Господин каса с новцем

Ненад Чанак Тако се трудити, бити свуда где су паре, што ради Млађан Динкић, то је испод сваке критике - Министарство финансија где се паре скупљају, Народна банка где паре стоје. Сад само остају војска и здравство, где се троше државне паре. Онда друг Млађан, пошто је написао књижицу како је Милошевић крао паре, може да изда друго допуњено и проширено издање: "Шта сам радио Србији".

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, "Утисак недеље" на ТВ Б92 од 11. септембра

За фамилију и отаџбину

Богољуб Карић Што се плаћа Ди-ен-Дију, мојој деци која певају фантастично... звезде Србије... "Мајко Србијо", то. Увек ћемо им дати. Увек! Зашто не?

Богољуб Карић, председник "БК компаније", на вест да је "Мобтел" куповао и ЦД издања групе DnD, према "Утиску недеље" на ТВ Б92 од 11. септембра

Биографија са (цивилизацијским) грешкама

Жељко Митровић Нема сумње у томе да моја биографија није савршена, било је грешака. Али сам се неколико пута врло стабилно определио да идем једним цивилизацијским путем, који је синхронизован са цивилизацијским токовим, да бисмо ту ствар свели на минимум.

Жељко Митровић, власник "ТВ Пинк", према "Утиску недеље" на ТВ Б92 од 11. септембра

Волео сам и ја да намештам Мирину фризуру... но сам трпео

Жељко Митровић То је облик комуникације на који ја реагујем... Ми смо старе партијске колеге. Није ми то ишчезло из меморије, понекад од њега није могло да се стигне до Мире Марковић. Док је он [Александар Тијанић] проводио време намештајући цвет и поправљајући Мири косу, ми остали смо чекали испред, нисмо могли да прођемо [кроз] та врата. Дакле, он је најмање позван да о тој слици говори.

Жељко Митровић, власник "ТВ Пинк", на Тијанићеве оптужбе да је "јуловско-досовска творевина", према "Утиску недеље" на ТВ Б92 од 11. септембра

Је л' то податак са Списка?

Миодраг Вуковић Хавијер Солана и Кристина Гаљак су 'теразијски Црногорци'.

Миодраг Вуковић, високи функционер ДПС-а, према "Блицу"

Како смо систематски уништени од увозног парадајза

Мирољуб Лабус Не могу да верујем да је увозни парадајз прошлог месеца допринео расту цена од 47 одсто, у односу на децембар!

Мирољуб Лабус, потпредседник Владе Србије, према "НИН"-у

Живели једном Човић и Орлић...

Изјаве.нет Верујем у бајке. Ја сам принцеза која се удала за сиромашка, јер СДП јесте мала партија али је поштена, а бајке представљају зачетак социјалдемократских идеја.

Радмила Живковић, глумица, о свом уласку у Социјалдемократску партију, "Блиц"

Шта је чији забран

НИН Сигурно да Војин Лазаревић и Вук Хамовић не могу да се мешају Коштуници у политику, то је његово. Економија га не занима, само пита за решење.

НИН, неименовани "предузетник из премијеровог окружења"

Предлог за размишљање

Даница Драшковић Нама не преостаје ништа друго, него да убијемо Мишића [судија у процесу за Ибарску магистралу], Коштуницу, Стојковића, Јочића или Булатовића, запалимо им три најбоља пријатеља, да изгоре на ломачи, и одлежимо тих петнаест, десет или три године затвора.

Даница Драшковић, сестра Веселина Бошковића, убијеног на Ибарској магистрали, "Српски Национал"

Различито кукурикање

Душан Михајловић Дуго идем испред већине и изигравам петла који први кукуриче, да би после тога сви кукурикали исто, а ја завршавао у лонцу.

Душан Михајловић, писац књиге "Повленске магле и видици", "Европа"

Различито кукурикање

Душан Михајловић На почетку другог тома књиге, уместо увода, јасно сам рекао: 'Уместо за ученост, определио сам се за аутентичност'. Зато сам замолио да ми опростите на изразима и квалификацијама које не иду уз јавну делатност, јер у записима су моји утисци, а не политички списи. Контакти Ђинђића и појединаца који су се нашли у Белој књизи били су познати јавности, а мој проблем је био у томе што је то отежавало борбу с мафијом, јер нисам био упознат са природом и садржајем тих контаката.

Душан Михајловић, писац књиге "Повленске магле и видици", "Европа"

Изнедравање (лепо уређеног) пословног простора

Јасна Аврамовић А зашто пословни простор у центру града не био добио Покрет за Смедерево који је изнедрио председника општине и шест одборника у првом појављивању на изборима и то веома мали простор али веома лепо уређен са бродовима, екологијом и идејом.

Јасна Аврамовић, председник општине Смедерево, за скупштинском говорницом, према "Нашем гласу"

Сложена ситуација

Изјаве.нет Десило ми се нешто што није никада пре и не верујем да ће се скоро поново десити – сложио сам се са дискусијом одборника ДСС-а, делом дискусије одборника СРС-а, чак и са дискусијом председнице општине, а с њом је тешко сложити се.

Зоран Милосављевић, одборник ДС-а у смедеревској Скупштини, за скупштинском говорницом, према "Нашем гласу"

Кутак за радикалски тренутак

Драган Чолић Господин Миомир Ђукић вози ауто као Ники Лауда. Ђукићу, немој да се мајци смејеш са бандере!

Драган Чолић, посланик и шеф одборничке групе СРС-а у смедеревској Скупштини

Кутак за радикалски тренутак

Изјаве.нет Смедерево је туристички град, јесте да нема хотеле, ко дође у Смедерево треба да спава у Тврђави и да га тамо поједу комарци...

Драгутин Мирковић, одборник СРС-а у смедеревској Скупштини

Највеселији спусташ

Велимир Илић И ја сам скочио у Ибар и био сам доле у јакни, онако у оделу и сви су... Могао је неко други да скочи... И није то сад било да се неко дави да би умро, јер не би испливао. Али то је било тако и симпатично. Чак шта више, имали смо и неколико тешких повреда кад су људи скакали, не знајући да су стене одмах испод површине воде... И вадили смо једни друге. И тога је било. Добро, било је мало алкохола и пића и свега. Знате како, кад изађете, сиђете доле, они су скандирали 'Дајте оно... вештачко дисање и уста на уста', почну да галаме итд. И не могу сада да причам овде. Имају и други разлози зашто су скакали у реку, они који су пили много пива и они кажу 'Хајдемо у реку'...

Велимир Илић, као "капетан Веселог спуста низ Ибар", конференција за новинаре

Ненавијеност

Војо Станић Требало би да десет дана ћутим, ако треба сат времена да говорим за новине. Нисам вам ја политичар да причам кад год ме навију.

Војо Станић, сликар, "НИН"

Не мењај тим који не добија

Надежда Миленковић Ако сте одгледали све оне спотове за ОX детерџенте, оне у којима унезверена домаћица, склона шпијунирању и папилотнама, унајмљује неуспешног детектива да открије чиме то комшијска породица сређује своју кућу, и ако вам се нису допали, сада, у истом блоку реклама, можете да гледате исте ликове, у истом сценарију и са готово истим репликама, само што овога пута рекламирају – кредитне картице Меридијан банке! Зашто? Ако знам, јади ме знали.

Надежда Миленковић, колумнисткиња "Времена"