ДАНАС ИМ ДАЈЕМ(О) ПРАВО И ФОРМУЛУ, СУТРА УВОДИМ(О) „ТАЧКИЦЕ“

Душан Вујовић Ми имамо систем солидарне пензије, где се пензије не обрачунавају према критеријуму колико је неко издвајао у ПИО, већ према некој формули, узима се одређени број година у пензијском стажу са најбољим примањима који се индексира неким коефицијентом, постоји сложена процедура. [...] Дакле, стиче се право на пензију, а не право на конкретан износ пензије.

Душан Вујовић, министар финансија, у контексту 527 милијарди динара које ће у 2018. исплатити ПИО фонд, „Танјуг“

(Благо)весник

Вук Драшковић Предавање на Институту за међународну политику [новембра 2006.] почео сам реченицом: „Веома сам узбуђен због тога што сам у Јерусалиму, престоници Израела, а и духовној престоници мог рођења“. [...] На прес-конференцији сам рекао када би Хезболах и Хамас одложили оружје, завладао би трајни мир међу Јеврејима и Палестинцима. Када би Израел одложио оружје, нестало би јеврејске државе.

Вук Драшковић, председник СПО-а и бивши шеф српске дипломатије, о одлуци председника САД да призна Јерусалим као главни град Израела, „Блиц“/„Танјуг“

Совјети (не)здраваго разума

Сергеј Лавров Ова објава је против здравог разума. То крши све споразуме. Oдлука САД отежава нормализацију односа Вашингтона са арапским земљама, а уједно и проналажење решења за проблем Палестинаца. Питао сам [државног секретара] Рекса Тилерсона где је ту логика?

Сергеј Лавров, министар спољних послова Русије, о одлуци председника САД да призна Јерусалим као главни град Израела, „Ројтерс“/„Танјуг“

Априори одбијам (не)пристојне понуде

Славица Ђукић-Дејановић Мени је јуче [у Скупштини Србије] понуђено да дам оставку. Никада!

Славица Ђукић-Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, „Бета“/„bizlife.rs“