекат од хрватске стране, ми финансирати. Реч је о великом новцу, али ћемо га наћи у Покрајини и Републици да то питање решимо; што је добар знак и добар сигнал за Хрвате.

Александар Вучић, председник Србије, у Дубровнику после сусрета са хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић, РТС

Командант и џентлмен (и редов Вулин)

Александар Вучић Господин Вулин је слао, по Вама, оштре поруке. Некада бих и ја нешто другачије рекао, и то сам јавно коментарисао. Ни изјаве из Хрватске нису биле нимало слатке. Обично другу страну видимо, а своју не. Пустите то, ја сам врховни командант оружаних снага, он ће [као министар одбране] обављати послове у складу са програмом владе.

Александар Вучић, председник Србије, у Дубровнику у интервјуу за ТВ N1

Само Дачић може да освоји новчаницу од милион долара

Милан Кркобабић То је питање за милион долара. Предлажем да позовете Ивицу Дачића, мислим да је најкомпетентији да одговори на то питање.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а и министар без портфеља у влади Ане Брнабић, о томе да ли је Драган Марковић Палма власт или опозиција, РТС

Кад моји (немачки) кнезови нису ради кавзи

Ангела Меркел Моја одлука да гласам против склапања геј бракова је била лична, али се надам да ће то допринети социјалном миру.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, о одлуци Бундестага да одобри склапање геј бракова, „Ројтерс“/РТС

Пре употребе (мозга) добро промућкати

Небојша Крстић Наравно да има одлива мозгова. Али то не значи да све што се одлило има мозак, као и да све што се није одлило нема.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и некадашњи саветник бившег председника Србије Бориса Тадића (2004-2012), „Твитер“/„bizlife.rs“