Часна бранилачка реч

Ивана Рамић Потерница је стављена ван снаге на предлог браниоца, а уз сагласност тужиоца, јер је бранилац дао обећање да ће се оптужена Мира Марковић одазвати позиву суда и појавити на главном претресу који заказан за септембар месец.

Ивана Рамић, портпарол Окружног суда, "Б92"

Одбрана позивом на предају

Соња Бисерко У одбрану хашких оптуженика, посебно Младића и Караџића, устали су и представници СПЦ. Владика Григорије је апеловао да се 'коначно повуче црта', и да се, ако је потребно, 'у Хаг преда хиљаду или петнаест хиљада Срба'...

Соња Бисерко, председница Хелсиншког покрета за људска права, "Хелсиншка повеља"

Гвоздени метлари

Чедомир Јовановић Србија је данас феудално друштво, једни имају паре, други пендрек, а грађанима ништа не остаје. Србију воде најстарији и најнеспособнији, да горе власти није било годинама уназад. И зато Србији треба гвоздена метла која ће да почисти нашу кућу, али и то морамо ми који смо још 1996-97. започели овај посао. Започели, али га нисмо завршили, јер су нас убиством Зорана Ђинђића зауставили надомак циља. [...] Ако Коштуница неће сам да оде, ми ћемо га склонити и променити све у Србији. Без коренитих промена нећемо далеко стићи, као што нећемо ни надокнадити пропуштено.

Чедомир Јовановић, Центар за модерну политику, на митингу у Краљеву, "Вечерње новости"

И то што кажете

Изјаве.нет Који би мотив био да Драшковићу, који можда има један одсто гласова по свим садашњим истраживањима, припадне 20 одсто мандата?

Дневник, неименовани извор из врха ДС-а, о евентуалној коалицији ДС-а и СПО-а

Тринаестог, у мају

Изјаве.нет Ми смо организовали аутобус за одлазак на Равну гору, као и сваке године. По први пут су били присутни и полицајци у униформама. Требало је пре десет година да видиш – више дебејаца него народа! [...] Сада је отворено за сваког Србина да дође и виде. Свако нуди сваког оним што има, ту су обавезно баница, пропећ, ракија. Тај 13. мај је дан српства. Равну гору 'ослободио' је СПО, сад свако може да дође.

Тихомир Милосављевић, начелник Пчињског округа и председник СПО-а у истом округу, "Врањске"

Човек-струја

Обрен Јоксимовић Не знам шта значи то да је Дракулићу угрожена позиција. Већ је најављено да ће он бити кандидат за потпредседника. Лично не припадам ниједној струји у странци, али поштујем Дракулића, коме се приписују свакакве намере које он, очито, нема.

Обрен Јоксимовић, директор ДСС-а, "Политика"

Акутно, а хронично

Милош Алигрудић Питање поверења влади у овом тренутку је непотребно јер има много битнијих питања.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а, "Српски Национал"

Акутно, а хронично

Ђорђе Вукадиновић Одбијањем расправе о поверењу Влади, владајућа парламентарна већина у Србији демонстрирала је акутну снагу али и потенцијалну слабост. Одлука којом се одбија расправа о поверењу није у духу пословника, Устава и добрих демократских обичаја, није у складу са логичним правима парламентарне мањине.

Ђорђе Вукадиновић, уредник "Нове српске политичке мисли", "Бета"

Катаначо

Млађан Динкић Влада Србије подсећа на италијанску фудбалску репрезентацију – никоме се не допада како играју, али освајају светска првенства. Они дају само један гол, никада не напуне мрежу противника, али побеђују. Они играју тимски, можда мало више дефанзивно, али на крају остварују праве резултате. У Влади Србије можда нема превише појединаца који се нечим истичу, али да је уиграна као тим.

Млађан Динкић, министар финансија, "Борба"

Предлог за размишљање

Драган Шормаз Шта су високи функционери ДС тражили у кампањи ДПС, осим ако нису ишли на њихов рачун да се купају на мору?! А Борису Тадићу би требало да се повећа плата, како би сам могао да плати летовање.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, за скупштинском говорницом

Плус по плус, одосмо ми у...

Божидар Ђелић Србија је данас изгубила једног политичара, а добила банкара. Сви смо на добитку.

Божидар Ђелић, нови директор Креди Агрикол банке, "Данас"

Плус по плус, одосмо ми у...

Божидар Ђелић Вратићу се у политику чим зарадим паре.

Божидар Ђелић, нови директор Креди Агрикол банке, "Блиц"

Полуглота

Богољуб Карић Колико језика говорим? Српски, и то половично!

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, према "Блицу"

Боги, купи мене!

Слободан Антонић Овде се за мало новца може свако купити – и професор, и академик, и посланик. Сувише смо ми бедни да бисмо, после Милошевића, могли да преживимо и Карића.

Слободан Антонић, социолог, "Блиц"

О добром (не)осећању

Изјаве.нет Драгомир Томић је човек који има визију, који зна шта ће даље бити. Он је обележио једно време, једну епоху. Он је српски Ањели или Форд, додуше, они су мртви, али Томић је жив.

Будимир Михајловић, генерални директор "Симпа", о председнику компаније, "Курир"

Њено име није Арнолд

Б92 Ја скоро нисам видео неког да изгледа тако женствено, удара мушки и игра главом као Ана Ивановић, а да при том нема фацу 'Шварцике'!

Б92, коментар посетиоца сајта "Б92" на игру наше тенисерке на Ролан Гаросу