Жртва нове (националне) класе

Синиша Ковачевић У Народно позориште не улазим откако су напредњаци на власти. Могао бих рећи да сам био прва жртва новог начина мишљења, понашања и комесарског деловања и у држави и у култури у коме је све требало преокренути као курва чарапу.

Синиша Ковачевић, драмски писац и политичар, у интервјуу за „Блиц“

Чекајући ноћ дугих ножева (и зарђалих кашика)

Синиша Ковачевић Мислио сам да ове ужирене и задригле политиканте који су на српској политичкој сцени тридесет година - само су из трећег ешалона прешли у први - треба најурити. Да их једна искрена и млада плејада људи којима је заиста стало до Србије помете са политичке сцене. Ово што се дешава је застрашујуће. Кољачи говеда који су донедавно трговали јунећим месом и волујским кожама данас нас убеђују да су вегани. Само су крваве кецеље, маљеве и ножеве оставили у подруму, за случај да поново затребају.

Синиша Ковачевић, драмски писац и политичар, „Блиц“

Пишем тридесет, памтим десет и кусур (година)

Драган Марковић Палма Колико син има година? Син нека дође у понедељак и одмах у уторак почиње да ради. Не може неко ко има тридесет и нешто година да не ради, у овом граду.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине, пошто му је старија Јагодинка саопштила да има незапосленог сина који је 1971. годиште, „Твитер“ (ВИДЕО)

Ево (три хиљаде) банки, стари господине мој

Драган Марковић Палма Користите лекове? Добро, три хиљаде [динара] за господина.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине и председник Јединствене Србије, на пријему старијих Јагодинаца 24. августа, „Твитер“ (ВИДЕО)

Некултура из дана у дан

Синиша Ковачевић У Београду је отворено на десетине сплавова, коцкарница и разних других прчварница, а ниједан музеј. Има исти број позоришта као онда када је имао 20.000 становника. Не постоји култура у Србији. То што неких четири-пет позоришта ради и што се ту и тамо сними неки филм је инцидент, то није култура.

Синиша Ковачевић, драмски писац, редитељ и сценариста, „Блиц“

Невиност без заштите

Александар Вулин Једини људи у овој земљи за које закон није никаква заштита јесте породица Александра Вучића.

Александар Вулин, министар одбране, N1